Oh dat is wel fijn. Lekker verheugen op wat je gaat koken en eten Heb je soorten recepten? En natuurlijk gefeliciteerd met je baan!
Hoe gaat het nu? Ben zelf ook aan het afvallen maar dan dmv gezonder eten en hard sporten. Ben nu 30 kilo kwijt sinds eind Oktober. Zou dat zo tricky vindenl stabiliseren na zo'n periode van shakes. Gaat dat goed zonder al te veel aan te komen?
Oh ja dat vergeet ik helemaal, wat lomp van mezelf. Gefeliciteerd met je baan! Ik ben inderdaad in dat geval ook wel nieuwsgierig naar recepten die je dan maakt. Ik zou het best leuk vinden als je die hier neer wilt zetten.
Bedankt! Ik zal zeker recepten komen posten! Vanavond niet, ik werd vanochtend uitgenodigd om tapas te gaan eten met vriendinnen. leuk dat ik nu mee kan. Gelijk een goede test! Het afbouwen van dit dieet 'kost' ongeveer 2 a 3 kg. Dit is voornamelijk vocht. Maar dan moet je je wel aan de regels houden natuurlijk!
500 calorieën per dag??? Je lichaam heeft alleen al minimaal 1000 calorieën nodig om z'n werk te doen. Je wil het vast niet horen, maar van diëten word je dik. Je kan beter je hele lifestyle omgooien en je metabolisme tricken met het salami tactiek. Dus beetje bij beetje minder eten, maar wel over de hele dag. Bijv een koolhydraatarm crackers met een plakje zalm en kaas in de ochtend, tussendoor tomaatje en komkommer en 's avonds gebraden kip met een lekkere salade (met alleen citroen, zout en olijfolie) Atkins is ideaal (heb ik hele goede ervaringen mee). Maar ja, dat is ook geen dieet.
Atkins is sowieso wel een dieet, en ook niet erg gezond veel vet en weinig koolhydraten, weinig vitaminen door weinig fruit en groenten.. nah niet veel beter dan cambridge hoor (behalve dat je meer kcal binnen krijgt)
Nee, Atkins is echt een lifestyle, geen dieet. Als je het volgens het boekje doet, ben je heel gezond bezig. Er is wel onderscheid in gezonde vetten en transvetten en lege koolhydraten en complexe koolhydraten. Alleen de eerste 2 weken zijn streng, daarna mag je beetje bij beetje fruit toevoegen. Zoals aardbeien, blackberry's, kersen... Het is een misvatting dat fruit heel gezond is (half Turkij, fervente fruiteters, heeft diabetes bijvoorbeeld) Fructose = suiker
Maar in Turkije zijn ze ook weer erg scheutig met zout- en suikergebruik. Toen wij eens in een hotel samen met heel wat Turken zaten gingen die gewoon ontbijten met snacks en friet En linzensoep die ik eigenlijk al heel zout vond, waar zij nog eens een lepel zout doorheen deden... Dus of dat nou echt door het fruit komt?
Haha ja dat klopt! Maar een Turkse (zomerlunch) bestaat bijvoorbeeld vooral uit watermeloen, galiameloen, perzik en vijgen) Dat eten ze óók weer na het eten als 'toetje'. Turken houden idd van zout. Neem bijvoorbeeld olijven en fetakaas (gepekeld). Eigenlijk moet je die spoelen onder de kraan, maar dat doet bijna niemand.
Ik ben met gewoon gezond eten en wat sporten, flink afgevallen; de eerste kilo's met 1 kilo per week! Daarna tussen de halve kilo en 1 kilo per week. Dat vond ik al veel en at toch echt goed! Ik at denk ik ook rond de 2000 kcal per dag toen. Nu nog trouwens, ik sta alleen nu even stil, heb volgens mij dat bekende plateau. Maar ik ben nu best tevreden met mijn gewicht, heb maat 36 en wil nu alleen nog maar wat strakker worden.
Het eten van fruit heeft waarschijnlijk niks te maken met het hogere percentage gevallen van diabetes mellitus onder autochtonen, waaronder Turken, Marokkanen en Surinamers. Een verklaring voor de verhoogde prevalentie van diabetes mellitus onder allochtonen is niet eenvoudig te geven. Naast de mogelijkheid van een erfelijke aanleg is de overgang van een niet-geïndustrialiseerde samenleving in het land van herkomst naar een westers, geïndustrialiseerd land een mogelijke oorzaak. Ook is de leefstijl van allochtone groepen op sommige punten ongezonder (bewegen), maar op andere juist gezonder (voeding). Daarnaast komt onder allochtone jongeren vaker overgewicht en ernstig overgewicht voor dan onder de autochtone bevolking. Turken en Marokkanen eten dan misschien wel meer groente en fruit, wat betreft suiker kunnen ze er ook wat van: in de thee gaat zoveel suiker dat het glazuur van mijn tanden spat. Ook hebben veel Turkse en Marokkaanse mensen zo ongeveer standaard gebak, koek en snoep in huis. Hun voeding is behoorlijk zoet vind ik. Als je dan ook nog eens weinig beweegt en overgewicht hebt, is de kans op diabetes mellitus veel groter.
En in ons westers, geïndustrialiseerde prefab voedsel zit zo ongelooflijk veel zout! Doe mij dan op zijn tijd maar een lekker bakje olijven en feta! (Feta trouwens Grieks). Dat fruit eten is alleen maar gezond.
Ja maar daar blijft het niet bij... In hun gewone eten zit natuurlijk ook zout, en vergeet niet dat veel Marokkanen/Turken (de ouderen i.i.g) nog zelf hun brood bakken waar ook meer zout in gaat dan in het winkelbrood. Ik ken veel Turken die in/op een tosti met kaas nog zout strooien. Overigens eten Marokkanen, naar mijn ervaring, helemaal niet zoveel groenten als Turken.
Juist wel! Tomaten, artisjokken, aubergines, courgettes, groene asperges, kikkererwten, bonen en olijven. Lekker wel, nu heb ik trek in iets vanonder de tajine ... Brood in warme landen is inderdaad heel zout. Logisch toch?
Ja maar qua hoeveelheid toch niet. Turken beginnen vaak al met groenten (ontbijt). De meeste Marokkanen (die ik ken tenminste) eten dan wel verschillende soorten groenten maar qua hoeveelheid per persoon is het toch veel minder dan bij Nederlanders en Turken. Tunesiërs eten nog minder groenten.
Kikkererwten zijn trouwens geen groenten, vind het ook best apart dat Nederlanders bruine bonen e.d als groenten beschouwen. Het zijn toch echt peulvruchten.
Ja, zo kan ik er nog wel een paar verzinnen! Artisjok is een bloem. Tomaat, aubergine, courgette, paprika vallen onder vruchten. Dan heb je nog knollen en stengels. Kiemgroente en graangewassen. En dan heb je nog kolen. Kikkererwten zijn peulvruchten, net zoals de sperzieboon, tuinboon, snijboon, sugar snap enz. Peulvruchten bevatten heel goede voedingsstoffen. Zolang je uit alle groente-categorieën eet en dus niet alleen maar bladgroente óf peulvruchten óf kolen is er niks aan de hand.