Buikkrampen baby 3 weken oud

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Flo1234, 18 jan 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Flo1234

  Flo1234 Lid

  19 mrt 2021
  71
  83
  18
  Vrouw
  Goedemiddag,

  Voor vele misschien herkenbaar maar ik zou graag jullie hulp willen!

  Ons zoontje is op 27-12-21 geboren en is nu 3 weken oud. Hij heeft al buikkramp eigenlijk vanaf de geboorte en vooral in de nacht. De eerste week viel het nog ontzettend mee maar sinds de tweede week is de kleine man zoveel aan het huilen. Het begon in de avond en in de nacht krijsen van het huilen en ontroostbaar. Maar overdag was hij rustig en sliep vooral maar in de tweede week veranderende dit. Nu huilt hij overdag en in de avond en in de nacht. Maar soms kan hij ook alleen maar in de avond en in de nacht huilen van de krampjes en is het overdag weer rustig. Daarom denken we niet dat het koe melk allergie is want dan zou hij heel de dag door huilen? (Zijn vader had vroeger wel een koe melk allergie en huilde heel de dag door)


  Meestal als hij gepoept heeft is het ook even rustig. Zijn ontlasting is groen en stinkt enorm( sorry voor details) ook laat hij veel scheetjes en kan hij moeilijk een boertje laten. Ook kan hij niet op zijn rug slapen je ziet dan dat er iets dwars zit ( gezichtje word rood, gespannen handjes) zelf denk ik dat hij verborgen reflux heeft en last heeft van darmkrampen. We gaven eerst hero standaard en zijn op aanraden van verloskundige en cb naar nutrilon omneo. Dit geven we nu 6 dagen daarvoor zijn we ook al gestart met sab symplex maar geen verbetering met de druppels.

  Ook zijn ontlasting duurt ongeveer anderhalve dag voordat het komt en dan is het niet hard maar klei achtig groen. Voordat zijn ontlasting komt zie je hem hard persen en veel scheetjes laten door de dag heen maar de ontlasting komt dan niet. Zou hij last hebben van verstopping ? Maar zijn ontlasting is niet zwart of hard hij heeft moeite met het eruit krijgen lijkt wel.
  Ook hebben we een afspraak gemaakt met de osteopaat dus dat is even afwachten.

  Ik weet dat het 3 maanden kan duren voordat de darmpjes echt goed ontwikkeld zijn en voordat de voeding kan werken staat volgens mij ook 14 dagen voor? Wie heeft hier nog meer ervaring mee en hoelang duurde het voordat jou kindje hieraan gewend was? Ook hebben wij inbakeren geprobeerd en alle houdingen geprobeerd om hem vast te houden die je kan bedenken maar dit werkt ook niet. Want sinds gisteren huilt hij eigenlijk al en wij kunnen niks voor hem doen dan alleen toe kijken en dat doet mij zo zeer. Wie heeft die gouden tip of ervaring hiermee zodat wij zijn pijn kunnen verzachten.
   
 2. Milkyway7

  Milkyway7 Bekend lid

  28 apr 2020
  913
  627
  93
  Vrouw
  Noord-holland
  Waar ik goeie ervaringen over heb gelezen hier op het forum is orthiflor. Dat is een probiotica wat de darmen ondersteunt.
  Je voelt je machteloos als ouder hè als niet lijkt te werken. Hoop dat je kindje er snel minder last van gaat hebben!
   
  Flo1234 vindt dit leuk.
 3. DR87

  DR87 Bekend lid

  2 mei 2016
  854
  290
  63
  Je zou hem overdag in de draagdoek kunnen laten slapen. Dan komt hij iig aan zijn slaap toe en dat kan ook het huilen verminderen. Als hij idd reflux heeft is een draagdoek heel erg helpend omdat de dan rechtop slapen. Onze dochter huilde ook veel en de doek was echt de uitkomst, met name in de avond. En daardoor sliep ze s nachts ook weer beter, omdat ze minder oververmoeid was.
  Succes!
   
  Flo1234 vindt dit leuk.
 4. Annefien

  Annefien Actief lid

  4 jan 2021
  292
  206
  43
  Vrouw
  Een aantal tips die zouden kunnen werken. Ik zeg kunnen want elk kind is anders.

