Ik eet het ook wel, kijk alleen uit met de sla die er tussen zit dat deze wel vers is en goed gewassen
Toen ik zwanger was, was op het nieuws dat oude mensen en zwanger vrouwen beter geen doner kebab konden eten bij een kebab zaak. Ivm bacteriën.
De ene döner zaak is de andere niet. En ook die zaken hebben tegenwoordig gewoon de inspecties waaraan ze moeten bewijzen dat 't in orde is. TS kan voor de zekerheid d'r broodje bij een frisse zaak halen waar ze zich senang bij voelt. Maar even ontledende: Broodjes: Mag Döner: Mag Sla: Mag Saus: Mag Oftewel: Broodje Döner: Mag.
En toch zou ik er voorzichtig mee zijn. Heb laatst ergens gelezen dat er nogal rare dingen in verwerkt worden zoals ogen hersenen en botten... lijkt me niey echt gezond
Je moet niet alles geloven wat gezegd wordt.. Hou gewoon aan wat het voedingscentrum zegt, dan kan het niet mis gaan.
Eet je dan ook geen frikandel meer? Wat een onzinnig antwoord, in frankrijk eten ze ook gewoon hersenen , in china eten ze honden en insecten omdat wij het niet lekker vinden klinken is het niet perse ongezond.. Ben je ooit wel eens in kebab zaak geweest? Daar hangt namelijk zo'n groot stuk vlees aan een spies = schaap daar scheren ze wat van af en dat gaat op je broodje geen hersen of bot te zien
Ik heb het laatst ook gegeten en had daarna spijt. De döner zaken staan er om vekend niet hygiënisch te werk te gaan. Er zijn vooral ecoli bacteriën gevonden (afkomstig van poep), toen ik dat las was ik genezen...Ik eet geen döner meer!
Ecoli kan geen kwaad voor je beeb dus daarom hoef je het niet te laten In de meeste nette zaken hebben ze gewoon handschoenen aan is het brandschoon, in een kraampje op de markt zal ik het inderdaad niet halen..
Je zult er hooguit een stevige voedselvergiftiging van oplopen. Want in veel zaken gaan ze niet zo hygiënisch te werk. Er werden eerder regels en controles genoemd waar ook deze zaken zich aan moeten houden. Tja, die controles worden nauwelijks maar gehouden hoor! De nVWA heeft daar geen geld en personeel meer voor. En Rob Geus kan het niet in zijn eentje af. Maar goed: dat geldt niet alleen voor Döner maar ook voor veel andere cafetaria's en lunchrooms. Dus als je echt met alle regeltjes rekening wilt houden, zou je eigenlijk gewoon moet meer buiten de deur moeten eten. Ik heb er altijd voor gekozen niet als een kluizenaar te leven tijdens de zwangerschap en ik zou het dus wel doen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik tijdens de zwangerschappen wel altijd een voorkeur had voor open keukens. En als het er niet goed uitzag (heb het HACCP boekwerk zelf mogen bestuderen toen ik in de keuken van een verpleeghuis werkte) dan at ik er gewoon niet.
Ik weet niet waar sommige hun Doner halen maar dat er ogen enz in zitten klopt niet echt hoor. Vaak is het kalfs en kalkoenvlees wat gekruid is en om een spit wordt gedraaid en zo verkocht wordt aan de donershop. Ook bij een snackbar,Chinees enz worden Ecoli bacteriën gevonden het is maar net waar je het haald.
Wij komen in een nette pizzeria en daar eet ik met een gerust hart mijn broodje döner. Sommige zwangeren slaan wel erg ver door in hun eetpatroon.