Omdat Finn nu aardig wat groente en fruit goed kan verdragen is het de bedoeling dat we snel ook brood gaan geven. Maar wat doe ik daar op?! Ik het zelf al avocado bedacht! Dat eet ik zelf regelmatig op brood endat krijgt hij dus ook. Hij krijgt het volgende week als hapje om te kijken of hij er tegen kan. Verder kan ik alleen fruitprut bedenken..maar ik zou het zelf ook niet lekker vinden om peer op mn brood te hebben! Appel kan hij op dit moment niet tegen (kreeg reactie bij het uitproberen) dus appelstroop kan ook niet. en dingen met varkensvlees (smeerleverworst denk ik) en koemelk (smeerkaas bijv.) kan dus ook niet! Maar wat dan wel! We moeten met zoveel allergenen rekening houden! En er is vast wel een mama die dit al weet
Jam Tartex (vegetarische leverworst uit reform winkel) alleen plantaardige boter deden wij tot 1 jaar ongeveer. Ze was er tevreden mee, dus dat hebben we zo gelaten. Daarna was de allergie veel minder en konden we ook smeerworst, boterhamworst enz. op brood doen. banaan kokos brood (misschien?) komkommer tomaat zalm/tonijn (weet niet zeker of dat al mag) Eerst in elk geval brood zonder iets proberen, zodat je zeker weet dat er niet op het brood wordt gereageerd en later pas beleg erop.
Appelstroop kan wel hoor. Dan is zo lang gekookt dat alle allergenen van appel er in wel kapot zijn. Hier waren ze trouwens heel lang blij met gewoon margarine (koemelkvrij, destijds was dat Wajang) op hun brood. Ik maakte er soms ook kruidenboter van, lekker, wat knoflook of ui, of groene kruiden, klein beetje zout. At de hele familie natuurlijk van mee. Ik strooide ook wel eens een klein beetje suiker op brood, voor een andere smaak. Voordeel van suiker is dat het geen allergenen bevat. Peer is trouwens lekkerder in plakjes op brood. Vooral als je het combineert met iets hartigs. (Voor grote mensen evengoed als voor kinderen). Banaan op brood is erg lekker als je de banaan eerst even bakt. (Helemaal lekker op een boterham met pindakaas en een beetje sambal, maar dan heb je wel meteen iets mega-allergeens...)
Uhm tja, mag hij wel geitenkaas? Daar heb je bijv ook een smeerbare variant van (Rondele/Precident - zo uit mn hoofd). Verder zou ik zeggen iets van jam/zonnefruit of zoals al aangegeven zelf verschillende fruit soorten erop doen. Kipfilet en ander vleeswaren waar geen varkensvlees in zit. En misschien iets van vegetarische smeerworst maar weet niet of daar misschien juist iets van koemelk in zit. Maar ik zou vooral gewoon beginnen met een hapje brood met boter.