Cerclage/pessarium clubje 2019

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Line85, 4 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Wbm88

  Wbm88 Lid

  1 sep 2019
  48
  2
  8
  Vrouw
  Wat nu wel en wat nu niet doen. De tips om elke dag wat in te plannen ( dingen uitzoeken etc) ga ik zeker weten doen. Maar ik vroeg me af wat jullie allemaal wel en niet deden rond dit termijn.
  Ik wil nog wel eens naar de winkel, maar dan 1 winkel in en uit en de rest can de dag op de bank. En thuis vooral beetje aanrommelen idd.

  Hoe hebben jullie dit aangepakt? Zijn jullie ook af en toe de deur uitgeweest, of echt alleen maar binnen in huis gezeten?
  Hoor graag van jullie.
   
 2. Liefeling

  Liefeling Actief lid

  24 dec 2018
  407
  258
  63
  Vrouw
  Ik kon toen al niet meer staan en nog maar heel korte stukjes lopen. Dus ik ging dan soms nog even naar een terrasje of een winkel en dan zo dichtbij mogelijk parkeren. Ben er wel 2x een dagje op uit geweest in een rolstoel.
  En ik heb bijvoorbeeld een keer stof op de markt gehaald en thuis van alles genaaid voor de baby. En ik ben ook met mijn oudste dochter nog eens gaan zwemmen. In het water dobberen was fijn. Dat soort dingen.
  Maar huishouden, tillen en boodschappen doen, daar ben ik mee gestopt. Poetsvrouw aangenomen en boodschappen worden bezorgd. De was deed/doe ik wel nog zelf. Maar lichamelijk vond ik dat te zwaar worden. En mentaal ook de angst dat ik te veel deed.

  Ik zou wel wat blijven bewegen en ook de deur uit. Vooral waar je je goed bij voelt, lichamelijk en mentaal.
   
 3. Corynne

  Corynne Actief lid

  30 apr 2019
  174
  139
  43
  Vrouw
  @Sjaslique hoe was de GUO? Hopelijk alles goed!

  @SusieFlower jeej 27w, echt geweldig! Werk jij nog eigenlijk?

  @Liefeling woehoe 37 weken!!!

  @Princessjesliefde ik ben nooit zo van de dagboekjes dus ik houd niks bij. Misschien na de geboorte wel, voor ons kindje voor later. Kijk ook nog wel eens in mijn boek dat mama heeft bijgehouden. Zij is inmiddels 10 jaar overleden dus extra speciaal om dat terug te lezen vind ik.

  @Line85 waarschijnlijk heb je geen tijd meer ivm de baby die er is?! :D

  @Mina27 bij jou ook alles rustig? Hoe gaat het met de spanning/angst?

  @Wbm88 ik werd vrij acuut op rust gesteld en heb de eerste week alleen maar op de bank gelegen, durfde me nauwelijks te bewegen met die harde buiken. Nu alles rustiger is doe ik geleidelijk aan meer in huis, wat meer rondlopen en staan, rommelen, eten koken, wasje aanzetten, bij de buurvrouw thee drinken etc. En als het zo blijft ga ik geleidelijk aan ook dingen buitenshuis doen (visite, klein boodschapje), maar gevoelsmatig pas voorbij de 24w omdat ik zo bang was geworden van die harde buiken en cervixverandering dat ik gewoon nul risico wil nemen, al is het alleen maar voor mij mentaal. Ik denk dat het binnenkort (as maandag 24 weken) beetje bij beetje wat veiliger gaat voelen om uit te breiden. Doe vooral waar jij je goed bij voelt, fysiek maar ook psychisch. Dit is gewoon een super moeilijke periode voor ons allemaal dus laten we het onszelf zo makkelijk mogelijk maken.
   
