Cake bakken

Discussie in 'De lounge' gestart door BeebieBeeb, 2 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zonnebloem22

    Zonnebloem22 Actief lid

    24 mei 2013
    315
    0
    0
    huisvrouw
    drenthe
    ik heb ook 1x een keukenmachine gebruikt voor cakebeslag
    maar dat lukte dus ook echt niet !

    nu met mn kitschen aid gaat het Super
    cakes zijn hoger & luchtiger dan ooit,
    maar ook met mijn gewone handmixer kreeg ik heel mooi wit beslag

    BAKVORM: CM: INHOUD:
    rond 17,5 1,5 L
    rond 20 2 L
    rond 24 2,5 L
    rond 26 3 L
    rond 28 3,5 L
    rond 30 4 L

    vierkant 18 2 L
    vierkant 20 2,5 L
    vierkant 24 3,5 L
    vierkant 26 4 L
    vierkant 28 4,5 L
    vierkant 30 5,5 L

    dit is als je van een bakvorm-hoogte van 5-6 cm uitgaat

    Je kan ook gewoon je bakvorm totaan de rand vullen met water
    dan weet je ook hoeveel liter erin gaat ;)
     
  2. Linda1984

    Linda1984 Niet meer actief

    Jaaaaa de kitchen aid is geweldig! En hij staat zo mooi op het aanrecht:D
     
  3. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Maakt helemaal niks uit;)
    Hier smelt ik de boter helemaal tot het gesmolten is en de eieren komen direkt uit de koelkast. Werkt prima.

    En als cake klaar is even op een paar plekken een sateprikker erin steken. Als er cake aan het stokje zit dan moet je de cake er nog even wat langer in laten. Dan is hij niet goed gaar.
     
  4. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Ik doe ook altijd het eiwit eerst nog apart opkloppen voordat ik het er doorheen doe :)
     
  5. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    2.472
    16
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige in de wijk

    Dan is die mixer niet 100 punten
     
  6. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Huh? :(

    Ik snap geloof ik niet precies wat je bedoelt :)

    Anyway.. Cake in de oven, huis ruikt heerlijk.... En ik ga mijn minst favoriete klusje eens doen: de kattenbak en de vloer.
     
  7. BeebieBeeb

    BeebieBeeb Fanatiek lid

    6 mrt 2011
    4.672
    591
    113
    Groningen
    Ik heb de oven niet geopend tussendoor en mijn sateprikker kwam er schoon uit toen hij klaar was. Met mijn mixer krijg ik normaal ook de lekkerste beslag en cakes, maar de test met mijn keukenmachine is iig niet geslaagd! Geen aanrader!

    Ik ben er alleen nu nog steeds niet uit wat die vieze mega kleffe laag onderin mijn cake nu is? Is dat opgehoopte boter ofzo?
    Mijn beslag was trouwens wel gewoon goed gemengd en zonder klontjes, alleen het was niet luchtig.. Normaal lijkt het beslag na een minuut of 6 mixen bijna 2x zoveel en nu was het bijna net zo weinig als toen ik het er net ingooide :)

    @igglepiggle, leuke taart zeg! Creabea!
     
  8. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    2.472
    16
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige in de wijk

    Oh bedoelde keukenmachine.
    Krijg in die van mij ook geen mooi beslag. Gebruik zelf de mixer die vast aan een kom kan.
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Boter moet je idd op kamertemp hebben, eieren liefst een beetje warm, dus die even een paar minuten in warm water leggen, voor je ze gebruikt. Daardoor worden ze extra luchtig :) (je beslag dan ;))

    Mixen in een keukenmachine gaat alleen als je zo'n garde-element hebt. Kneden is totaal wat anders, en gaat dus niet werken.
     
  10. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    O, en betere test dan de sateprikker-test, (die lukt hier ook nooit): even je cake indrukken. Als ie terugveert, is ie gaar :)
     
  11. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Maar dan heb je een kapsel en geen cake :)
     
  12. Igglepiggle

    Igglepiggle Bekend lid

    9 feb 2011
    897
    1
    18
    NULL
    NULL
    Bedankt, is mn hobby. Geen idee wat die vieze laag onderin is. In het vervolg maar weer een mixer gebruiken. Denk dat er gewoon niet genoeg lucht in het beslag zat.
     

Deel Deze Pagina