Wat een dooddoener dit soort reacties.. Dat het bij jou wel is goed gegaan, betekend toch niet dat het bij anderen ook goed gaat? Zelfde als dat mensen zeggen: mijn moeder heeft ook wel gerookt toen ze zwanger was van mij en ik heb er niks aan over gehouden. Hoe weet je dat nou? Plus nogmaals: bij een ander kan het wel serieuze gevolgen hebben. Het is bewezen dat het slecht kán zijn, dus ik zou het risico zelf niet willen lopen.
Bij -20 gaan bacteriën wel dood. Vandaar dat je prima rode biefstuk mag eten in de zwangerschap, mits het vlees ingevroren is bij -20.
Niet doen dan loop je ook geen risico, hoe klein dat risico ook is. Veel mensen hebben al ooit een toxoplasmose besmetting doorgemaakt. Ik ben ooit getest op toxoplasmose en heb het in het verleden al doorgemaakt. Ik kan dus gewoon filet american en carpaccio enz eten in de zs want het is alleen schadelijk voor het kindje als je voor de eerste keer besmet raakt.
Precies, rood/rauw vlees mag gegeten worden als het minimaal 2 dagen in een vriezer op -16 (volgens mij) heeft gezeten. Maar goed, dat weet to niet. Ik zou het bij brood houden...
Ik vertel alleen mij verhaal en dwing gaar niks op...zij vraagt en ik geef een antwoord op hoe het bij mij gegaan is. En zeg geloof ik aan het einde dat ze het op dr darmen kan gooien als ze de carpaccio niet wil eten...pffff waar iemand zich druk om kan maken zeg als een ander zijn verhaal verteld.
Nou mijn -20 was een beetje overdreven haha. Lees het volgende net op hetvoedingscentrum.nl: "De parasiet overleeft niet bij extreme temperaturen. Verhitten boven de 70°C of het invriezen van vlees bij -12°C voor minimaal 2 dagen doodt de parasiet."
Mijn man heeft toxoplasmose en dat is dus uitgeslagen op zijn ogen. Ik weet dus wat de gevolgen kunnen zijn en daar wordt je niet vrolijk van. Hij ziet nog maar 30% met een oog en er kan altijd weer een infectie terugkomen die verdere schade aanricht (laatste is 3 jaar geleden). Zie het als een koortslip. Het virus raak je nooit meer kwijt, en zo nu en dan speelt het op. Ik zou het risico nooit durven nemen. Wellicht gaat het 100x goed zonder besmetting maar als jij net degene bent waarbij t niet goed gaat, dan vergeef je het nooit meer.
Je weet dat het verstandig is om geen carpaccio te eten tijdens de zwangerschap. Je bent zwanger.. Niet doen dus! Lekker makreel happen dus 😉
Ik werk in een slagerij en heb mijn haccp diploma! Bacterieen gaan Niet dood. Diepgevroren opslaan Diepgevroren opslaan van ingrediënten, producten en etenswaren voorkomt dat bacteriën kunnen groeien.
Geef de ober een briefje of ze alternatief hebben.. Mijn vriend is kok.. en heeft ook wel eens dat mensen stiekem iets anders willen bestellen omdat ze zwanger zijn . En hij weet dan precies wat wel mag en wat niet..
De makreel komt hoogstwaarschijnlijk uit een vacuumverpakking dus dat ook beter niet doen. Gewoon vragen of ze iets anders kunnen serveren en anders het voorgerecht overslaan. Ik zie het probleem niet. Zou het risico niet willen lopen.
Ik heb de makreel genomen en was nog best lekker ook Als hoofdgerecht kon ik kiezen uit zalm of varkenshaas, dat laatste gekozen, hij was heeel klein beetje rose, dat kan verder geen kwaad dacht ik..? Alcohol uiteraard afgeslagen. Ik vond het lastig omdat ik het leuk vind om het te vertellen na de echo. Het zal ook best herkenbaar zijn voor velen lijkt me?
De makreel geeft waarschijnlijk net zo'n groot risico als de carpaccio. Het is ws gerookte en voorverpakte makreel. Dit wordt net zo hard afgeraden door het voedingscentrum. Ik neem het ook niet altijd even nauw. Zo eet ik heel af en toe sushi als ik weet dat alles heel vers is, in een goed restaurant. Maar voorverpakte sushi, carpaccio of gerookte makreel zal ik nooit nemen.
Nee idd. Maar het is dus al achter de rug zie ik. Zelf neem ik ook echt geen varkenshaas om de reden dat het vaak nog roze is van binnen. Maar iedereen moet doen waar zij zich goed bij voelt Ik eet af en toe gebakken ei met hele dooier
Heb ook gerookte zalm en makreel op hoor! Kans is echt heel klein.. er zitten ook heel veel goede vetten in. Niet meer druk om maken, lekker genieten van je zwangerschap!
Als het verse makreel was (of gerookt en voorverpakt en goed doorbakken) is er niks aan de hand hoor. Dan weet je dat voor de volgende keer Ik weet nog toen ik net zwanger was en mn lievelingsbroodje bestelde bij de bakker. Ik had hem helemaal opgesmuld en kwam een uur later pas tot de conclusie dat er carpaccio op zat, gewoon nooit bij stilgestaan omdat het broodje zo normaal voor me was