Misschien een hele rare vraag, maar ik vraag hem toch. Maar kan het kwaad als je aardappelen bakt in een pan zonder dat je ze van te voren kookt? We gebruiken altijd vastkokende aardappelen (voor als dat verschil uit zou maken)
Kan geen kwaad. Duurt geloof ik alleen wat langer Handige tip voor lekker en makkelijk aardappels bereiden: in partjes snijden, op ovenplaat leggen, olijfolie, zout, peper en eventueel rozemarijn er over. ong. 40 minuten in de oven op 220 graden. Zo ontzettend lekker!!
Ik vind zelf dat het niet echt lekker wordt, 'k zou ze dan liever vast in schijfjes snijden en even kort voorkoken (5 min ofzo).
Ik snij het altijd in stukjes en dan 5 min koken, heb wel eens korter gekookt maar dan moet je ze wel langer bakken anders heb je er nog harde stukken door zitten 😜
Nee hoor dat kan geen kwaad. Wat ik altijd doe: aardappels schillen, in blokjes snijden, in een diepe pan met een klont boter en wat olie. Vuur aan, deksel op de pan en de aardappeltjes de eerste 10-15 minuten op laag vuur aanbakken tot ze gaar zijn (even in prikken). Vervolgens deksel van de pan, vuur hoog en dan ombakken tot ze mooi bruin zijn. Hiermee krijg je echt de perfecte gebakken aardappeltjes: mooi knapperig van buiten en superzacht van binnen. Zijn favoriet hier thuis. En scheelt mooi gedoe van voorkoken en dan plakkerige gekookte aardappels snijden etc
Dat ga ik ook ns proberen. Ik doe trouwens altijd rauw in plakjes snijden (snijd makkelijk) en daarna bakken. Gaat prima, ook lekker.
Heel erg bedankt voor de reacties Fijn te weten dat het dus geen kwaad kan om niet te koken. En dankjewel voor het delen Eylem Dat gaan we hier dan ook eens proberen.
Wij koken de aardappelen nooit voordat we ze bakken. Niet te groot snijden, dan gaat het prima en zijn ze in een half uur klaar.
Kan geen kwaad, is alleen minder lekker en het duurt wat langer. Gewoon eenr auwe aardappel in plakken snijden, heel kort koken en dan bakken in een mix van olijfolie en roomboter, hmmm!
Zo doe ik het ook. Laatste 2 minuten een paar teentjes knoflook erover uit persen en even doorscheppen...
Het valt niet uit elkaar. Het zijn blokjes en doordat ze niet voorgekookt zijn vallen ze niet uit elkaar. Ik schep meestal niet eens om maar schud gewoon een beetje met de pan zodat alles omgedraaid is.
Een half uur op 't vuur? Dat kost een fortuin aan gas / elektriciteit. Hier zorg ik gewoon dat we de dag voordien gekookte aardappelen eten en dat ik ineens 2 porties schil. Aardappelen zijn dus al gekookt en ik heb ze maar effe 5 minuten in de pan te smijten de volgende dag. Ik snij mijn aardappelen sowieso altijd "klein" (ook voor de gekookte versie of voor puree). Kookt namelijk sneller en makkelijker. Op 10 minuten staan mijn aardappelen zo op tafel.
Aardappelen koken kost toch ook gas/stroom? Wij koken op gas dus dat is relatief goedkoop. Gekookte aardappelen eten wij trouwens haast nooit, alleen bij hachee en dat eten we dus haast nooit . We eten sowieso hooguit maar 1 keer per week aardappelen.
maar geen half uur.. net als bij kaboutermeis, zijn mijn aardappelen binnen 10 minuten gaar. opbakken is binnen 5 minuten gebeurd. totaal dus 15 min gas.
Oh pff op dat soort dingen let ik echt niet hoor. Ik bezuinig op veel maar ik maak het eten hoe we het lekker vinden, niet omdat het ene misschien 2 cent goedkoper is...Het moet wel leuk blijven. Dit is gewoon de allerlekkerste manier
Overigens als 't echt snel moet gaan, we hebben zin in gebakken aardappelen en ik heb de dag ervoor geen aardappelen gekookt ... koop ik zo'n zak voorgekookte mini-aardappeltjes of -schijfjes ofzo . Heb ik tenminste geen schilwerk. Ik heb overigens sowieso een hekel aan te grote aardappelen. Dus zelfs nog niet enkel om te sparen op energie snij ik die dingen in 4 of 6 of 8 of meer (afhankelijk van de grootte). (Hier overigens meestal toch wel 2 à 3 keer per week aardappelen aangezien pasta en rijst een calorie-bom is in de hoeveelheden dat het hier wordt gegeten. En ik niet echt hou van brood bij mijn avondmaal.)
Euh, en dan wil je besparen op 10 minuten gas of elektra? Die geschilde voorgekookte kant en klare aardappeltjes, die zijn pas duur