Lekkere wokrecepten gezocht

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 24 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Zondag ben ik in een wokrestaurant wezen eten. Voor het eerst, had zoiets nog nooit gedaan:)
    Wat was dat heerlijk zeg!

    Nu zou ik thuis ook graag wat roerbakgerechten uit willen proberen.
    Zondag komt mijn zus eten en het lijkt me leuk om dan zoiets op tafel te zetten.

    Wie heeft er een succesrecept voor mij?
     
  2. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.994
    3.321
    113
    Kip of ossenhaas met lenteui, paprika, peultjes, broccoli (wat je maar wilt), woksausje erdoor en woknoodels en klaar! En vergeet de knoflook niet :D Ik geloof dat ze daar bij die wokrestaurants ook aardig wat knoflook erbij gooien.
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    En wat voor woksaus??

    Als ik op de site van AH kijk zie ik dat ze wokolie en woksaus hebben.
    Moet ik alles eerst in wokolie bakken of in gewone (olijf) olie.
    En hoe weet ik dat de smaken bij elkaar passen? Ik zie zoveel soorten:$
     
  4. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    16 okt 2013
    3.060
    2.403
    113
    Vrouw
    Deze is goddelijk en zo klaar!!!

    4 personen alles bij de AH.

    150 g surimisticks (pakje à 150 g)
    2 stuks kipfilet in stukjes gesneden
    1 grote ui gesnipperd
    1 knoflookteen geperst
    2 el zonnebloemolie
    100 g boemboe groene curry (bakje)
    400 g Thaise roerbakmix (zak)
    200 ml kokosmelk (pakje)
    250 g Chinese eiermie (pak) of rijst
    125 g taugé (bakje)


    Bak de kipfilet gaar en bruin en breng op smaak met peper en zout. Voeg ui en knoflook toe en de roerbakgroenten.
    Voeg kokosmelk toe en en de curry. Goed roeren.
    Voeg op het laatst de surimi en taugé toe en laat 10 min zachtjes bakken.
    Serveer met gekookte eiermie of rijst.
     
  5. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.994
    3.321
    113
    Bakken in wokolie (die wordt heel heet) en daarna bij je gewokte groenten/vlees een woksausje.
     
  6. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Mengsel maken van hoisinsaus, sesamolie en limoen.
    In de ene helft kip marineren, de andere helft apart houden.

    Kip, paprika, wortel, bleekselderij, rode ui, paksoi en knoflook wokken.
    Andere helft van je saus erbij samen met gekookte sobanoedels.
    grofgehakte pinda's en limoenpartjes erbij serveren.


    Echt heerlijk!
     
  7. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Oh die klinkt super lekker!
    En die wokolie is neutraal toch?!
     

Deel Deze Pagina