Hallo, wie heeft er weleens cakepops gemaakt? Ik heb een siliconenvorm bij Blokker gekocht en wil er mee aan de slag. Eerst even ideeen opdoen. Hoe lang zou het dan in de oven moet? En prik je dan na het bakken die stokjes er in?? Kun je het bekleden met marsepein of is dat te moeilijk, alleen bedoeld voor 'oren' enzo? Ben benieuwd, ook naar foto's eventueel..
heb eigenlijk nog nooit zo'n silleconen vorm gebruikt ik doe het of via mijn popcake maker of gewoon met de hand. Met de hand verkruimel ik wat cake en meng dit met wat botercreme. Ik maak daar balletjes van en dip ze dan in bijvoorbeeld chocolade of candy melts.
Ik heb ook een silicone vorm van de xenos dan. Die heb ik gebruikt en dat was ontzettend droog. Ze hebben denk k te lang in de oven gezeten. Daarna ben ik overgegaan op mijn cake pop maker en dat werkt super! Raad et iedereen aan. Ik doop ze in de chocola en dat gaat prima. Met marsepein nog nooit geprobeerd lijkt me best lastig.
handding? nee joh, gewoon echt met de hand. net alsof je gehakt ballen gaat maken zeg maar cake verkruimelen en dan mengen met botercreme, voor variatie kan je in de botercreme nog een smaakje doen. maar het lukt inderdaad hoor
Haha kippiekip, ik bedoel wel met de hand rollen, maar ik heb één zon rond dingetje waar je het dan induwt, voor de goede vorm. het kan dus ook zonder Nog iemand marsepein geprobeerd?
Ooow zo hahah ik zag al hele gekke dingen voor me Marsepein heb ik me nog niet aan gewaagd, wel aan gesmolten chocolade en candy melts.
Jaa dacht al Oke ik heb ook wel smeltchocola, roze. Gewone kan ik nog kopen en dan ergens doorollen, daar heb ik genoeg keus in
Ik heb toen de de euroshopper cake van de Ah gebruikt en die is al een beetje plakkerig van zichzelf. Klein beetje botercrene erbij en rollen maar.. Gewoon gelijke balletjes maken met de keukenweegschaal erbij en handmatig rollen. Daarna met gewone chocolade die ik in de magnetron had gesmolten erover en ze waren heerlijk!
Ik heb zo'n siliconen vorm, maar maar 1 keer gebruikt ik vond het een onding. Nu met popcakemaker gaat het veel makkelijker. Deeg er in spuiten, stekker erin en binnen 4 min heb ik lekkere popcakes. Ik doe het vaak 1 bolletje met meerdere smaken in 1 spuiten krijg je een erg leuk effect van. Ik gebruik liever fondant dan marsepein, marsepein word zo snel plakkerig. Laatst allemaal vlinders op de cake pops gemaakt van fondant veel werk, maar leuk resultaat. Om in te dopen gebruik ik smeltsuiker of chocola. Smeltsuiker blijft soms wat dik, maar kun je dunner maken door er kleine beetjes olie bij te voegen en goed te mengen. Qua voorbeelden hebben ze nu bij de lidl en kruidvat cakepop boekjes met leuke foto's van cakepops en hoe ze te maken.
Cake Pops « bakerella.com Hier een leuke site met voorbeelden. Voordat je de stokjes in de cakepops doet laat ze eerst afkoelen, dan steek je het stokje eerst in de gesmolten suiker en dan steek je hem in de cakepop en laat je het uitharden in de koelkast voordat je kunt beginnen met versieren.
oeps hopen dat het hier wel lukt dan.. Maar een paar keer oefenen voor de Pasen dus.. Moet je gewoon één helft van die vorm helemaal vullen en dan de andere helft er op en bakken maar??
Ja proberen en testten. Ik heb dr 24 gemaakt met de siliconen vorm en 10 zijn er gelukt. Ik denk er ook over een maker te kopen. Ze moeten ook afkoelen in de iliconen vorm. Kost allemaal tijd en gedoe. Tip om het stokje te dopen in choco in de popcake te doen en dan even 10 min uit laten harden in de koelkast is heel handig. Gebruik jij kantven klaar beslag
Ik heb ook zo'n malletje, maar vind het toch niet zo handig. De pops waren daardoor erg groot. Met de hand gedraaid vond ik toch wat beter. Smeltsnoep verdunde ik met crisco.
Ik heb een apparaat, cakepopmaker van Babycakes. Dan heb je gewoon lekkere cakeballetjes. Je prikt na de tijd de stokjes erin. Eerst stokje dippen in gesmolten candymelts, dan stokje erin. Even in de koelkast, zodat de stokjes met candymelt een beetje stollen en niet zo makkelijk uit de balletjes gaan. Daarna balletje voorzichtig!! dippen in de gesmolten melts (anders valt het balletje alsnog van het stokje). Ik vind zelf deze het lekkerst. De ballen die je maakt met cakekruimels en botercreme oid, vind ik niet lekker. Net of je cakedeeg aan het eten bent (sorry).
Ik gebruik altijd de maker, de zelfgemaakte ballen lijken me veel te zwaar. Van fondant kun je heel leuk oogjes e.d maken. Een bol met bloemetjes en dan een vlinder erop is ook leuk.
Deze heb ik eerder gemaakt. Misschien nog leuk ter inspiratie http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/406262-boerderij-pops.html