Zondag ben ik in een wokrestaurant wezen eten. Voor het eerst, had zoiets nog nooit gedaan Wat was dat heerlijk zeg! Nu zou ik thuis ook graag wat roerbakgerechten uit willen proberen. Zondag komt mijn zus eten en het lijkt me leuk om dan zoiets op tafel te zetten. Wie heeft er een succesrecept voor mij?
Kip of ossenhaas met lenteui, paprika, peultjes, broccoli (wat je maar wilt), woksausje erdoor en woknoodels en klaar! En vergeet de knoflook niet Ik geloof dat ze daar bij die wokrestaurants ook aardig wat knoflook erbij gooien.
En wat voor woksaus?? Als ik op de site van AH kijk zie ik dat ze wokolie en woksaus hebben. Moet ik alles eerst in wokolie bakken of in gewone (olijf) olie. En hoe weet ik dat de smaken bij elkaar passen? Ik zie zoveel soorten
Deze is goddelijk en zo klaar!!! 4 personen alles bij de AH. 150 g surimisticks (pakje à 150 g) 2 stuks kipfilet in stukjes gesneden 1 grote ui gesnipperd 1 knoflookteen geperst 2 el zonnebloemolie 100 g boemboe groene curry (bakje) 400 g Thaise roerbakmix (zak) 200 ml kokosmelk (pakje) 250 g Chinese eiermie (pak) of rijst 125 g taugé (bakje) Bak de kipfilet gaar en bruin en breng op smaak met peper en zout. Voeg ui en knoflook toe en de roerbakgroenten. Voeg kokosmelk toe en en de curry. Goed roeren. Voeg op het laatst de surimi en taugé toe en laat 10 min zachtjes bakken. Serveer met gekookte eiermie of rijst.
Mengsel maken van hoisinsaus, sesamolie en limoen. In de ene helft kip marineren, de andere helft apart houden. Kip, paprika, wortel, bleekselderij, rode ui, paksoi en knoflook wokken. Andere helft van je saus erbij samen met gekookte sobanoedels. grofgehakte pinda's en limoenpartjes erbij serveren. Echt heerlijk!