onze dochter is nu 17 mnd oud. Al een aantal maanden hebben wij het vermoeden dat ze allergisch is voor koemelk. Ze heeft eczeem, en een aantal keer flinke diarree gehad na het eten van producten met melk ( roomijs, iets met roomboter, yoghurt). Dit is wel al een paar maanden geleden. Ik heb tot 2 mnd geleden bv gegeven, en ze krijgt nu havermelk. Aangezien koemelkallergie ook in de familie zit wil de kinderarts haar testen. Maar ik kon het niet laten, ik ben haar nu zelf aan het 'testen'. Ik geef haar al 5 dagen kokosyoghurt ( dat is op basis van kokosmelk en dus zonder koemelk), met iedere dag een theelepel meer gewone yoghurt erdoor. Dag 1 3 eetlepels kokos en een theelepel gewone yoghurt, vandaag 2 eetlepels kokos yoghurt en 5 theelepels gewone yoghurt. Ze lijkt tot nu toe niet te reageren. Geen verergering van eczeem, geen diarree. Doordat ikzelf ook allergisch ben eten wij altijd koemelk vrij. Kan het zijn dat haar lijfje er gewoon aan moet wennen? Vind het nogal wat om 2x 6 uur in een ziekenhuis te zitten met haar als het misschien niet eens nodig is.
Als het mijn dochter was had ik bedankt voor de provocatie test in het ziekenhuis, aangezien de gevolgen niet bijzonder ernstig zijn, shock bijvoorbeeld. Als je haar iets met koemelk geeft en ze krijgt diarree Is dat vervelend, maar dan weet je dat het niet gaat en dan geef je het niet meer. Veel kinderen groeien eroverheen, dus dat kan best het geval zijn met jouw dochter. Als ze af en toe iets met koemelk verdraagt Is dat al heel wat, dan hoef je buitenshuis niet voortdurend op te letten.
Nee dat is mijn gedachte nu dus ook. Mijn neefje ( 16 jr) is heel erg allergisch, hij gaat letterlijk dood van iets met melk. Krijgt een anafylactische shock en moet gelijk adrenaline spuiten. Dit weet de kinderarts ook. Wellicht dat dit meespeelde in haar keuze. Maar is bij ons totaal niet ter sprake godzijdank! We hebben haar idd vanwege de diarree nu koemelkvrij gehouden. Doe ik nu nog steeds op de yoghurt na. Ik wil dit eigenlijk proberen op te bouwen tot het eten van pure yoghurt. Als dit gaat dan uitbreiden naar kwark en kaas, en dan naar het drinken van melk.
Ik vind een provocatietest met een kind van 17 maanden nogal een optimistische gedachte. Het is nl zo dat ze verder weinig tot niets mogen eten daarbij. Tevens weigeren kinderen dan ook vaak de laatste grote stappen, gezien de hoeveelheid. Dus of je er veel wijzer van wordt. Je kunt ook vragen naar een open provocatietest, ipv een blinde. Dan hoef je maar 1 dag en dan zit er die dag dus gewoon melk in kijken ze hoe ver ze kunnen gaan. Lijkt mij voor een 17 maander fijner, voor jullie ook. Hebben jullie al een priktest gehad eigenlijk? Bij ons werd dat altijd eerst gedaan. Dan pas de provocatietesten.
Nee eerste aanbod is een provocatie test. Ik denk dat we zelf zo doorgaan deze week. Als er nog steeds geen reactie komt is ze er denk ik inmiddels overheen
Mijn zoontje heeft een pinda en notenallergie. Wij gaan het pas tegen zijn 4 jaar aan doen omdat die dan sterker is. En alleen de noten omdat pinda zoiezo overduidelijk is.
Op deze leeftijd gewoon zelf testen. Echter zou ik wel een andere vervanger zoeken. Havermout melk heeft te weinig calorieen. Beter is apro soja groei. En het kan best dat de darmen moeten wennen aan koemelk.
