Wij eten bij ouders en schoonouders Dus hoeven gelukkig niks te regelen.. misschien allen een dessert ofzo ??
Zolang je de dure stukken vlees zoals grote biefstukken of wild laat liggen hoeft lekker eten écht niet duur te zijn, dat vind ik echt een wijdverbreid misverstand. Ik vind goed klaargemaakt stoofvlees of een lekker gerecht met gehakt erin verwerkt 1000 zo lekker als een biefstuk, is maar een vrij smakeloos lapje vlees...Vis hoeft trouwens ook niet duur te zijn en heel lekker klaar te maken. Luxe broodjes zijn 1000 zo lekker als je ze zelf maakt. Etc etc.
Wij eten gewoon zoals altijd, voor zover ik weet wordt er niets speciaals op tafel getoverd, in ieder geval.. Hou ook helemaal niet zo van al die poespas
Gewoon op de "ouderwetse manier" kerst vieren. Tegenwoordig is het allemaal gourmet, hert, eend, duur desert etc. Mijn moeder maakte het vroeger gewoon wat luxer, nu aten wij alle dagen al 3 gangen, maar met kerst net wat luxer: vooraf dus bijv soep, of stokbrood met kruidenboter, als hoofdgerecht maakte mijn moeder meer soorten groeten klaar, bijv spruitjes, tuinboontjes met spekjes, zelfgemaakte appelmoes en peertjes, met daarbij aardappelkroketjes en purree. Daarbij vaak een rollade, of kleine gehaktballetjes. Als toetje gewoon ijs. Net wat uitgebreider, maar niet heel veel duurder als een gewone avondmaaltijd.