ik was net een cake aan het bakken, en toen het beslag klaar was zat ik lekker de lepels af te likken beetje rare foute gewoonte. normaal gaat de schaal er ook achteraan (de restjes dan he ) maar terwijl ik dat deed bedacht ik me ineens; er gaan eieren in. en het is nog niet gebakken, dus dan rauwe eieren! ik heb niet veel op, maar zou het nou heel erg kwaad kunnen?? ik heb het gelijk maar onder water gezet, en nu dan wachten tot de cake gewoon gebakken is.. groetjes
Wat grappig, ik wil al een week cake'jes bakken, heb er zo'n trek in en dan idd ook de spatels aflikken.. Ik zou er ook niet zo snel bij nagedacht hebben!
hmmmm ik bak zelf al geen cakes meer als ik zwanger ben.. omdat ik het beslag nu eenmaal lekkerder vind dan de gebakken cake. maar zoonlief bakt nu.. en dan lik ik nog steeds stiekem aan de lepels.. ja, het mag niet, maar tis zo verdomde lekker... zucht
Tsja, samonella kan in rauwe eieren zitten. Daar is maar een klein beetje van nodig om besmettelijk te zijn en zwangere vrouwen zijn daar extra vatbaar voor. Maar de kans dat er samonella in eieren zit is dan weer niet zo enorm groot...
tja dit is het risico van cake bakken. Maar uhh ik doe het ook hoor en denk er egenlijk wel bij na. Maar die lepel vraagt er gewoon om om afgelikt te worden. Het roept echt altijd mijn naam hoor... Een beetje kan geen kwaad. Liefs
hmm, lekker, inderdaad hier ook zo'n foute gewoonte. Heb je verse eieren gebruikt? Tegenwoordig zijn de meeste eieren salmonella vrij dus de kans dat je wat oploopt is erg klein. Bovendien geeft de bacterie buikloop en is dat enorm vervelend voor jou. Er is een kleine kans dat die buikloop dan weer weeën opwekt. Maar de bacterie zelf heeft geen invloed op je kindje. Beter om niet meer te doen, maar ook geen zorgen maken dus...
Oh, dat heb ik ook gedaan in mijn zwangerschap hoor. Er kan samonella in rauwe eieren zitten, en dat is niet gezond voor jou en je kindje. Maar ik denk maar zo: ik werd er eerder ook niet ziek van (het zit echt niet in alle eieren, kip etc). Alleen zelfgemaakte mayonaise etc is gevaarlijk omdat dit lang kan staan. Maar voor de zekerheid maar even een paar weken niet doen, tot je bent bevallen
nee ik heb het maar met veel pijn en moeite in de gootsteen onder water gezet haha en daarna gewoon lekker een stukje cake op, das natuurlijk ook heel lekker groetjes
ahhn wat mis ik dat zeg.. soms ging ik speciaal cake bakken omdat ik daar trek in had.. best wel erg eigenlijk want dan ging bijna de hele cake in de prullenbak want dan vond ik hem niet lekker meer als hij gebakken was.. maar mis wel meer rare gewoontes zoals.. rauw gehakt opeten of half doorbakken pakken rauwe ham opeten
Jakkes cakebeslag, rauw gehakt op eten, niet heel erg gezond ook niet als je niet-zwanger bent trouwens! Je kunt er flink ziek van worden. Rauwe ham is niet rauw dat mag je wel eten.
Sorry, maar dit is dus een domme opmerking. Een klein beetje kan je al wel ziek van worden als dat ei besmet is met samonella. Daar hoef je geen grote hoeveelheid voor binnen te krijgen, 1x een klein beetje kan al genoeg zijn. Niet voor anderen om je zorgen te maken maar zulke opmerkingen hebben natuurlijk geen nut, want een klein beetje kan wel kwaad!
Gister nog in de krant gelezen: tegenwoordig is 3 op 10.000 eieren nog maar besmet met salmonella. Tuurlijk kun je net die ene treffen, en dan sla je jezelf voor je kop . Maar de kans is dus errug klein.
mmmmm ik lees het onderwerp en heb gelijk trek! haha ik ben als de dood voor kip! ik ben 3 keer erg ziek geworden van kip..3 keer een lichte voedsel/sarmonella vergiftiging dus. Maar ik vind het erg lekker... zit nu alleen zwaar te twijfelen om tijdens mijn zwangerschap geen kip te eten..slaat eigenlijk nergens op...maar zal je net zien..word ik straks weer toevallig ziek..en zo n sarmonella vergiftiging is niet prettig kan ik je zeggen!
Voor zover ik weet, word je er alleen maar erg ziek van. Het kan verder geen kwaad voor je kleine. Het nadeel alleen van een besmetting is dat je als zwangere vrouw er extra ziek door wordt (itt een niet zwanger persoon dus). Ik vind het dus eerlijk gezegd ook geen kwaad kunnen. @ TS: ik doe hier niet zo moeilijk over. Ik heb wel eens een cakeje met glazuur gegeten waar rauwe eieren in zaten. Ook niet geheel bewust, maar schrok er ook niet van toen ik er achter kwam.