 4. Line85

  Line85 Bekend lid

  27 feb 2017
  687
  719
  93
  Vrouw
  Regio Utrecht
  Hoi Allemaal! Sorry, ik ben inderdaad maandag bevallen van een zoon. Hij heet Ezra. Uiteindelijk ben ik ingeleid omdat ik het niet meer helemaal trok. Uitgebreid verhaal doe ik later. Nu inderdaad druk met de kleine.,,:D
   
  Kolibrie2 vindt dit leuk.
 5. Princessjesliefde

  Princessjesliefde Actief lid

  18 mei 2019
  232
  86
  28
  Vrouw
  Hier perfecte controle gehad bij de gynaecoloog. Meisje perfect op schema qua groei en grootte, ze wordt al geschat op 650g nu.
  ook bmh perfect, 4-5 cm onder de cerclage en 2,5 erboven. Zo blij en opgelucht!
  Suikertest ook achter de rug, als ik deze week niets hoor, is dat ook ok. Vanaf nu elke 2 weken op controle en daar ben ik héél blij mee! Tegen volgende keer zei ze ook m’n griepspuit in orde te brengen.

  dat zeemzoeterige past idd ook niet en heb nu gelukkig ook een neutraal gevonden. Ben ook niet de beste in die dingen bij houden, maar nu heb ik toch tijd en vind het wel leuk om te doen :).
  Ben ook een babydekentje aan het haken, en dat afwisselen met eens een wasje, eten maken, lichte huishoudelijke taken,.. zorgt toch dat de dagen meestal vlot gevuld zijn.
   
 6. Princessjesliefde

  Princessjesliefde Actief lid

  18 mei 2019
  232
  86
  28
  Vrouw
  @Line85 waaauw proficiat!!! GENIET zo hard van de kleine man en alle momenten samen!
   
 7. Liefeling

  Liefeling Actief lid

  24 dec 2018
  407
  258
  63
  Vrouw
  @Line85 gefeliciteerd! Wat een prachtige naam heeft jullie zoon gekregen. Veel succes met herstellen en geniet van jullie zoon en het moederschap. De rest komt later wel.

  @Corynne bijna 24 weken, wat een goed vooruitzicht! Fijn dat je weer iets meer durft. Het blijft spannend om van alles te doen.

  @Princessjesliefde wat goed! Zo fijn!
  De dagen zijn zeker vlug gevuld.
  Waarom moet je een griepspuit?
   
 8. Corynne

  Corynne Actief lid

  30 apr 2019
  174
  139
  43
  Vrouw
  Van harte gefeliciteerd @Line85 !!! Geniet lekker samen :)
   
 9. Princessjesliefde

  Princessjesliefde Actief lid

  18 mei 2019
  232
  86
  28
  Vrouw
  Standaard voor zwangeren hier in België, en zeker nu bij hoog risico volgens de gyn: infecties/doodziek zijn door de griep best vermijden dus heeft ze liever dat ik me laat vaccineren. Nog een spuitje erbij, want straks ook de kinkhoest vaccinatie (standaard hier bij iedereen tussen 28 en 32 weken) en een spuitje omdat ik een negatieve bloedgroep heb. Alles voor minitje :)
   
 10. SusieFlower

  18 nov 2018
  61
  9
  8
  #250 SusieFlower, 10 okt 2019
  Laatst bewerkt: 10 okt 2019
  @ Line, wauw wat een geweldig nieuws. Gefeliciteerd.

  @ Lieffeling, ja 27 weken hopelijk blijft ie nog een flinke tijd zitten hoor.
  Wat leuk dat je de "vluchttas" ingepakt hebt.

  @ Dagindeling; ik doe meestal in de ochtenden iets "actiefs", lichte werkzaamheden in huis of een boodschapje. In de middag ga ik rusten, soms val ik in slaap, soms niet.

  Suikertest heb ik ook achter de rug, gelukkig geen zwangerschapssuiker. De griepprik sla ik over dit jaar, heb er zelf geen goed gevoel bij.
  Wel over een tijdje de inenting tegen kinkhoest staan. In Nederland zit dit nog niet in het vaccinatieprogramma (vanaf 16 december wel ) maar daar ga ik niet op wachten. Je moet dit dus nu nog zelf betalen/regelen via de GGD of huisarts.

  Voel me verder niet zo energiek, mijn ijzer is te laag dus heb daar nu een drankje voor. Hopelijk werkt het snel.

  Dit weekend gaan we aan het kamertje beginnen, eerder durfde ik echt nog niet.
   
 11. Liefeling

  Liefeling Actief lid

  24 dec 2018
  407
  258
  63
  Vrouw
  @Princessjesliefde grappig om te lezen dat er toch nog wel wat verschillen tussen België en Nederland zijn.
  Woon je in het Westen of het Oosten?
  Nog 1 dag!