Soja ben ik totaal geen voorstander van Qua calorieën krijgt ze genoeg, alles laten doorberekenen door een diëtiste
havermelk of kokosmelk is eigenlijk geen melk en is ook geen volwaardige vervanging voor de bv of gewone melk. De kinderen van een vriendin van mij hebben allebei KMA. Het ene meisje is al ruim 2 en krijgt opvolgmelk voor kinderen met KMA (ik geloof nutramigen AA). Ze hebben wel eiwitten nodig natuurlijk
Heeft ze dat laten berekenen door iemand due er verstand van heeft? Er bestaan namelijk veel misverstanden over opvolgmelk. Is vooral een marketing ding namelijk . Onze dochter krijgt genoeg binnen in ieder geval met wat ze erbij eet.
Waarschijnlijk kregen deze kinderen die nutramigen al als flesvoeding. Want het is zo smerig dat je dat niet als vervanging kan geven ineens. Zo vies, babies accepteren dit wel, dreumessen niet. Soja groeimelk zou wel een vervanging kunnen zijn. Anders is het wel op te lossen met iets meer ei, vlees en bonen ed.... Ik hoop dat het zo lukt ts, want een echte melkallergie is erg onhandig weet ik uit ervaring
Van mijn diëtist moest mijn zoontje een glas sojamelk, gewoon portie vlees en een normaal soja toetje. Dan waren zijn eiwitten gedekt. Hij mag daarbij geeneens ei, ivm zijn ei-allergie. De pinda's en noten kunnen wij ook schrappen van het eiwittenlijstje, want daar is hij ook allergisch voor
Het is idd wat onhandig, maar ik ben zelf ook allergisch voor melk ( en soja..) dus voor ons zou het weinig extra aanpassing vragen Vandaag dag 2 pure yoghurt, nog geen reactie
Ik moet ook sojamelk geven ter vervanging van gewone melk. Hij krijgt genoeg calorieeen maar toch viel hii af. Nu fantomalt door zijn 2 flessen en het lijkt goed te gaan
de kinderarts. opvolgmelk is een discussie an sich maar als je toch "melk" binnen moet krijgen is dit het alternatief op dat moment denk ik dan. (persoonlijk maak ik me drukker over soja dan over opvolgmelk maar ik snap dat niet iedereen er zo tegenaankijkt)
ik ben ook totaal geen fan van soja. Hopelijk is het ook niet nodig en kan ze over een poosje gewone melk drinken. Zo niet, ik ben zelf ook groot en sterk geworden zonder melk of sojamelk, dus dan komt het vast goed met haar .
Hmm gek. Wij zijn juist door onze ka ( specialist in allergie en eczeem) doorgestuurd naar een diëtiste omdat zij dit beter kon berekenen. Zijn zijn daar immers in geschoold, een kinderarts veel beperkter.
Met mijn beide dochters als baby bij de ka geweest, die vermoedde kma - door mijn eigen provocatie met bv - en gaf júist aan ook géén soja te geven ivm kruisallergie. Ook de dietist gaf dit als advies. Ze hebben allebei tot 2jr bv gekregen (ik at dus koemelk- en sojavrij). Dietist gaf ook expliciet aan géén soja-opvolgmelk te geven etc. Om de 6 mnd provoceerde ik heel rustig met een beetje yoghurt, en inmiddels gaat dat bij allebei goed, maar melk lusten ze niet en krijgen ze toch nog buikpijn van (van echt een bakje yoghurt, niet van 1 eetlepel), dus in de praktijk eten ze nog altijd koemelkvrij met heel af en toe bijvoorbeeld iets met slagroom/kaas etc, dat geeft dan geen klachten. Als het bij jullie door een dietist zo is doorgerekend, zou ik dat gewoon aanhouden. Hier nooit officieel een provocatietest gedaan, dat vond ik niet nodig (en nu is het ook een milde reactie die goed te voorkomen is).