Ylvi, ik heb inderdaad wel geprobeerd om evt. oppas te regelen, alleen was dit helaas niet mogelijk. Dit is onze eerste en heb nog niet zo'n netwerk opgebouwd als wat jij heb, wat overigens wel heel handig is! Nu moet ik ook wel zeggen dat ik blij ben om nog bij hem te zijn. Hij is echt hangerig en huilerig en wilt moeilijk slapen. Dit maakt het niet echt makkelijk voor anderen om hem de hele dag te hebben. Het voordeel wat ik heb is het ultieme troostmiddel denk; de borst! Ik ben het wel met jullie eens dat ik uiteraard verplichtingen heb naar mijn werk toe. Vond het dan ook rot om vanochtend te moeten melden dat ik niet kon komen vandaag. Ik vind het wel goed dat ik gemeld heb wat de regels hierover zijn en dat ze hiernaar gaan kijken. Vooral omdat ze nogal hun eigen regels willen maken.. Een voorbeeld; bij een collega vroegen ze toen of ze na de 6 maanden kolfrecht in haar eigen tijd wilde kolven of ermee wilde stoppen (met andere woorden: net doen alsof je niet weet dat je hier 9 maanden recht op heb, maar het toch proberen..). Zijn eigen vrouw was ook net bevallen en gaf borstvoeding dus kan me niet voorstellen dat hij het niet wist. Wat dat betreft ben ik vast de irritante werknemer die dit balletje weer opgooit, maar het kan op mijn werk geen kwaad als hier ook duidelijke regels over worden gemaakt. Zo en nu eerst een boterham eten nu hij even slaapt..
Ik begrijp het ook helemaal hoor, zo'n netwerk moet je inderdaad ook opbouwen. Toen onze oudste voor de eerste keer naar het kdv ging omdat ik na mijn verlof weer moest werken heb ik de eerste dag ook gebeld dat ik niet kon komen omdat onze dochter werd opgenomen in het ziekenhuis. Uiteraard was dat ook geen probleem. Onze kinderen zijn niet heel veel ziek, alleen hebben we wel al een aantal ziekenhuisopnames met beide kinderen achter de rug. In die gevallen zijn wij ook gewoon thuis (of in het ziekenhuis) bij onze kinderen. Verder proberen we dus wel zoveel mogelijk gewoon op ons werk te zijn en bij ziekte dus opvang te regelen. Misschien heeft dit ook wel te maken met het feit dat voor mij iemand anders moet komen werken. En wij als moeders kunnen natuurlijk niet zomaar gelijk komen werken als we worden gebeld door de baas. Gelukkig heb ik collega's die ook proberen opvang te regelen, dus komt het bij ons niet veel voor. Verder zijn mijn kinderen voor mij ook belangrijker dan mijn werk! Alleen heb ik voor werken gekozen naast het opvoeden van onze kinderen, dus vergt dat wat aanpassingsvermogen mocht dat nodig zijn.. Dat heeft dus niets te maken met het wel of niet bij mijn kinderen willen zijn als ze ziek zijn.... want natuurlijk zou ik het liefst ook zelf bij ze willen zijn... Wat je werkgever aan je collega heeft gevraagd over het kolven vind ik ook echt niet kunnen! Dat is absoluut niet netjes, maar helaas proberen ze het soms toch... Verder is het toch alleen maar fijn dat er op het werk ook duidelijke regels zijn, dus ook ik ben een medewerker die zo af en toe een 'irritante' medewerker is In ieder geval veel beterschap met je kleintje! Hoop dat het snel weer beter gaat!
In NL zijn calimiteitenverlof en kort zorgverlof wettelijk geregeld. Calimiteitenverlof is als je plotseling, per direct iets moet regelen. Dus ziek kind ophalen kdv, een gesprongen waterleiding etc. Kort zorgverlof is verlof voor het zorgen van iemand in je directe omgeving (ouders, partner, kind) waarvoor er op dat moment geen ander kan zorgen. Meestal neem ik vakantie of onbetaald verlof op. Vorig haar was onze jongste een hele week ziek en toen idd kort zorgverlof aangevraagd. Wij hebben geen opvangnet voor zieke kinderen. Helaas, maar wel bekend bij solliciteren
Hmmm... ik zou nog niet eens durven vragen om zorgverlof.. bedoel vind het al rot genoeg dat ik niet kan komen en een ander (werkgever) opzadel met mijn probleem. Nu is mijn werkgever heel makkelijk maar ik bied zelf aan een vakantiedag in te leveren. En dan ben ik wel hele dag als hij slaapt ingelogd om mijn mail bij te houden. Gelukkig pas 1x 1 dag voorgekomen.
Ik heb in 2012 mijn volledige zorgverlof opgenomen ivm het hartinfarct van mijn partner. Hij draagt de fulltime zorg voor onze kinderen en kon door zijn ziekenhuisopname niet voor onze kids zorgen. Familie zit op anderhalf uur reizen. De helft is bij ons doorbetaald en de andere helft is 70% doorbetaald.
Iemand moet inderdaad (bij sommige organisaties) de eerste zijn die de wettelijke rechten van een werknemer benoemd voordat een werkgever zich er in gaat verdiepen Alleen maar goed toch dat jij nu dat voortouw neemt hierin? Zolang je het op een nette manier bespreekt kan ik me niet voorstellen dat je gezien wordt als een irritante medewerker Veel beterschap met jouw zoontje! Hopelijk is hij morgen weer zichzelf.
calamiteiten verlof is voor iets dat acuut optreedt en waar je acuut een oplossing voor moet zoeken.Als je op maandagochtend je kind met hoge koorts uit bed haalt, dan heb je recht op calamiteitenverlof. Dit houdt overigens niet in dat je zomaar de hele dag thuis mag blijven, je krijgt de tijd om iets te regelen. Bijvoorbeeld dat jij de ochtend thuis blijft en je man de middag, of dat je een goed oppas zoekt. Als dat niet lukt kan je vragen of je calamiteitenverlof omgezet mag worden naar kortdurend zorgverlof. Je werkgever hoeft dit niet goed te keuren en mag ook van je vragen om een verlofdag op te nemen. Als je kind zondag al ziek was, heb je op maandag GEEN recht op calamiteiten verlof, je hebt namelijk al de kans gehad om iets te regelen. Je kan natuurlijk nog steeds een verzoek doen tot kortdurend zorgverlof, maar het is aan je werkgever of dit toegekend wordt.
Ik had nog nooit gehoord van calamiteitenverlof, of dat je recht hebt op verlos als je kind ziek is. Ik dacht altijd dat je dat vakantiedagen kostte of onbetaald verlof was. Zo leer je nog eens iets Gelukkig heeft onze gastouder duidelijk aangegeven het geen probleem te vinden om hem te ontvangen als hij ziek is, en onze zoon voelt zich erg op zijn gemak bij de gastouder, dus ik zou hem daar wel een paar uur achterlaten in zo'n geval. Gelukkig is het nooit nodig geweest.