  @SusieFlower fijn dat je geen zwangerschapssuiker hebt!
  Ik heb eigenlijk geen extra prikken gehaald. Hier kon de kinkhoest alleen i.c.m. polio, difterie en tetanus en dat leek me dan weer geen goed idee. Losse kinkhoestvaccin konden ze niet krijgen.
  Nou ja, het is ook jaren goed gegaan zonder moeders te vaccineren, dus ik maak me geen zorgen.
  Wat een goed vooruitzicht om aan het kamertje te beginnen. :) Hoe wil je het gaan inrichten? Met bepaalde kleuren of een thema?

  Mijn dochter is zojuist door oma opgehaald en ik ben nu al bekaf.
  Dus maar even in relaxmodus op de bank en daarna eens aan mijn takenlijstje voor vandaag beginnen. Kamer gezellig inrichten boor de bevalling en ik wil mijn ramen wat herfstachtiger aankleden vandaag.
  Straks nog controle, kijken hoe het ervoor staat.
   
 12. Sjaslique

  Sjaslique Actief lid

  9 jul 2016
  293
  196
  43
  @Wbm88 grootgelijk dat je gestopt bent met werken. Toen ik de vorige zwangerschap thuis zat heb ik eerst heel rustig aan gedaan, veel op de bank gezeten, wat puzzelboekjes erbij, af en toe wat tv of soms een boek. Voorbij de veilige zone ben ik weer wat meer gaan doen. Verder een keer lunchen of wat drinken met een vriendin of collega.

  @Liefeling jeej 37 weken gehaald!

  @Line85 van harte gefeliciteerd met julli zoon, mooie naam ook. Geniet ervan!

  @Princessjesliefde fijn dat je een goede controle hebt gehad.

  @SusieFlower geen zwangerschapssuiker dat is altijd fijn. En ik snap dat je gewacht hebt om aan het kamertje te beginnen. Al wel een idee hoe je het zou willen?

  Gister hebben we de GUO gehad, alles was goed! Heb er de nacht van te voren echt wakker van gelegen. Eindelijk weten we ook of we een zoon of dochter erbij krijgen. Nu last van nieuwsgierige opa’s en oma’s, maar we hebben wat besteld om het geslacht bekend te maken, dus ze moeten nog even geduld hebben.
  De volgende controle pas bij 24 weken, dus nu een tijdje geduld hebben.
  Wel tussentijds nog naar de reumaverpleegkundige, ben nu aan het afbouwen met de prednison maar gister kwamen er alweer diverse ontstekingen doorheen.
  Het is nu ook definitief dat ik prednison moet krijgen tijdens mijn bevalling.
   
 13. Wbm88

  Wbm88 Lid

  1 sep 2019
  48
  2
  8
  Vrouw
  @Line85: gefeliciteerd met jullie zoon!! Prachtige naam

  @Princessjesliefde: wat fijn dat de controles goed waren.

  @SusieFlower: fijn dat de suikertest goed was. Al druk aan het bedenken hoe jullie de kamer willen hebben?

  @Sjaslique: wat fijn dat alles goed was. Wat hebben jullie besteld dan? Een taart if iets. Mijn ouders en schoonouders weten het bij ons al, maar zit nig een leuke manier te bedenken om het aan de rest bekend te maken.

  @Liefeling: hoe was de controle vandaag. En een beetje kunnen relaxen vandaag?
   
 14. Sjaslique

  Sjaslique Actief lid

  9 jul 2016
  293
  196
  43
  @Wbm88 we hebben kraskaarten besteld. Vorige keer hadden we een partypopper, hebben toen met kerst het geslacht bekend gemaakt. We zullen ze nu maar niet laten wachten tot de kerst.
   
 15. Princessjesliefde

  Princessjesliefde Actief lid

  18 mei 2019
  232
  86
  28
  Vrouw
  24 weken vandaag! We komen in de leefbare zones iiiiii!

