ik heb ook 1x een keukenmachine gebruikt voor cakebeslag maar dat lukte dus ook echt niet ! nu met mn kitschen aid gaat het Super cakes zijn hoger & luchtiger dan ooit, maar ook met mijn gewone handmixer kreeg ik heel mooi wit beslag BAKVORM: CM: INHOUD: rond 17,5 1,5 L rond 20 2 L rond 24 2,5 L rond 26 3 L rond 28 3,5 L rond 30 4 L vierkant 18 2 L vierkant 20 2,5 L vierkant 24 3,5 L vierkant 26 4 L vierkant 28 4,5 L vierkant 30 5,5 L dit is als je van een bakvorm-hoogte van 5-6 cm uitgaat Je kan ook gewoon je bakvorm totaan de rand vullen met water dan weet je ook hoeveel liter erin gaat
Maakt helemaal niks uit Hier smelt ik de boter helemaal tot het gesmolten is en de eieren komen direkt uit de koelkast. Werkt prima. En als cake klaar is even op een paar plekken een sateprikker erin steken. Als er cake aan het stokje zit dan moet je de cake er nog even wat langer in laten. Dan is hij niet goed gaar.
Huh? Ik snap geloof ik niet precies wat je bedoelt Anyway.. Cake in de oven, huis ruikt heerlijk.... En ik ga mijn minst favoriete klusje eens doen: de kattenbak en de vloer.
Ik heb de oven niet geopend tussendoor en mijn sateprikker kwam er schoon uit toen hij klaar was. Met mijn mixer krijg ik normaal ook de lekkerste beslag en cakes, maar de test met mijn keukenmachine is iig niet geslaagd! Geen aanrader! Ik ben er alleen nu nog steeds niet uit wat die vieze mega kleffe laag onderin mijn cake nu is? Is dat opgehoopte boter ofzo? Mijn beslag was trouwens wel gewoon goed gemengd en zonder klontjes, alleen het was niet luchtig.. Normaal lijkt het beslag na een minuut of 6 mixen bijna 2x zoveel en nu was het bijna net zo weinig als toen ik het er net ingooide @igglepiggle, leuke taart zeg! Creabea!
Oh bedoelde keukenmachine. Krijg in die van mij ook geen mooi beslag. Gebruik zelf de mixer die vast aan een kom kan.
Boter moet je idd op kamertemp hebben, eieren liefst een beetje warm, dus die even een paar minuten in warm water leggen, voor je ze gebruikt. Daardoor worden ze extra luchtig (je beslag dan ) Mixen in een keukenmachine gaat alleen als je zo'n garde-element hebt. Kneden is totaal wat anders, en gaat dus niet werken.
O, en betere test dan de sateprikker-test, (die lukt hier ook nooit): even je cake indrukken. Als ie terugveert, is ie gaar
Bedankt, is mn hobby. Geen idee wat die vieze laag onderin is. In het vervolg maar weer een mixer gebruiken. Denk dat er gewoon niet genoeg lucht in het beslag zat.