Dit jaar word oud en nieuw bij ons thuis gevierd met 3 gezinnen (13 personen) en iedereen blijft eten. Nu wil Ik iets makkelijks maken en geen uren in de keuken staan. Gourmetten willen we niet omdat we daar niet van houden en het stinkt zo in huis . Wie heeft een lekker recept of idee wat ook nog een beetje betaalbaar is ?
Hier laatst voor een grote groep (35 man) nasi/rijsttafel gemaakt. Was erg lekker, viel bij iedereen in de smaak en was prima vooraf klaar te maken en snel op te warmen. Ik had 3 flinke plannen zelfgemaakte nasi, witte rijst, Surinaamse kip uit de oven, mini loempiaatjes, satésaus, spercieboontjes, gekookte eieren, komkommer in zoetzuur, en veel extra's als kroepoek, rendang, seroendeng etc. Als toetje ijs met spekkoek.
Ik zou, in lijn met de relaxte sfeer van oudejaarsavond, het inderdaad makkelijk houden. Ik zou voor een tortilla- of shoarma buffet gaan. Tortilla: schaal gehakt en schaal kip Mexicaans gekruid (eventuele vega variant), salsa, maïs, creme fraiche, ijsbergsla, guacamole, eventueel bonen, iets met een zuurtje zoals augurk, schaal nacho's ernaast, en natuurlijk tortilla's en taco's. Schaal komkommer/tomaatjes etc ernaast voor de extra groenten. Shoarma: lams- en kipshoarma (zelf kruiden, paprika door het vlees, je kan er ook kaas overheen grillen), knoflooksaus, sla, komkommer, tomaat, verschillende pickles, en wat je er verder lekker in vindt, met een zooi pitabroodjes. Schaal auberginespread ernaast.
hier worden altijd veel oliebollen en appelbeignets gegeten met oud en nieuw- dus veel honger is er verder niet. Dus soep met broodjes en kant en klare salades. Eventueel broodjes knakworst voor de kinderen. Of een mini buffetje inderdaad, zoals hierboven al een paar beschreven. Wraps vinden wij ook lekker - maar niet iedereen lust hetzelfde - dus de wraps liggen klaar - paar soorten smeersels - en wat verschillende dingen voor erop. Voor de kinderen eventueel als extra chocolade pasta . Hoewel poffertjes het ook altijd wel goed doen voor de kinderen .
Ik zou het ook simpel houden ivm al het andere lekkers dat er gegeten word. Hier is een grote pan soep, meestal 2 soorten met wat salade en brood altijd prima.
allemaal kleine hapjes? veel dingen die je van te voren kan maken mini wraps, mini pizza, bladerdeeghapjes etc salade grote pan met soep erbij en stokbrood
Ik zou dan gaan voor een stoofgerecht (boeuf bourguignon, zuurvlees, oid) met geroosterde aardappeltjes uit de oven of airfryer, appelmoes, een salade en misschien nog een groente uit de oven. Is allemaal goed voor te bereiden.
Ik zou niet al te moeilijk doen en een buffet maken Wij gaan altijd naar een verjaardag en wij eten alleen wat soep en de rest staat daar voldoende. Stokbrood met smeersel (knoflook boter, tapenade) olijven, Wraps met kipfilet, ham, zalm kun je makkelijk van tevoren maken Schaal met (kip) sate (kun je al klaar hebben) Aardappelsalade Snoep tomaatjes en komkommer Quiche Eventueel wat frietjes Je zou als toetje mini (magnum of huismerk) ijsjes kunnen kopen. (In het blad van de plus stond een leuk plaatje dat ze die versierd hadden voor de kerst) Bij de koffie nog een chocolaatje, op tafel verder nog oliebol/appelbeignets
Hier eten we met oud en nieuw standaard boerenkool, om zo een goede bodem te leggen. Dus misschien een stamppot buffet?
Hier (of nouja, bij mijn ouders) is het meestal soep met brood. Soms gewoon aardappelen, groente en vlees. Vooral niet te moeilijk en niet te uitgebreid, want we zijn doorgaans de hele middag oliebollen aan het bakken en eten. En hoeven dan niet echt een maaltijd meer
Hier is rijst uit de oven met kippenbouten favoriet. Super makkelijk, je doet alles in de oven en laat het daar een paar uur, Dit kun je ook doen met runderlappen, pompoen, koolrabi enz in de oven met aardappelkroketten. Je snijdt het, in de oven en klaar.
Persoonlijk zou ik niet perse een zware maaltijd willen met oudjaar. Liever stokbrood met verschillende dips en salade. Je zou een koude salade kunnen maken, met huzarensalade of iets dergelijks.
Voor een grote groep maak ik meestal een grote ovenschaal (te breedte en diepte van mijn oven) met lasagne. Vaak dag ervoor gemaakt en afgedekt in de schuur bij koud weer. Lasagne even afbakken en met sla en rauwkost ernaast, klaar
Tja. Ik zou in staat zijn om een Indiaas buffet te maken. In het verleden ook vaak gedaan voor groepen van plusminus 30/40 man als we verjaardag hadden. En ja: ik was ook in te huren Ik maakte dan een paar kip- en vegacurry’s, samosa’s, beignets van uien, nanbroden, papadums, muntsaus en mangochutney. Daarnaast ook (kokos)rijst. O; en madrassoep
Dat is een goed idee , maar hoe warm je de stamppot op als ik deze van te voren maak, gewoon in de oven?
Ik maak als ik voor veel mensen moet koken meestal kip pilav. Rijst en stokbrood erbij, bak sla. Gaat altijd goed op.