  Probiotica Vitals Microbiol kind. Heeft bij onze beide kinderen goed geholpen. Tegen krampjes, maar ook bij moeizame ontlasting.
  Een KipKep Woller, is een warmtezak, hielp hier bij ons zoontje heel goed.
  Met de beentjes fietsbewegingen maken helpt juist heel goed bij onze dochter nu.
  Ze op hun buik op je arm dragen, dus dat ze met hun hele lijfje op de buikzijde op je arm liggen/hangen. Dit hiep bij beide kindjes, moesten daarbij wel een beetje door het huis heen lopen, stilzittend werkte het niet genoeg.

  En wat hier voor onszelf hielp was accepteren dat het erbij hoort, hoe erg het ook voor je kindje is, soms kun je even niets meer doen dan er voor je kindje zijn en het te troosten.
  Maar als het te heftig is moet je natuurlijk wel je gevoel volgen dat er bijv geen medische reden is waardoor het zo heftig is.

  Andere voeding heeft inderdaad ca 14 dagen nodig. En wissel/wijzig niet te veel tegelijk, dan weet je niet of en wat effect heeft gehad.
   
  Flo1234 vindt dit leuk.
 5. S2909

  S2909 Fanatiek lid

  14 nov 2019
  2.253
  3.008
  113
  Vrouw
  Een baby hoeft niet de hele dag door te huilen om kma te hebben. Onze zoon was overdag meestal ok maar kreeg de ergste krampen in de namiddag - avond en s nachts.

  De groene stinkende poep in combinatie met hevige krampen wijst vaak op een koemelkallergie. Ook het niet kunnen liggen op de rug herken ik. Bij zoon zijn we er pas later op uitgekomen dat hij kma had. Die kronkelde de hele nacht door als hij op zijn rug lag. Continu scheten die hij moest laten.

  Ook reflux kan een gevolg zijn van de allergie.

  Je bent nu net met een andere voeding gestart, maar als je geen verbetering ziet zou ik proberen een koemelkvrije voeding te krijgen.
   
  Leesteken, Flo1234 en JupitR vinden dit leuk.
 6. JupitR

  JupitR Fanatiek lid

  13 mei 2020
  3.474
  3.785
  113
  Vrouw
  Ik zou zsm koemelkvrij gaan geven. Het CB heeft als het goed is evt proefpakketjes.
   
  Flo1234 vindt dit leuk.
 7. Flo1234

  Flo1234 Lid

  19 mrt 2021
  71
  83
  18
  Vrouw
  Dankjewel voor jullie reacties!

  Inmiddels ook bij de huisarts geweest en we weten nu ook dat hij verborgen reflux heeft en dan last heeft van darmkrampen. Nu moeten we johannes broodmeel pit gebruiken zodat zijn voeding wat dikker word. Wij hebben al omneo voeding en doen nou sinds een dag jbpm erdoor heen. Tot nu toe merken we geen verschil maar waarschijnlijk moeten we het ook langer gebruiken om verschil te merken. Ook had ik orthiflore besteld maar vind het lastig om dit nu te geven omdat hij ook al omneo krijgt en dan jbpm krijgt in zijn fles ( vind het dubbel op als ik dit dan ook nog in zijn flesje doe) heeft iemand anders hier ook ervaring mee ? Heb ook weleens gelezen volgens mij dat ze orthiflore apart geven met water in een fles maar weet niet of dit dan werkt of dat hij nog meer kramp krijgt hiervan ?

  Ik vind het moeilijk om nu te zeggen dat het koe melk allergie is omdat iedereen tegen mij zegt dat het 3 maanden kost voordat het over gaat en dat ik niet elke keer van voeding moet wisselen en dat ik het ook 2 weken de tijd moet geven zodat het kan werken. Nu wil ik dit nog wel 2 a 3 weken proberen maar dan zou ik inderdaad graag kijken of hij koe melk allergie heeft ( zijn vader had dit ook vroeger). Ook hebben we een afspraak bij de osteopaat dinsdag hopelijk helpt dit ook!
   
 8. Pompidom

  Pompidom Lid

  6 jul 2021
  96
  51
  18
  Vrouw
  Oh dit is zo vervelend voor jullie baby en julliezelf. Mijn eerste huilde ook zoveel door de krampen en reflux, echt compleet van getraumatiseerd.

  Mijn baby nu heeft er minder last van, maar kreeg ook opeens last van reflux en krampen. Mij werd ook aangeraden eerst indikken met johannesbroodpitmeel en als dat niet hielp koemelkvrij via verwijzing huisarts/diëtist. Bij mij zei de huisarts trouwens maximaal 1,5 week aankijken.

  Maar zelf wat ervaring rijker...Wat ik heb gedaan is:
  Standaard voeding geven met johannesbroodpitmeel. Maar dat hielp tegen reflux, maar verergerde de krampen en hij kreeg obstipatie. Nog meer huilen dus...

