Ik ben benieuwd wat voor vis en vlees jullie kindjes eten. Ik wil nl een beetje gaan invoeren dat onze zoon met ons gaat meeëten. Nu krijgt hij elke avond nog een potje olvarit. Ik ben totaal niet creatief wat koken betreft (manlief kookt 5 dagen in de week , dus ik weet niet zo goed wat voor vlees en vis ik voor mijn zoontje kan gebruiken. Vooral van vis weet ik niet veel. En mag je vis en vlees nog helemaal niet kruiden tot het eerste jaar?
eerste 10 maanden vegetarisch daarna wat de pot schaft. Heb hem eigenlijk wel vanalles gegeven, maar wij lusten zelf niet zoveel vlees dus hij krijgt ook neit zoveel. De witte vis uit de vissticks kun je ook los kopen (zonder laagje eromheen) die is volgens mij wel goed om mee te beginnen, zacht en mild van smaak. Weet de naam niet Ik kruid het wel, maar heel lichtjes. Ik zou zeggen: kijk naar je kind, houd hij van kruiden of niet en pas je daarop aan. Of maak bijv. een aparte gehaktbal voor hem, met wat midner kruiden dan voor jezelf
mager rundergehakt, kalkoen, kip, kalfsvlees, wit vissen (koolvis, kabeljauw). We wachten hier nog even met varkensvlees en lamsvlees e.d.
En de koolvis en kabeljauw kopen jullie die bij de viswinkel of gewoon bij de supermarkt uit de diepvries. En gerookte makreel/zalm kan dat?
Beide, kan alletwee prima. Gerookte zalm en makreel doe ik zelf nog niet en volgens mij ook vrij zout.
Geen vlees (wij eten zelf ook geen vlees). Ik zou zelf in ieder geval wachten met het geven van varkensvlees tot 1 jaar. Verder kan alles wel. Ik zou wel uitkijken met hard gebakken vlees (liever koken/stomen). Bij de appie hebben ze Pangasius filet (vis) in de diepvries = superlekker ... Mirre kaal in de stoompan en wij gemarineerd en gebakken ... (olie, knoflook, kruiden)
Dat klinkt goed. Ik zal even in de diepvries van de AH gaan kijken. Maar wij hebben dus geen stoompan. Zou ik het voor mijn zoontje ook mogen bakken? Of kan ik ook stomen zonder speciale kookpan? Zo ja, hoe doe ik dat? Sorry hoor, ben niet echt een keukenprinses En vlees koken... Hoe lang moet je bv kipfilet koken? En is dat beter dan bakken in olie/boter?
Koken is beter dan bakken. En als je bakt, dan op laag vuur (geen bruine randjes). Is niet zo gezond (maar wel lekker ).
ik grill heel vaak het vlees, heb je ook geen olie of boter nodig, en het is lekker snel. (heb zon paninigrill, is een soort tosti-ijzer) gerookte zalm is idd vrij zout, maar zalmfillet kan wel. koken of grillen, heerlijk
Gehakt is altijd makkelijk door de pasta ofzo of kleine stukjes kip. Ik ben niet zo'n vleeseter verder, eet vaker vis. Kabeljauw of scholfilet, dat soort dingen. Ik heb het in het begin nog wel eens gestoomd, maar ging al snel over naar bakken in de olijfolie of in de grillpan (maar die hebben we nog niet zo lang). Verder eet ze ook garnalen en een visstick gaat er altijd wel in.
Veel kip, gehakt en soms wat verse worst. Hij is niet zo kapot van vlees, maar hij eet het wel. Boomstammetjes, slavinken e.d. eet hij ook gewoon met ons mee. Vis vind hij helemaal geweldig (kan ook niet anders met een opa die sportvisser is geweest) Als mijn ouders komen, of wij gaan daar heen, eten we altijd vis. Nathan eet dan mee, vooral tongetjes en kabeljauw is favoriet.
Ik geef wel bijna alle soorten vlees, alleen wel minder varken dan bijvoorbeeld kip. Ik bak het op een zacht vuurtje, mijn persoonlijke mening is dat een klein beetje vetstoffen helemaal geen kwaad kunnen en zelfs nodig zijn. Plus als ik het vlees stoom of kook wordt het heel hard tov bakken, maar dat ligt misschien aan mij. Kruiden doe ik het niet, omdat het al een beetje smaak van de boter krijgt.
absoluut waar, las pas nog in de krant dat consultatieburo's zich nu weer zorgen maken omdat kindjes niet voldoende vetten krijgen omdat de ouders bang zijn dat ze last gaan krijgen van overgewicht. dus dan krijgen de ukken lightprodukten, met het gevolg dat ze niet genoeg voedingstoffen en vetten krijgen waardoor ze weer een groeiachterstand oplopen.
@ Lucia, je hebt heel erg gelijk, was pasgeleden ook in het nieuws... http://www.ad.nl/binnenland/2987875/Kin ... _eten.html Lena eet wat wij eten, maar ben met vlees en vis heel matig, en wat ze krijgt kwa vlees is biologisch. Ze vindt het wel lekker, vandaag rukte ze een plakje turkse knoflookworst uit de handen van mijn man. NOM! Maar wat ze krijgt, is doorgaans gebakken. Standaard vlees en kip daarin zitten naar mijn mening veel te veel hormonen en antibiotica en slechte dingen...
Wat die van ons ook erg lekker vindt bij zijn groenten en aardappeltjes is een stukje quorn ipv vlees. Dat is een vleesvervanger op basis van een soort paddestoel en heel makkelijk te bereiden. Ik doe het ook altijd een beetje kruiden en idd wel bakken want extra wat vet mag die van ons best hebben (hij is zo actief dat hij is blijven hangen in zijn gewichtstoename). Elian eet het sinds hij een maand of 11 is maar volgens mij kun je het sowieso vanaf een jaar geven.
Ik kreeg het meestal ook niet voor elkaar hoor.. Heb 1 x gehakt gekookt en dat was me toch ranzig, bah! Hier kun je kleine potjes kopen met kant en klare kalfsgehaktballetjes met wat saus voor vanaf 8 maanden. Kun je de rest dan zelf bijkoken. Worden deze verkocht in Nederland? Ik vind ze superhandig...
Goeie tip die ik laatst las Bak het vlees/de vis van je kind in dezelfde pan als je eigen vlees dan krijgt het via de olie een klein beetje smaak mee. Dat doen wij nu hij vind het nu veel lekkerder. Vooral gehakt/tartaar
keus en variatie in potjes is bij jullie veel beter als bij ons vond ik, wij hebben dus ook een aardig voorraadje meegenomen. ik ben erg van vers, maar vooral in de vakantie en op strand ben ik vooral van de makkelijk
Jesse eet inmiddels met de pot mee, (zijn vlees bak ik wel mee in de pan maar wel nog zonder zout en kruiden). Tot voor kort deed ik een klein stukje kipfilet of vis in de magnetron, in een plasje water, een paar minuten koken en klaar. Als je niet elke dag vlees of vis wilt geven, kan een half eitje ook heel goed. Bv door spinazie of andijvie.