brood

Discussie in 'De lounge' gestart door janna76, 2 jun 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Hier komt het brood uit de supermarkt en blijft het toch een dag of 4 goed.
    Ik werk op woensdag, donderdag en vrijdag en ik haal meestal op dinsdag een brood voor mij voor die dagen. De rest van de week eet ik sowieso vrijwel geen brood.

    Partnerlief zijn brood dat heeft geen tijd om hard te worden ;). Na 2 à 3 dagen is dat op.

    (Ik eet wit en hij eet bruin.)

    Ik ga meestal in de namiddag om brood en dan zijn alle gewone bakkers hier al uitverkocht. Bovendien kan ik in de supermarkt ineens beleg meenemen ook.


    Oud brood wordt hier in 't weekend gebruikt voor croques (ham en kaas ertussen en dan het croque monsieur-machine in).
    En als er dan nog over is, is 't voor de vogels van mijn schoonmoeder.
     
  2. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Ik bak mijn eigen brood. Erg lekker, maar het nadeel is dat het vrij snel oud wordt (stop er immers geen conserveringsmiddelen in ;) ). Het brood is op de 1e dag het lekkerst, 2e dag redelijk, 3e dag droog. Meestal is het voor dag 3 al op, en anders bewaar ik het voor:

    - wentelteefjes
    - tosti's
    - paneermeel
    - croutons
    - etc
     
  3. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Maar als je zolang met een heel brood doet snap ik niet waarom je dan geen halfjes invriest?:( Of zeg ik nu iets raars..[/QUOTE]

    Het was toeval. Door de weeks gaat er zo een brood per dag door.;)
     
  4. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    ik geef je man gelijk. Wij halen het altijd de avond vantevoren uit de vriezer, en dan eten we het de volgende dag. dus hoogstens 15 uren later is het op. Vrijdag het brood uit de vriezer en dan zondag opeten zal bij ons niet gebeuren. Maar je zou er wel tosti of wentelteefjes mee kunnen maken. Sommige mensen gebruiken oud brood om een warme maaltijd mee te bereiden, en doen het dan in een appeltaartvorm, met ei erop en groenten, dan in de oven.
     
  5. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Dit dus. :)
     
  6. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm hier ligt het er beetje aan.
    Haal weleens brood van de Aldi en dat smaakt na een week nog net zoals na 1 dag.
    Maar meestal brood van de Turkse bakker rn dat is echt heerlijk... Maar 2-3 dagen is wel echt de max... En dan staat de dag erna er ook meteen schimmel op... Dus dat is nooit een discussiepunt :)
     
  7. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Dat is een goed plan! Dan maak je feitelijk een quiche met brood i.p.v. deeg :)
     
  8. Islah

    Islah Niet meer actief

    Omdat de Turkse bakker er geen l-cysteïne in doet.
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik heb trouwens ook wel eens een broodpudding gemaakt, erg lekker! Ik bewaar de lelijk gesneden sneetjes daar trouwens voor (of voor paneermeel).
     
  10. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Ik haal ook alleen nog maar brood bij de supermarkt als het echt niet anders kan.
    Turkse bakker bakt echt heerlijk brood en je kunt ook na werktijd gewoon nog brood halen want hij is tot half 10 open.
    Zal wellicht niet tot half 10 brood hebben maar regelmatig ga ik om half 8/8 uur nog even brood halen en dan is er altijd wel iets.
     

Deel Deze Pagina