  Toen ben ik na een tip van vrienden overgestapt op gelilact, dit kun je online bestellen via viata. Hiermee kun je de voeding indikken. Bij ons is dat de oplossing geweest, nu poept hij zelfs heel veel. Bij de flessen van de avond voegen we nog sab simplex toe. Ook doe ik 3x per dag een half schepje orthiflor start in de fles. Zelf doe ik er dan 5ml water extra bij. Nu geen last meer van de reflux en krampen.

  Maar wat ik je echt mee wil geven, kijk het niet te lang aan... als er vermoedens zijn van koemelk allergie, dan zorg dat die verwijzing er komt! En helpt dat niet laat je doorverwijzen voor nexium. Heb ik bij m'n eerste allemaal niet gedaan en het was echt een marteling de eerste 4/5 maanden.
   
  Flo1234 vindt dit leuk.
 9. Flo1234

  Flo1234 Lid

  19 mrt 2021
  71
  83
  18
  Vrouw
  Dankjewel! Ik ga morgen weer naar de huisarts bellen met een verwijzing voor de kinderarts. Ik had een andere huisarts als normaal en die zei dat elke baby hier last van had en dat het een fase is. Nou ik vind het niet normaal als een baby bij elke voeding huilt en krijst van de pijn en de vele uren daarna. Dus hopelijk morgen een verwijzing voor de kinderarts! Maar bedankt voor je tips!
   
 10. Roos12

  Roos12 Fanatiek lid

  4 jan 2015
  1.688
  774
  113
  Maar groene, stinkende klei achtige poep en vieze windjes past ook heel erg bij omneo.
   
  Flo1234 vindt dit leuk.
 11. Fanne

  Fanne Bekend lid

  16 feb 2017
  834
  935
  93
  NULL
  NULL
  Wat ontzettend akelig. Ik vind het wel als koemelkallergie klinken. Als hij al zoveel moeite heeft met zijn ontlasting kan johannesbroodpitmeel dat verergeren. Tegen reflux werkt het overigens wel goed.

  Het is echt een zoektocht met zo'n kleintje. Mijn jongste had reflux en koemelkallergie.
  Met omeprazol, johannesbroodpitmeel in combinatie met lactulose vanwege de obstipatie en koemelkvrije voeding hadden we een super vrolijke baby.

  Hopelijk krijg je een verwijzing naar de kinderarts. Ook al is het maar voor tips die je kan krijgen.
   
  Flo1234 vindt dit leuk.
 12. Flo1234

  Flo1234 Lid

  19 mrt 2021
  71
  83
  18
  Vrouw
  We kunnen vandaag al terecht bij de kinderarts, heel fijn! Ja ik denk persoonlijk dat het ook koemelk allergie is met reflux en hoop dat we er nu echt iets aan kunnen doen. We zijn al 2 dagen bezig met een huilend kind die op is en wij zelf ook. Laat het straks weten wat de arts heeft gezegd.
   
 13. Lies1611

  Lies1611 VIP lid

  3 jun 2013
  6.288
  2.596
  113
  En??
   
 14. Flo1234

  Flo1234 Lid

  19 mrt 2021
  71
  83
  18
  Vrouw
  Ja naar de arts in het ziekenhuis was 1 grote teleurstelling. We kregen een arts die vroeg wat voor voeding hij kreeg dus wij zeiden Omneo en hij wist niet eens wat dit was. Vervolgens vertellen we alles en om een lang verhaal kort te maken hij vond dat er niks aan de hand was! Want hij spuugde niet zijn flesje uit dus dan was het niet erg. Lichamelijk was er niks aan de hand en we moesten hem maar vaker naar opa en oma brengen. Want we hadden net pech gehad want we hebben een huilbaby en de baby zou voelen dat wij gespannen waren dus daar kon het ook aan liggen. Maar meneer de arts moest het nog met de kinderarts bespreken ( hij was blijkbaar geen kinderarts want hij vertelde later dat hij ons over 2 weken terug zou bellen want daarna zou die terug gaan naar zijn eigen afdeling, de spoedeisende hulp!) Terwijl hij weg was begon ik met huilen en heb ik tegen mijn vriend gezegd dat we weer werden afgescheept. Het is niet normaal dat een baby, 18 uur van de dag doet krijsen van de pijn. En koemelk allergie bestond niet bij baby's vertelde hij ook. Dit onstaat pas op latere leeftijd en niet in de eerste maanden van een baby. Mijn vriend zei dat hij dit ook had als baby en de arts zei dat dit helemaal niet kon! Ook verborgen reflux kon niet en reflux zelf kon geen kwaad als hij niet zijn halve fles eruit gooide. Het kwam er op neer dat we alles goed deden en er niks aan de hand was en we moesten absoluut niks veranderen. Ik heb nog gevraagd over de orthiflor en dat hoefde we ook niet te gebruiken want dat had helemaal geen zin zei hij. Het was een soort versie van Yakult en deed in principe niks. Jullie begrijpen wel dat ik na deze afspraak in tranen was..

