In het kader van "onzinnige" onderwerpen voor De Lounge het volgende: Wij eten vanavond lasagna, heerlijk met champignons, spinazie, mozzarella en natuurlijk bechamelsaus....jammmmmie Maar......nou sta ik net de champignons schoon te maken en toen vroeg ik me af hoe anderen dat nou doen. Ik sta die dingen met een keukenrolpapiertje (leuk scrabble woord trouwens) te ontdoen van aarde/zand restjes. Zijn er meiden die hier een andere (liefst handigere) manier voor hebben????
Ik spoel ze altijd af onder lauw water. Zo laat ook gelijk dat bovenste velletje zeg maar los, en die veeg ik er met mijn vingers af... Vind het ook altijd maar pokke-werk, ie champignons! Hahaha Volgens mij is er trouwens een speciaal borsteltje om de champignons schoon te maken....
Ja juist dat heb ik ook altijd gehoord. Vandaar het papiertje. Maar wist niet dat er een champignons borstel te koop is....weer wat geleerd
Ik wrijf ze omstebeurten schoon in een (schone) theedoek. Het is niet de bedoeling idd om ze onder water schoon te maken.
Inderdaad met een champignon borstel. Niet in/onder water schoonmaken. Dan zuigen ze zich vol met water.
Jupps, met champignonborsteltje, of ik wrijf ze schoon met wat keukenpapier en snijd het overige vuil er met een mesje af.
Ik haal het bovenste velletje eraf..... met een aardappelschilmesje trek ik het een stukje los en kun je hem er zo afhalen.....
ik vind knoflook persen ook verschrikkelijk. Daarom heb ik een automatische knoflookhakker, kostte me 12 euro
Ik spoel ze gewoon af hoor, dan maar minder lekker maar vind dat zo vies dat borstelen aan die dingen.....maar ja ieder zijn eigen ritueeltjes toch
Huuuuuuhhhh??????? Een automatische knoflookhakker????? Jammer dat je er niet gelijk een linkje bij hebt gedaan , want nu ben ik natuurlijk heeeel erg nieuwsgierig!!
Daar zijn de meningen over verdeeld hoor, dat ze dan volzuigen enzo. Ik heb er laatst nog over zitten lezen dat sommige chefs het echt onzin vinden, vooral als je de champignons door een saus doet of ergens in verwerkt. Sindsdien laat ik dat borstelen lekker zitten (pokkewerk) en spoel ik ze gewoon snel af onder koud water. Mijn spaghetti smaakt er geen seconde minder lekker van.