Geen inspiratie meer sinds de vakantie... Wat moeten we nu weer eten deze week? Iemand beetje afwisselende, gezonde, simpele gerechten ideeen voor ons? Ook geschikt voor kids 1 en 3 jaar *geen gekookte aardappel liefhebbers* Wie....? Wat eten jullie?
Pasta met spinazie en zelfgemaakte pesto 250 gram cherry tomaatjes 100 ml olijfolie zeezout naar smaak 200-250 gram spelt- of boekweit buisjespasta (penne) 15 zongedroogde tomaatjes (uit een potje in de olie of uit een zakje, als ze maar zacht zijn) 2 tenen knoflook, gepeld een paar takjes verse tijm 25 gram pijnboompitten een flinke handvol verse bladspinazie per couvert feta naar smaak Verwarm de oven voor op 180 celcius. Halveer de cherry tomaatjes en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en zeezout. Schuif ze minstens 30 minuten (kan ook drie kwartier zijn) in de oven tot ze mooi diep kleuren en beginnen te verschrompelen. Breng voor de pasta ruim water aan de kook en strooi er royaal zout in. Maak in de tussentijd de tomatenpesto (de saus) door de zongedroogde tomaatjes uit het potje (eerst uitlekken) met de knoflooktenen, 80 ml olijfolie, een snuf zeezout en wat tijmblaadjes in een keukenmachine te pureren. Voeg hierna de pijnboompitten toe en pulseer nog een paar maal, maar niet te veel want de pitten moeten een beetje structuur behouden. Als je droge zongedroogde tomaatjes zonder olie hebt gebruikt en het geheel iets te droog vindt, kun je de pesto nadien met wat pastakookwater verdunnen en meer volume geven. Bewaar in dat geval een kopje kookwater als je gaat afgieten. Was en droog de spinazie. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet de pasta af (vang eventueel een kopje kookvocht op). Doe driekwart van de pesto in de pastapan en doe de penne erin terug. Schep de pasta goed om, zodat de pesto goed binnenin de buisjes gaat zitten. (lekker!) Hussel er nog een flinke scheut olijfolie en eventueel wat zeezout door. Leg op elk bord een flink bedje van spinazie en schep de pasta hier bovenop. Druppel de overgebleven tomatenpesto erover en verkruimel de fetakaas naar smaak over de borden. Verdeel de geroosterde tomaatjes er vervolgens over en bestrooi met wat extra geroosterde pijnboompitten. Serveer direct.
Rijst met sate ne salade Chicken tonight Macaroni met lekkere verse groente en tomatensaus Maggi ovenschotelpakjes kun je veel mee doen Gekruide aardappelbolletjes met kip en groente Penne met blokjes ham en tomatensaus/groenten ed Zóveel te bedenken! Kijk anders in het topic: Wat eten we vandaag deel 8.
Ja, het was echt heerlijk! En echt niet moeilijk te maken. Zelfs de kinderen smulde ervan en dat is toch ook wel redelijk uniek te noemen .
Pasta prosciutto: ui en prosciutto fruiten, gepelde tomaten, peper en eetlepel rozemarijn erbij en 10-15minuten laten sudderen. Over de pasta gieten en een salade oid erbij. Bospeen schoonmaken, in ovenschaal met olijfolie erover, 20minuten 200graden - heerlijk zacht en zoet, vlees en gebakken aardappels/rijst erbij. Eventueel kip in een braadzak ook 20minuten op 200 graden.
Pasta koken, hamblokjes met gele paprika, prei, lente ui bakken,, bakje roomkaas light erdoor, creme fraiche erdoor. Heerlijk en heel makkelijk. Ovenschotel. Bloemkool koken en pureren, gehakt rul bakken. Gehakt in ovenschotel, bloemkool erover, afdekken met voorgekookte aardappelschijfjes, geraspte kaas erover en 40 min in oven. Liv is er dol op.
Wij zijn dol op pasta en rijst en ze eten hier dan ook maar 1x in de week aardappelen. Ik eet geen aardappelen maar de rest wel dus dan eet ik alleen de groente met vlees. Ik zal je wat recepten geven die wij heel erg lekker vinden en niet moeilijk is om te maken. Wij koken veel uit de zilveren lepel. Spaghetti All'amatriciana Olijfolie 100gr pancetta in blokjes 1 ui dun gesneden 500gr tomaten ontveld ontpit en klein gesneden 1 verse chillipeper ontpit en fijngehakt In de pan doe je olie, doe de pancetta in en bak tot het vet smelt. Doe er de ui bij en fruit hem in 10 minuten op laag vuur lichtbruin, roer af en toe. Voeg de tomaten en chillipeper plus zout en peper naar smaak toe en laat alles afgedekt zo'n 40 minuten pruttelen, voeg zo nodig heet water toe. Spaghetti met rozemarijn olijfolie 2 eetlepels verse rozemarijn fijngehakt 1 teen knoflook fijngehakt 1/2 chillipeper fijngehakt 250 gram tomaten klein gesneden 1 eetlepel bloem 1 eetlepel melk Verhit de olie in de pan, voeg de rozemarijn, knoflook en chillipeper toe en bak alles 2 minuten. Voeg de tomaten met vocht toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 30 minuten afgedekt pruttelen. Maak een papje van de bloem met 1-2 eetlepels warm water. Doe zout bij de rozemarijnsaus giet er het papje en de melk bij en houd de saus nog 5 minuten op het vuur. Tomatensaus Olijfolie (bodem van de pan bedekt) 2 teentjes knoflook (hoeft niet super fijn, komt in de blender) 1 witte ui (in stukjes, niet superfijn ivm blender) 2 stengels bleekselderij (per stengel in vier slierten en die vervolgens in stukjes van een halve cm. Stronk en top er af) Beetje peper (versgemalen) Basilicum (1 bakje, fijngehakt, zonder steel en beetje grof doorheen hakken met je mes) Tomaten 600 a 700 gram gesneden Eerst de knoflook en ui even fruiten in de pan met de olie. Daarna de bleekselderij, de peper, tomaten, basilicum toevoegen. 30-45 minuten op laag vuur zonder deksel laten pruttelen. Daarna in de blender en dan weer warm maken en op smaak zout en peper toevoegen. Meestal doen wij hier gehakt door dus als mijn saus in de blender zit dan rul ik in de tijd de gehakt. Bon appetit