Zaterdag is het open huizen route. Er zal wel niemand komen maar toch ga ik maar een appeltaart bakken! Altijd lekker. Zat er alleen aan te denken of ik hem vrijdagavond al zo goed als klaar kan maken, in de koelkast bewaren en zaterdag in de oven schuiven.... Anders moet ik zaterdagochtend nog allemaal zuigen en dweilen daarna. Maar kan dat? Misschien een domme vraag maar stel hem toch! Ik denk zelf van wel maar dan zal hij wel even buiten de koelkast moeten voordat ik hem in de oven schuif om "uit te harden" denk ik?
Ik zou hem geen hele nacht ongebakken in de koelkast zetten. Dan trekt al het vocht van de appels in het deeg en wordt het een zompige troep, ben ik bang. Ik zou hem voor driekwart van de baktijd bakken en dan op de dag zelf nog de resterende tijd in de oven zetten. Dan ruikt het ook lekker en ik denk dat ie dan beter smaakt.
je kan ook de deeg en appels alvast maken en in de ochtend geheel afmaken als je dan lekker aan het stofzuigen bent komt die heerlijke geur van de appeltaart je te gemoed hihi
Je kan er ook eentje kopen en die even in de oven doen, geurt net zo lekker Ik had echt geen tijd, ook niet de dag tevoren, om ook nog even een taart te bakken. Eer ik alles aan kant had...pfff.... Succes alvast, hopelijk veel serieuze gegadigden zaterdag!
En gebruik dan de mix van de albert heijn, ie is zoooo lekker! Net iets langer in de oven en een heerlijk krokante korst.. Zomaar een tip! Nu hopen dat de kijkers van appeltaartlucht houden, anders gauw de frietpan aanzetten of een visje bakken, haha!
Tip: bij de supermarkt verkopen ze kant en klare appelflappen, bevroren in de oven en 20 minuten afbakken. Ruikt je huis heerlijk!! Succes meid!
lijkt me dat dat wel kan, maar zou wel wat citroensap bij de appels doen tegen het verkleuren. En wat bloem of custardpoeder over de bodem voordat je de appels erin doet, zodat het vocht wat meer opgenomen wordt. En anders zoals hierboven al genoemd wordt: springvorm al bekleden en appels klaarmaken, zodat je zaterdag alleen de appels in de spingvorm hoeft te kiepen en de bovenkant van het deeg erop.
Je kan hem ook andersom maken, appels bereiden en in een vorm In de koelkast en het deeg vast maken en in folie in de koelkast. Eerst de appel(schijfjes) in een lage vorm en dan de deegplak erop. Als ie klaar is omdraaien op een bord.
Ik was dan idd sowieso al van plan om de springvorm gewoon helemaal t bekleden en de appels appart te houden en vlak voor het bakken er in te doen. Idd omdat het anders zo zompig wordt. Bedankt voor de tips allemaal maar ikga toch voo rmijn eigen gebakken appeltaartje! Die is ht lekkerst!
Lavendelgeur werkt ook goed! Ik ben bang dat huizenbezichters morgen van de ene appeltaart in de andere vallen. En van mening dat een goed huis dat niet nodig heeft, tenminste ikzelf zou aan die lucht geen meerwaarde hechten.
maar onbewust schijnt het dus wel te helpen. het is echt een huiselijk geurtje en dan voel je je onbewust "thuis"? wat dan weer leidt tot de verkoop van het huis hopelijk! succes Sukke en MissXX!!!
Dank je wel eeneneen is drie!! En ik heb nog heerlijk ruikende lush ballen, met de geur van lavendel.. Die ga ik maar op verschillende kamers verstoppen!