Hoi dames, Ik ben te laat gestart met foliumzuur omdat ik niet wist dat ik zwanger was. Ik ben dan ook pas in week 4 van de zwangerschap gestart met foliumzuur en hebben we in diezelfde week voorverpakte gerookte zalm uit de supermarkt gegeten. Deze zalm hebben we eerst goed verhit en daarna in een warm gerecht opgegeten. De dag erna hebben we dit weer gegeten, maar dan koud. Wij hadden een eenpansgerecht dus de dag erna weer gegeten alleen koud. Het gehele gerecht was de dag ervoor tijdens bereiding verhit. Ik maak mij toch een beetje druk om bovenstaande zaken en wil het graag goed doen voor mijzelf en de kleine. Waar je je als net zwangere al niet druk om kan maken haha. De huisarts zegt dat het lichaam sterk is, maar toch voelt het niet helemaal lekker. Wellicht wat ervaringsdeskundigen die mij ook wat zorgen kunnen ontnemen.
Zal wel loslopen. Zelfs bij onverhit eenmalig een risicoproduct eten is de kans heel erg klein dat je wat oploopt. qua foliumzuur, gewoon vanaf nu dagelijks slikken, ook hierbij kleine kans dat het kwaad kan dat je wat later bent gestart. probeer het los te laten!