  We hadden toevallig ook die dag een afspraak bij de osteopaat en ook nog bij het consultatiebureau. Gelukkig vonden beide dat het niet normaal was dat hij zoveel pijn had en zoveel huilde. De osteopaat raadde aan om zelf koe melk vrije melk te geven en het consultatiebureau ook. Hier zijn wij gisteren mee begonnen. Wij hebben nutramigen alleen na de elke voeding ( de eerste 3 keer) krijste hij echt alles bij elkaar was constant aan het slikken. Dus we hebben dit verdikt met jbmp (we hebben gelilact besteld alleen is pas dinsdag binnen omdat we zoveel verhalen hebben gehoord dat jbmp weer voor verstopping en krampen zorgt) na zijn laatste fles heb ik hem op zijn buik neergelegd want heb altijd het idee dat hij dan een stuk minder last heeft van zijn verborgen reflux. En ik weet dat het niet veilig is maar ik blijf er bij en draai hem terug op zijn zij als die een uur slaapt en vast slaapt. Hij heeft in de ochtend 2 uur lopen krijsen en toen weer geslapen en toen begonnen we weer vanaf 15:00 na elke voeding weer met huilen en krijsen naar mijn idee vooral van de reflux maar ook wat van de krampjes. Wij hopen dat de voeding snel werkt en dat het dit ook is maar ik ben zo bang dat we de verkeerde keuze hebben gemaakt en dat we hem nu onnodig koe melk vrije voeding geven waardoor die dus weer buikpijn krijgt of dus nog meer last krijg van zijn verborgen reflux. Heeft iemand hier ervaring mee en wanneer werkte de voeding bij jullie ?
   
 15. Zoe123

  Zoe123 VIP lid

  9 feb 2013
  10.537
  4.358
  113
  Vrouw
  Dit is de 3e soort voeding die hij krijgt in enkele weken, dus ik zou het echt even de tijd geven.

  En zo jammer dit verhaal.
  Er zitten echt toppers tussen, die artsen, maar ook exemplaren waar je eigenlijk helemaal niks aan hebt.
  Hier kregen we pas echt hulp toen zoon 6 maanden was. Alles werd ook weggewimpeld.
   
  Flo1234 vindt dit leuk.
 16. Fanne

  Fanne Bekend lid

  16 feb 2017
  834
  935
  93
  NULL
  NULL
  Ach wat ontzettend akelig dat je zo'n vervelende arts hebt getroffen! Gelukkig werkt het cb wel mee. 18 uur huilen op een dag lijkt me ook echt niet normaal.
  Mijn jongste heeft neocate gehad. Daar heeft hij wel aan moeten wennen. Hij spoog toen wel een stuk minder, maar heeft wel 2 weken krampjes gehad, voordat hij hieraan gewend was.
  Johannesbroodpitmeel zorgde voor obstipatie, maat dat zonder kon hij ook niet, dus kreeg hij daarvoor lactulose. En hij kreeg ook omeprazol voor de reflux. Je zou dus nog om een maagzuurremmer kunnen vragen. Misschien helpt dat nog?
   
  Flo1234 vindt dit leuk.
 17. Flo1234

  Flo1234 Lid

  19 mrt 2021
  71
  83
  18
  Vrouw
  Ja we geven het zeker ook 2 weken de tijd en besef ook dat hij veel verschillende voedingen heeft gehad in een paar weken tijd. Daar voel ik me ook weer schuldig over dus hoop dat het werkt en moet het inderdaad ook meer de tijd geven. Ja ik kan zeker kijken als dit aanhoud of hij maagzuurremmers kan krijgen tot nu toe moeten we even kijken hoeveel jbpm we erbij moeten voegen en of dit iets meer gaat werken anders is dat zeker nog een optie. Dank in ieder geval al voor jullie reacties!
   
 18. S2909

  S2909 Fanatiek lid

  14 nov 2019
  2.253
  3.008
  113
  Vrouw
  Wat een idioot van een arts. Sommige kijken echt niet verder dan dat ze geleerd hebben.

