Hm maar kv van koemelk is natuurlijk een soort normale voeding (ernstig bewerkt) voor de kalfjes. Het is meer tegennatuurlijk als de kalfjes van deze koeien bij hun moeder drinken want dan zouden ze mensenmelk krijgen *weird*
Ja, idd weird! Ik denk trouwens het gat in de markt gevonden te hebben: ik ga koeienvoedingsboerka's ontwikkelen!
Ik vind dat ze maar in de stal moeten blijven hoor, ik hoef die uiers niet te zien. Sterker nog, ik wil er niet eens aan denken!
Is dat etisch wel verantwoord? Dat een koe haar melk niet aan mensen wil geven en dan vervolgens maar helemáál gevoerd wordt?
Gewoon een kwestie van vraag en aanbod. 't Is natuurlijk zonde als er niks zinnigs meer met koe gebeurt, weggooien is zonde (al vind ik een worstenbroodje ook niet echt een zinnige bestemming van het melkkoeienvlees).
Misschien moet ik zo'n onzin totaal niet serieus nemen, maar er schiet me toch wel een serieuze vraag binnen. - wat voor koeien worden het dan met menselijke genen? - en WELKE genen geven ze dan? - qua eiwitten en enzymen zal de samenstelling dan misschieni in de buurt komen van mensenmelk, maar hoe zit het met afweerstoffen? de moeder geeft toch haar eigen afweerstoffen door? Die ze zelf heeft opgebouwd met haar eigen weestand? Die zijn toch bij elke vrouw anders? Of denk ik te veel na nu?
waar zijn we in de wereld meebezig???drinken bij mama heeft meer functies dan alleen maar voeding...! het gasat ook om geborgenheid en liefde en binding met je kindje...zo onnatuurlijk dit koeienverhaal! bah!
Het is gewoon een andere manier om kunstvoeding te maken. Het blijft melk van een koe, alleen sommige bestanddelen zijn van menselijke oorsprong. Uiteindelijk, Nutricia sponsorde Herman ook, het doel was om via de melk van zijn dochters lactoferrine te krijgen die beter opneembaar was. Om een duidelijk betere kwaliteit kunstvoeding te fabriceren.