Ik heb me toch een partij cherrytomaten hier.. Ik ben de enige die ze zo lekker vind, maar hoef echt geen 2 volle emmers haha. Heb de moestuin leeggehaald en had maar liefst 32 rode paprika's en dus 2 emmers tomaten. De paprika's weet ik wel weg mee, heb ook een hoop klein gesneden en in de diepvries gedaan, weg gegeven (zelfs de tnt bezorger die gister aan de deur stond kreeg een zak paprika en cherrytomaten mee ). Maar met die cherrytomaten ben ik niet zo creatief. Heeft iemand ideeën of recepten? Kan ik er ook soep van maken, of smaakt dat niet? Ik kan wel gaan google-en maar gister dacht ik: ik zoek eens een recept op voor een keer gevulde paprika's maar dan anders dan ik normaal doe, maar daar zat geen smaak aan. Vandaar dat ik het hier even vraag.
Tomaten soep. Tomaten pasta saus. Kun je ook invriezen Gedroogde tomaten maken in de oven. Heerlijk! Een omelet met tomaatjes maken voor iedereen vanavond als maaltijd. Paar paprika's d'r door. Hoppa Zoiets?
Oh en ik vind cherry tomaten heerlijk in een soep. Alleen te duur normaal haha. Maar als je ze toch over hebt!
Och man, meer cherrytomaten dan geld zou mijn oma zeggen. Maar bedankt voor je tips. Dus ik kan cherrytomaten gewoon gebruiken als "gewone" tomaat dan? Dus voor pastasaus en soep enz.
Oh men kan ik ze komen afhalen? Je kan ze prima gebruiken als 'gewone' tomaat, extra lekker juist! Dus door pasta's, soep, salades, op brood met kaas of avocado of gewoon wat olijfolie en peper/zout. In een ovenschotel, heerlijk. In quiche. Ik doe overal altijd tomaat in
je kan ze gewoon gebruiken in soep en saus, alleen wordt het dan wel wat zoeter. het leuke van soep en saus is dat je het ook gewoon kan invriezen! dan kun je de rest van het jaar er ook gebruik van maken.
Of er zo'n salsa mee maken en dan op een geroosterd broodje. Hoe noem je dat nou als je tomaten in kleine stukjes chopt met wat kruiden en olie? 😂😂
Ja lekker in de soep! Tijdje terug ook gedaan toen ik er zoveel kreeg van ma. Vanmorgen een emmer grote tomaten tot soep verwerkt.
In de oven met een beetje olijfolie, knoflook en zout en peper - een half uurtje of zo laten bakken, dan door de zeef, in de pan laten indikken en in porties in de vriezer. lekker als basis voor pasta/pizza etc... Eet ze!
Bedoel je tomatensalsa, Bubblez? O nee, dat noem je zelf ook al. Bruschetta met tomaat en basilicum, lekker!
Bedankt voor de ideeën dames, ga ermee aan de slag! Heb dit jaar zoveel joh, perfect weer gehad en die planten blijven maar groeien.
Ooooo ik wilde die tuin wel.. Heerlijk! Alle ideeën zijn eigenlijk wel genoemd, maar hier favoriet Brocoliroosjes (kort gekookt) en cherrytomaten in de oven. Wat roomkaas er over en dan een beetje kaas.. Heeeerrrlijk ( zeker met kippesto)
Haha..deze klinkt ook wel zeer smakelijk zeg!😋 ik dacht nooit van die krengen af te komen maar kan er nu mee aan de slag. Heb ook nog een paar kilo sperziebonen en tig komkommers die ik kwijt moet. Het blijft ook maar groeien met dit mooie weer !
Als traktatie leeghalen (dat is even een klusje) en vullen met monchou kaas, vermengd met bieslook, heerlijk!!!
Oh dat is ook een goeie! Mijn dochter heeft vanavond een feestje hier, en laat ik nu monchou en bieslook hebben. Bedankt!