Er werd van de week tegen mij gezegd dat je op moet passen met het halen van chinees! Dit omdat de gerechten bij de chinees niet dusdanig verhit raken om de bacterien te doden en dit is dan weer slecht voor de baby! Klopt dit of een fabel?
fabel lijkt me heb er echt nog nooit van gehoord ! als het zo door gaat kunnen we het beste op water en brood door gaan denk ik hahahaha eet smakelijk !
Dat is een fabel idd... Goed onthouden je bent zwanger, je hebt niet een of andere ziekte Gewoon logisch nadenken
Ik ben zelf gek op chinees maar ik heb meer een andere reden om het voorlopig niet te eten. Je hoort vaak (mede door smaakpolitie etc)dat ze niet zo hygienisch te werk gaan bij de chinees. Zo werden er poepbacterien gevonden in de bami van een afhaalchinees.Dit zal natuurlijk ook bij andere restauranten voorkomen. maar ik hoef voorlopig geen chinees. Misschien na de bevalling weer
Acnaib De mie en rijst wordt gekookt, dus dat is sowieso goed verhit. Vlees wordt gebakken (nog nooit halfrauwe kip gehad bij de chinees) dus dat is ook goed verhit geweest. Groentes worden meegewokt, dus ook verhit. Niet te bang worden, gewoon dooreten hoor Dania Als je daar serieus rekening mee wilt houden kun je nergens meer afhalen of uit eten gaan behalve in restaurants met een ster.
Ik zou me niet druk maken om 1 uitzondering waar niet hygienisch gewerkt wordt. Dan kun je nooit meer (van) buiten de deur eten... zou wat worden zeg! Mijn moeder zei altijd: beetje bacterien word je sterk van. En dat is ook zo. Een specialist in allergieen van een academisch ziekenhuis zei een tijd geleden op TV: we zijn zo schoon geworden dat we er steeds zieker van worden. Omdat we nooit meer viezigheid binnenkrijgen, worden we er steeds sneller ziek van als we het toch per ongeluk binnenkrijgen... Niet TE schoon doen dus,
Hmmm, ik heb ooit in een zeer chique restaurant gewerkt, flink dure kaart enzo enne.... Die muntblaadjes die op je desserts zitten? Als die heel terugkwamen van een dessert, werden deze meestal afgespoeld en op het volgende dessert gezet. Was er geen tijd om af te spoelen, dan waren er koks in staat de blaadjes even af te likken.... Dussseeeehhh, als je met alle bacteriën rekening wilt houden? Sluit je op en bak alleen nog brood in je eigen broodbakmachine, dan weet je dat alles goed warm is geweest en geen bacteriën bevat... Kijk gewoon goed of je vlees goed gebakken is, maar tja, bij afhaaleten doe ik dat eigenlijk altijd voor ik iets in mijn mond stop, zwanger of niet, haha...dat doe ik ook als ik zelf vlees bak!
Dus normaal eet jij wel bij restaurants waar ze niet hygienisch te werk gaan en waar poepbacterien gevonden zijn in de bami? In zoooooooooveeeeeeeeeeeel restaurants, friettenten, shoarmatenten, chinese restaurant etc.etc.etc. alle restaurants zowat zeg maar gerust is het niet zo hygienisch als het thuis zou zijn Wat een onzin dat je nu je zwanger bent ineens het niet wil, maar toen je niet zwanger bent en na je bevalling je weer wel wil... Inderdaad, als je echt overal zo zeker van wil zijn.. sluit jezelf op & ga biologische dingetjes zelf klaarmaken!
Hahaha, en dan maar hopen dat de biologisch verantwoorde groenteboer wel netjes z´n handen wast na elk toiletbezoek, want wie weet wat er op je aardbeien zit. Oooh, sorry hoor maar ik kon het niet laten
ik vind je reactie nogal bot. ik zou er ook niet gaan eten als ik zou denken dat het niet schoon is. ook al ik niet zwanger ben.
Helemaal niet bot, dan moet je haar antwoord teruglezen... Normaliter gaat ze wel bij de chinees eten, maar nu niet omdat ze op de smaakpolitie ziet dat er poepbacterien ergens op de bami zaten?! Alsjeblieft zeg ! Normaal eet je daar dan toch ook niet of wel!? Wat heeft dat nou te maken met zwanger zijn of niet?! Normaal denkt ze er niet over na (en zou ze het dus wel eten) maar nu niet... Inderdaad wat San al zegt, dan kan ze overal op dichtslaan
klopt. maar je weet nooit hoe het er in de keuken aan toe gaat. straks kunnen zwangeren nergens meer gaan eten.
Ik weet wel dat ze bij de chinees bakken met vetsin/smaakversterker erdoor gooien. Ik ken twee verschillende mensen (niet zwanger ofzo) die daar een flinke lichamelijke reactie op hebben gehad en 1 zelfs van de schrik 112 heeft gebeld. Daar zijn ze met hevige reacties, na chinees eten bekend. Ik hoefde het ook even niet meer, zwanger of niet.
vetsin mag toch helemaal niet meer? ik word er ook altijd goed ziek van als het er door zit namelijk en heb nog geen problemen ondervonden
Zover ik weet wordt het nog steeds gebruikt hoor, waarschijnlijk is het per chinees verschillend. Is ook bekend als E621.
Lol, het zit ook in chips, sauzen uit een pakje, vleeswaren, diepvriesdingen etc. Dus het mag gewoon gebruikt worden hoor. Het zat zelfs in Pringels.....