Ketjap manis, Thaise vissaus etc.

Discussion in 'Voeding' started by Jessie80, Jan 5, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    Oct 3, 2009
    6,203
    266
    83
    Deze week een nieuw kookboek gekregen, over koken zonder pakjes en zakjes. Nou heb ik sinds een jaar al de zakjes en pakjes zoveel mogelijk de deur uitgedaan maar ik was op zoek naar inspiratie ;)

    Maar nu mijn vraag: in veel recepten met rijst, bami enzovoort wordt naast losse kruiden ketjap manis of bijvoorbeeld vissaus gebruikt. Kan iemand mij vertellen of deze niet teveel zout bevatten voor onze kleine man? En vanaf wanneer (even op de zaken vooruitlopend) kan je sojasauzen überhaupt geven?
     
  2. Wappie82

    Wappie82 Bekend lid

    Sep 27, 2012
    712
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb vandeweek gewokt en daarin ketjap manis zoutloos gebruikt. Dat staat in het schap waar ook de zonnatura producten staan. Ze vond het heerlijk!
     
  3. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Sojamelk mag vanaf een jaar dus saus ook lijkt me.
     
  4. Decca1980

    Decca1980 Fanatiek lid

    Nov 22, 2011
    1,068
    0
    0

    Volgens mij zit er wel een verschil tussen sojamelk en sojasaus.

    ik denk dat zowel sojasaus als vissaus erg zout zijn, maar als je maar een klein scheutje moet wel kunnen toch? Ik wacht zelf wel voor de zekerheid tot na een jaar.
     
  5. Kaden

    Kaden Actief lid

    Dec 13, 2011
    441
    0
    0
    Ik heb ook ketjap gekocht met minder of geen zout. Ook bouillon blokjes enzo koop ik met minder zout. Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik nu niet meer zo nauw kijk dan in het begin...
     
  6. Shandy

    Shandy Fanatiek lid

    Jan 14, 2012
    2,603
    18
    38
    Een klein kind eet niet van die hele grote porties,dus denk dat het met de totale hoeveelheid zout uiteindelijk weer meevalt....
     

Share This Page