  Gelukkig heeft het CB wel geluisterd. Ik hoop dat je over 2 weken kan zeggen dat je een geheel andere baby hebt. Ik weet wat het is, hele dagen een krijsende baby. Het zuigt echt het leven uit je. De newborn fase is al niet gemakkelijk, maar zo moeilijk hoort het ook niet te zijn.

  Als je lotgenoten zoekt en Facebook hebt, er is een groep koemelkallergie, daar kan je ook vragen stellen.
   
  Flo1234 vindt dit leuk.
 19. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  11.893
  9.043
  113
  #19 Vero0504, 30 jan 2022
  Laatst bewerkt: 30 jan 2022
  Als hij bij de voeding al krijst ff naar de kinderarts, kan zijn dat de reflux al de slokdarm aangetast heeft.

  Troost je die van ons is van 28-11 en we zijn er nu pas de tweede nacht dat ik in de nachtshift kan slapen, welgeteld 2-2.5 uur dan.

  Zit ook op de omneo al een paar weken en hij heeft verborgen reflux (overwegend verborgen). Dit geintje kenden we van onze dochter dus veel ellende kunnen beperken maar uieindelijk moet de orginele nexium er aan te pas komen om hier rust in de tent te krijgen (apotheek had 2e recept generiek gegeven, geen succes...dak ging er ouderwets vanaf). Jhbpm kan ook krampen geven...hier werkte t niet, als je fatsoenlijk aan gelilact kán komen zou ik eerder voor die gaan. Maar met jullie situatie, kinderarts je bent op t niveau wat wij met man en macht wilde voorblijven al waren t 30ml flesjes elke 1.5uur wat we de eerste dagen gedaan hebben (met nog een half uur nazitten om t te laten zakken, dus eer je klaar was kon de volgende er al weer in...)

  Leefregels heeft @Averlhach in een blog staan, in haar handtekening staat de link. Die regels hielpen bij mn dochter dermate dat we haar zonder medicatie konden houden. Zoontje lukt dat niet. Let op dat je niet indikt als je medicatie moet gaan gebruiken (gaat soms nog fout maar er is een behandelprotocol). Medicatie is niet "hoezee alles is voorbij" die darmkrampen los je er niet mee op, kan wel minder worden (minder huilen van t zuur, minder lucht happen, minder lucht happen minder darmkrampen).

  Als je kma voeding moet krijgen is dat allicht weer een heel ander verhaal, dan kan t met andere voeding ineens heeeeel anders zijn. Bij dochter stapten we met veel gekrijs van nutrilon naar frisolac (minder lactose) en t was ineens 85% minder. Bij zoontje begonnen we met frisolac daarom, maar helaas...omneo. Helpt wel iets maar ik ben nog niet overtuigd maar kan nog ff niet wisselen, zit met de nexium en die moet er straks als proef ook weer af...zijn teveel wissels dan.
   
  Flo1234 vindt dit leuk.
 20. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  11.893
  9.043
  113
  voor je eigen sanity: draagdoek is een lifesaver

  voor je mentale gesteldheid: pak een mp3 speler of een playlist op je telefoon en een headset, bij voorkeur draadloos (die draadjes werken altijd tegen je, onder je shirt door was hier wel een oplossing maar ik zou nu niet meer zonder mn denver bt-205 willen) terwijl je die kleine door de zoveelste krampsessie heen troost heb je je favoriete nummers in je oren. Dan komt t babygekrijs niet zo fel door, op een gegeven moment gaat t onder je huid zitten. Wij schuilen mentaal dus achter onze eigen muziek, zo kunnen we die kleine helpen door er voor m te zijn zonder dat we helemaal murf gekrijst worden. Dat trucje leerde ik bij mn dochter, die gilde 18-21 uur van de 24 vanaf geboorte elke dag (en nacht) 6 weken lang totdat we dr uit pure wanhoop op de frisolac gooide. Daarvoor heb ik dr ook een paar keer in dr ledikant neergelegd en ben ik 10 minuten buiten in de schuur gaan zitten, zo ver mogelijk verwijderd van. Werd t echt erg belde ik mn moeder en zat ik een uur in die schuur.

  Babygehuil wordt als martelmethode gebruikt, mocht je dat nog niet hebben gehoord eerder...Dat machteloze aspect werkt ook zeker niet mee.

  Bij deze jongeman ligt t alleen net weer ff anders, maar draagdoek en muziek zijn wederom een uitkomst.
   
  Flo1234 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina