Champignons: hoe doen jullie dat?

Discussie in 'De lounge' gestart door IreneH, 22 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.063
    3.858
    113
    Ik borstel ze schoon met een champignonborstel. Vind het wel meevallen qua werk.
     
  2. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    Mijn vader is chefkok en die heeft mij altijd geleerd dat als de champignons er niet vies uitzien, je ze gewoon zonder te borstelen, wassen, ontschillen in het eten kunt verwerken.

    Zo gaat dat bij mij dus....
     
  3. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    doe ik ook bij schone champignons, niet bij waar aarde etc op zit.

    Champignons groeien op paardenstront dus nee dankje.
     
  4. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    Vandaar ook: als ze er niet vies uitzien...
    Als ik ze hier in de supermarkt koop zien ze er vaak al schoon uit.
    Het ging mij vooral om degene die de champignons schilden zeg maar....
     
  5. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    15.230
    6.091
    113
    Ik schil ze ook, maar dat is een tic die ik overgenomen heb van mn moeder en ik krijg m er maar niet uit..
     
  6. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Hier de vieze champignons met een borsteltje en de rest gaat gewoon zo de pan in!

    Krijg er wel zin in trouwens, hmmm!
     
  7. gaby1986

    gaby1986 Niet meer actief

    ik haal met een aardappelschilmesje het bovenste laagje er gewoon af, dan weet je ook zeker dat het schoon is..
     
  8. Sannehai

    Sannehai Niet meer actief

    jep hier worden ze ook geschild !
     
  9. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Ik snij ze in stukken en ze gaan zo de pan in voor de rest doe ik er niks mee.
     
  10. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Ik wrijf ze een beetje schoon met een keukepapiertje.. ach, wordt er vast niet ziek van.. Wordt goed verhit!:D
     
  11. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Ik maak de champignons ook schoon onder de kraan... Ik heb nooit gemerkt dat ze vol zuigen en het smaakt niet minder lekker of zo.... En in de pan verdampt het eventuele volgezogen vocht wel weer.... Mijn eten smaakt dan nog steeds heerlijk.

    Ik heb ook weleens ergens voorgesneden champignons gekocht en daar zat nog allemaal aarde aan... Dat is een gedoe, als je elk plakje champignons met een borsteltje moet doen. Nee hoor, hier gewoon onder de kraan...
     
  12. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    Ik doe ze altijd wassen, ik geloof dat als je ze nog niet gesneden hebt dat ze dan nog niet vol zuigen! Maar nooit verschil geproefd. Maar ik heb wel een champignon snijder das ideaal!!!
     
  13. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    in een saus gaan maakt het toch niet uit of je ze snel even afspoelt.
    Ik zou ze wel met een borsteltje afdoen als je ze gaat roerbakken of rauw opeet.
     
  14. moes

    moes Fanatiek lid

    20 jul 2006
    2.765
    9
    38
    ik gooi ze in een bak water, haal dat velletje er af,
    en snij ze dan met de eiersnijder.
    smaakt gewoon goed!
     
  15. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    ik was ze gewoon onder kraan, heb liever dat ze zich volzuigen met water dan met die vieze vette boter uit de pan ;)

    Maar een velletje afhalen van een Champignon heb ik nog nooit gehoord, ik was ze gewoon een beetje af en snijd ze in stukjes

    en zoals waardevol ook al zegt het meeste water verdampt gewoon ;)
     
  16. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Ik was ze helemaal niet, even met m'n handen schoonwrijven en in de pan, bacteriën bakken wel dood.. Is inderdaad vanwege het volzuigen.
     
  17. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    soms afspoelen en soms de zwarte dingetjes eraf pulken!
     
  18. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    hier ook een borsteltje, maar die van mij ziet er ook uit als een champignon (vond ik wel grappig hihi)

    hier gebruik ik trouwens knoflook uit een tube
    als ik verse knoflook koop, dan groeien er al plantjes uit voordat ik erdoor heen ben hahah
     
  19. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Ik ben dol op koken, maar heb echt een hekel aan champignons schoonmaken, dus óf ik laat het mijn man doen :D , die heeft er niet zoveel moeite mee, óf ik doe het niet!

    Ik haal alleen de zwarte stukjes aarde weg met mijn handen, of met een keukenpapiertje, als er echt veel aarde aan zit, maar meestal heb ik dan mijn man dus al aan het werk gezet. Zoals ElletjJo al zei: die bacteriën gaan wel dood in de pan!

    We hebben wel een borsteltje en mijn man gebruikt dat ook altijd, maar ik vind het vervelend werken. Ik krijg de aarde er niet echt mee af, het duurt lang en heb het gevoel dat ik zo hard moet boenen dat mijn champignons helemaal beurs worden...
     
  20. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    zo doe ik het ook.
     

Deel Deze Pagina