Ik had vorig jaar met de jongens zo'n pompoen uit gesneden erg leuk maar na een paar dagen begon hij te schimmelen. Hij stond binnen. Wie heeft de! Tip?
Hier gegoogeld en daar was het advies afspoelen met heet water en azijn (hebben schoonmaakazijn gebruikt). En dan drogen. Ziet er goed uit hier.
wij hebben vorig jaar pompoenen gesneden, even na dat ze klaar zijn een nachtje in chloor water, werkt super!
Hier afgelopen zaterdag de pompoenen gesneden en buiten neergezet. Maar nu zag ik toch wel dat het begint te schimmelen binnenin Zal bij de volgenden de tip met azijn en/of bleek eens proberen.
De reden dat het gaat schimmelen is vaak doordat er niet voldoende is uitgeholt. Je moet echt alle vruchtvlees ( heet dit zo) verwijderen en alleen schil overhouden. Ik spoel nadien met gewoon water om alle losse troep te verwijderen en smeer de buitenkant dan in met zonnebloemolie oid zodat het oppervlakte glad is en water er afloopt. Bij mij staan ze dan tot de vorst begint.
we hebben vruchtvlees laten zitten want dat was keihard en konden we niet doorkomen. Dus volgens mij was de pompoen nog niet rijp
De binnenkant insmeren met vaseline. Blijven ze ook weken goed. En ze niet al een maand voor Halloween uithollen. En als het gaat vriezen ze 's nachts niet buiten laten staan. 1x vorst er over en je pompoen wordt mush.
ik heb t even aan mn schoonzus gevraagd die doet het elk jaar, wij vorig jaar voor het eerst en voor binnen zij houd ze buiten 2 weken goed door elke dag even met spuitbusje chloorwater in te spuiten dat houdt ze zo goed als 10 dg perfect, daarna zullen ze beetje gaan instorten maar dat kan niet veel kwaad en ook nog leuke effecten geven maar met 14 dg is het mooie er echt vanaf
Echt niet, ik hol al jaren pompoenen uit en ze storten hier pas in als het gaat vriezen....en schimmelen doen ze bij mij ook niet.
misschien ligt het ook aan de soort pompoen dat je koopt? En hoe groot ie is en waar je hem koopt. Dus misschien bij de boer zijn ze van betere kwaliteit dan bij de supermarkt en zijn daarom misschien wat steviger? In Amerika zie je altijd die hele grote pompoenen. Maar wij hebben een kleintje. Neem aan dat dat weer een ander soort is. En bij de groenteboer verkochten ze ook nog pompoenen die heel licht van kleur waren en die was dan speciaal voor om zo'n pompoenhoofd te maken want er zat een voorbeeld bij enzo....maar gelijk ook een stuk duurder
ja idd zal er ook mee temaken hebben, wij hadden ze vorig jaar van de bloemist dit jaar niet gelukt om naar pompoenen dag te gaan, volgend jaar weer een poging
Mijn oma groeit ze in de tuin. Zo van die hele grote van 7kg ofzo... Schimmelen nooit als ik ze uithol. Vorig jaar een kleine van de super en die schimmelde meteen en was nog duur ook! Oma vraagt een symbolische euro voor het zaad.