  Is 24 weken de leeftijd al waarop ze in Nederland alles doen om ze te redden? Hier is het v 24-26 weken in overleg tussen artsen en ouders. Vanaf 26 weken zijn ze wettelijk verplicht sowieso een actief beleid te starten na geboorte.

  liefst toch nog 12 weken erbij. Nu aftellen naar élke gynae afspraak, en zo telkens 2 weken erbij

  @Liefeling ik woon tussen Gent en Brussel

  vanavond komen er vrienden eten en gaan we de peter van de baby vragen
   
  Kolibrie2 vindt dit leuk.
 16. SusieFlower

  18 nov 2018
  61
  9
  8
  Ja we weten wel hoe we het kamertje willen, commode is ook al gekocht.
  Verder loopt in mijn hoofd echt alles door elkaar, het is bijna een jaar geleden dat we ons zoontje plotseling verloren.

  @ Princessjesliefde, fijn de 24 weken gehaald, en hopelijk nog vele weken erbij.
  In Nederland zullen ze vanaf 24 weken hun best doen om de baby te redden, wel altijd in overleg met de ouders. Met 23+6 doen ze niets.

  @ Sjaslique, oh ik vond de GUO's die ik tot nu toe gehad heb ook zó spannend.
  De volgende echo word een groei-echo, ook spannend..

  @ Wbm, kraskaarten heb ik ook eens gedaan, is ook leuk hoor.
  Deze keer gewoon verteld en niet op een bijzondere manier.
   
  Kolibrie2 vindt dit leuk.
 17. Mina27

  Mina27 Lid

  15 sep 2019
  41
  6
  8
  Vrouw
  Hier een goede controle achter de rug! Bmh is nog steeds 4 cm yess! De kleine is nu ongeveer 600 gram wat prefect is! :thumup: So happy. Volgende week de suikertest en controle. Ik kan er weer tegenaan dames haha.:p

  @Line85 van harte gefeliciteerd!! Wat een mooie naam. Geniet van de kleine!!

  @Wbm88 goed dat je gestopt bent met werken! Het is wel moeilijk om als een oma te gedragen, maar alles voor de kleine. Ik zit/lig vaak op de bank series te kijken. Huishouden doe ik niet meer, maar ik kook wel nu voor 2 dagen.

  @Princessjesliefde fijn dat je een goede controle hebt gehad! Hopelijk geen zwangerschapsuiker.

  @SusieFlower wat goed nieuws geen zwangerschapsuiker. Ik heb volgende week de test.

  @Corynne : bijna 24 weken jeeeej! Het gaat nu veel beter met de angst. Ik zit al rond te kijken naar leuke items voor de kleine. :rolleyes:

  Goed weekend allemaal!!
   
 18. Wbm88

  Wbm88 Lid

  1 sep 2019
  48
  2
  8
  Vrouw
  @Mina27: fijn dat je een goede controle gehad hebt. En al bijna de 24 weken!!

  Ik ben blij dat de 22 weken al weer bereikt hebt. Weet ook dat aankomende week het slimst gaat worden. Merk nu al wel dat elk steekje en pijntje, ik toch meteen beetje angstig wordt. Hopelijk is dat bij 24 weken wat minder.

  Herkennen jullie dit trouwens: de kleine man is lekker actief, en voel hem de hele dag door wel trappen. Maar vooral gisteren en vandaag trapt hij best laag in de buik. Zou dat geen kwaad kunnen? Denk dan dat die kleine tegen de bmh aan het trappen is en druk op de cerclage geeft.
  Of kan dit helemaal niet? Geen idee eigenlijl
   
 19. Liefeling

  Liefeling Actief lid

  24 dec 2018
  407
  258
  63
  Vrouw
  Dames, wat een goede berichten allemaal! Zo fijn dat de termijnen vorderen!
  @Princessjesliefde in Nederland is behandeling tussen 24 en 26 weken inderdaad in overleg met de ouders. Wanneer ouders dit niet willen, wordt er geen actief beleid gevoerd. Vanaf 26 weken gebeurt dit wel.
  Bij ons was tussen de 17 en 24 weken alleen behandeling mogelijk door deelname aan een experiment (experiment is afgelopen, dus kan nu niet meer). Wij hebben dit geweigerd.
  Onder de 17 weken is het een miskraam en wordt sowieso niks gedaan.

  Slechte dagen hier, dus ik hou het kort.
   
 20. Princessjesliefde

  Princessjesliefde Actief lid

  18 mei 2019
  232
  86
  28
  Vrouw
  Hey dames, alles ok met iedereen? Iemand nog doktercontrole deze week?

  hier terug dichter bij 25 weken dan 24.. elk stapje vooruit is goed!
   
  Kolibrie2 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina