Ik MOET afvallen en zit midden in een streng dieet. Het ontbijt en de lunch zijn geen probleem. Vooral het avond eten is hopeloos. Om het mager te houden eten we alleen kip, vis en rundvlees, maar ik ben inspiratieloos. Dus wie heeft een magere, gezonde maar vooral lekkere recepten?
Boontjesovenschotel van sonja is echt jammie jammie (boontjes, aardappelpuree, hamreepjes, ui en geraspte kaas)
Volkorenpasta met kip, groenten en philadelphia light ipv tomatensaus Witlof met geitenkaas en een beetje honing, 10 minuutjes in de oven Kabekjauw met rode ui, knoflook en paprika, visfond en een klein scheutje witte wijn Dit komt van de weight watchers, dat doe ik
Een van mijn favoriete recepten: Ingrediënten - Kalkoen filet, snij in blokjes - Verse bladspinazie of een robuuste sla-mix - Cherry tomaatjes, snij in kwartjes - Groene asperges, snij in kleine stukjes - Spaanse ui (Of bosui als je geen Spaanse ui kunt vinden), snij deze verticaal in reepjes - Pijnboompitten - Penne (klein beetje maar) - Parmaham (of een dergelijke rauwe ham) - Worchestershire sauce - Naar smaak gemalen peper Penne Kook deze naar eigen voorkeur, giet af in een vergiet en om ze minder te laten plakken kun je een drupje olijfolie gebruiken (dus geen olie in het water toevoegen!), als je geen olie wilt gebruiken laat dan even wat koud water over de pasta stromen, dit helpt ook. Pijnboompitten Bak de pijnboompitten bruin zonder olie in een pan. Doe ze in een bakje. Groenten Gebruik dezelfde pan om de asperges te bakken. Op een laag vuurtje en afgedekt. Gooi even later ook de ui erbij met een scheutje worchestershire sauce. Laat dit alles gaar worden. Op het eind gooi je nog even de tomaatjes erbij. Kalkoen Als je voldoende ruimte heb op je fornuis, bak je ondertussen ook de kalkoen gaar, anders gebruik je daar weer de eerste pan voor. Het is een lauwwarm recept, dus er is geen haast bij Ham Ondertussen leg je vier plakjes rauwe ham op een stuk keukenpapier. Leg het met papier en al in de magnetron. De tijd moet je zelf een beetje uitvogelen, want het is per magnetron verschillend. Begin met 30 sec. Je kunt het altijd nog iets langer doen. Het doel is dat de ham krokant wordt, het papier gebruik je zodat het vet eruit getrokken wordt. Opmaak van het bord Een klein beetje penne op de bodem, met de spinazie of sla daarop. Daarop weer de kalkoen en dan de groenten, op deze manier kan de sap van de groenten naar beneden "lekken". Als finishing touch de gemalen peper en de pijnboompitten erover en "verpulver" de ham met je handen zodat je kleine stukjes over het geheel krijgt. Dit geeft een beetje een zoute smaak aan het gerecht, dus in principe hoef je verder helemaal geen zout te gebruiken. Het is een heel verhaal, maar succes verzekerd!
Graag gedaan! Ik heb zelf deze week haar boek Bereik je ideale gewicht gekocht en er staan genoeg lekkere recepten in! Veel succes met afvallen!
Kippen-groenten soep met een Mexicaans accentje, 4 personen Ingrediënten - 4 Kippenbillen - 2 Wortels of 1 grote winterpeen, snij in plakken - Pastinaak, snij in plakken - Prei, snij in hele dunnen plakjes - Maïs kolf, hak in vier stukken. Eventueel een blikje. - Jalapeño (als je van pittig houdt), snij in hele fijne plakjes en haal de pitjes eruit! - Rijpe avocado, snij in blokjes - 1 limoen - 2 Vegetarische bouillon blokjes - Zwarte peper korrels - 4 Laurierbladeren Kook een grote pan water en gooi de bouillonblokjes erin. ALs het water kookt de kippenbillen erin, een theelepel peperkorrels en de laurierbladeren. Zodra het water weer kookt zet je het vuur laag, zodat het heel zachtjes doorkookt. Laat dit minimaal anderhalf uur staan, maar het liefst een hele middag. Haal de kippenbillen uit de pan en laat ze afkoelen. Neem een andere grote pan of schaal en zet daar een vergiet in. Leg in de vergiet een schone theedoek. Giet de bouillon over in de theedoek, zodat het goed gezeefd wordt. Breng de gezeefde bouillon weer aan de kook. Voeg de prei, wortel, pastinaak en maïs (niet wanneer je maïs uit blik gebruikt) toe en laat dat gaar worden. "Ontleed" de kippenbillen, dus haal al het vel, vet en bot weg en pluk het vlees uit elkaar zodat je kleine stukjes krijgt. Dit gooi je in de pan. Als je voor maïs uit blik hebt gekozen gooi je dit op het laatst er was bij, ze het een beetje krokant blijven. Serveer de soep. Nu kun je naar eigen smaak wat jalapeño, avocado en limoensap toevoegen. Het lijkt ontzettend veel werk, maar meeste van de tijd staat het gewoon te pruttelen en kun je wat anders doen
Op AH site staan heel veel recepten, je kan bij uitgebreid zoeken magere gerechten aanvinken. Je krijgt dan allemaal recepten rond de 400 cal. Zitten hele lekkere recepten bij!
Nog eentje dan... Zalm lasagne, 4 pers. Ingrdiënten - Zalm moot, snij deze in fijne plakjes. Voor gemak zou je plakjes gerookte zalm kunnen gebruiken, maar dan overheerst de smaak van de zalm soms. - Courgette, rasp de hele courgete - Verse bladspinazie - Pijnboompitten - Hüttekäse, grote verpakking - Gerapte parmezaanse kaas, het liefst vers - 1 Bol mozzarella, snij in dunne plakjes - 1 theelepel dille, gedroogd - Lasagne bladen Verwarm de oven voor (zie pak van de lasagne bladen hoeveel graden) Rooster de pijnboompitten bruin. Meng de Hüttenkäse, met de parmezaanse kaas, de geraspte courgette (inclusief vocht wat eruit is gekomen), de pijnboompitten en de dille. Neem een lasagne schaal en ga laagjes maken. Begin een dun laagje kaasmengsel of een bedje spinazie, maar begin niet met de lasagne bladen of de zalm. Dan een laagje bladen, laagje spinazie, plakjes zalm, kaas-mix, bladen, spinazie.... etc. Eindig met zalm. Bovenop de plakjes mozzarella. Plaats de schaal middenin de oven. Ik laat hem meestal 20 minuten in de oven staan, maar kijk even op het pak van je lasagne bladen, want dat kan verschillend zijn. Als je het eruit haalt, check even of je bladen zacht zijn, anders moet hij er nog even terug in. Let wel, dit is voor 4 personen, dus als je het voor 2 wilt maken, halveer de hoeveelheden, je kunt het namelijk niet meer de volgende dag opwarmen i.v.m. de spinazie. Je kunt uiteraard met de ingrediënten variëren, maar zorg ervoor dat je wel wat sappige groenten gebruikt, anders wordt het erg droog. Meestal wordt er een bechamel saus gebruikt voor lasagne, maar dit is een mega "dik-maker", vandaar de hüttenkäse-combi. Je zou zelfs de mozzarella weg kunnen laten, in dat geval dek de schaal af met aluminium folie zodat je zalm niet helemaal uitdroogt. Tip: De hüttenkäse mix jun je ook gebruiken voor lasagne bolognese!
hier ook eentje op dieet en bij mij is het ROERBAKKEN/WOKKEN Koop een grote zak groenten (of snij ze zelf), een beetje rijst/pasta/noedels (let wel op de portie ong 50 gr pp). Vlees, vis, garnalen, tofu. Alles in die wok kieperen en dan zo'n doosje van de ah erover (groene curry ed) en een klein doosje kokosmelk. Ziezo superlight, supergezond (mega veel groenten), supersnel en super veel keuze. De AH heeft zo verschillende doosjes
Eet smakelijk zondag dan En heel veel succes met afvallen!! Weet dat de moeilijkste stap al gemaakt is... de start! En mocht je ooit nog een receptje willen, tips over voeding en/of bewegen, of gewoon een beetje motivatie, stuur me een pb'tje, het is m'n vak.
In dit boek: bol.com | Snel en Slank, Ainsley Harriott | Nederlandse boeken staan hele lekkere slanke recepten. Is van Ainsley Harriott (engelse kok)