Buikklachten na stoppen met de pil

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Wenniepenny, 28 jul 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Wenniepenny

  Wenniepenny Fanatiek lid

  22 jul 2005
  3.329
  0
  0
  Begin juni ben ik gestopt met de pil. Daarna braaf mijn doorbraakbloeding had en begin juli mijn eerste 'echte' ongesteldheid. Sinds vorige week heb ik enorm veel last van mijn buik. Mijn darmen rommelen ontzettend, ik heb telkens kramp in mijn onderbuik en mijn buik zet vaak op na het eten

  Aanvankelijk dacht ik dat ik ergens allergisch op reageerde. Maar ik kan niet bedenken wat, en bovendien houden de klachten aan.
  Ik heb ergens gelezen dat buikklachten ook bij het 'ontpillen' van je lichaam kunnen horen. Daar zit wat in, want ik heb per slot van rekening toch 15 jaar aaneengesloten de pil gebruikt.

  Hoe zijn of waren jullie ervaringen na het stoppen met de pil?

  Groetjes, Wendy
   
 2. Sientje

  Sientje Fanatiek lid

  4 mei 2005
  2.747
  0
  0
  Mama
  Ikzelf had niet echt ergens last van, maar ik ben na het stoppen met de pil ook maar 1x ongesteld geworden. Ik zou het inderdaad niet vreemd vinden als je lichaam moet ontwennen, het is tenslotte ook een behoorlijke omslag na 15jr. gewoon even aankijken denk ik..
  Succes ermee!
   
 3. Beheer

  Beheer Administrator
  Medewerker

  11 feb 2005
  16.021
  2.767
  113
  Hoi Wendy,

  Mijn lichaam heeft ook een hele tijd moeten wennen aan het leven zonder de pil. Mijn cyclus was erg onregelmatig enzo. Maar na een paar maanden (pfff) is het dan toch goed gekomen.
  Mochten je klachten aanhouden zou ik het gewoon even bespreken met je huisarts.

  Lotte
   
 4. Kathy

  Kathy VIP lid

  22 mei 2005
  5.535
  0
  0
  Draagdoekconsulent
  Lichtervelde, België
  Wanneer ik gestopt ben met de pil, heb ik toch een tweetal maanden, geloof ik, erge buikkrampen gehad tijdens m'n menstruatie. Het waren telkens m'n darmen, die die krampen veroorzaakten.
  Ik had ook bijna 5 jaar aan een stuk aan de pil gezeten.

  xxx
   

Deel Deze Pagina