Hi meiden, Ik weet dat verse chocolademousse wordt afgeraden, maar is dit vanwege de rauwe ei die er in zit? Heb namelijk dit weekend bij de Hanos een gekoelde mousse gehaald, die ik zelf moet opkloppen. Ok het is dan niet echt de lekkerste mousse, maaaaaar ok! Er staat bij ingredienten dus niks op van rauw ei.... Mag je dan gewoon chocolade- mousse eten (nu er dus geen ei inzit? Of mag je vanwege iets anders geen choco-mousse?)
Chocolademousse Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Ga naar: navigatie, zoeken Chocolademousse Chocolademousse of chocomousse is een nagerecht van eieren en chocolade, dat in veel landen populair is. Vooral in Frankrijk, waar het gerecht is ontstaan. Het woord chocolademousse is samengesteld uit het Nederlandse woord chocolade en het Franse woord mousse (schuim). Het product wordt in culinaire kringen ook wel aangeduid met de Franse benaming mousse au chocolat. Een traditionele chocolademousse wordt gemaakt met pure chocolade. Een minder sterke chocoladesmaak wordt verkregen door gebruik te maken van melkchocolade of witte chocolade. De chocolade moet worden gesmolten. Dit kan au bain-marie gebeuren of in de magnetron. Vervolgens worden er geklopte eiwitten, slagroom en eventueel wat water doorheen geklopt. Bij bepaalde variëteiten wordt ook het eigeel verwerkt. Door de mousse te laten afkoelen in de koelkast stolt de chocolade en wordt de mousse stijf. Eventueel kan, net zoals bij een bavarois gebeurt, wat gelatine worden toegevoegd. Te veel gelatine kan echter leiden tot een te stijve mousse, die niet meer smakelijk is. Soms wordt er een likeur of een drank als cognac toegevoegd, maar dit is in afwijking van de traditionele bereiding. Een traditionele vers gemaakte mousse bevat ongepasteuriseerde rauwe eieren, waarin de salmonellabacterie aanwezig kan zijn. Daarom is chocolademousse niet geschikt voor kleine kinderen, zwangere vrouwen, bejaarden en andere risicogroepen. In verband met dit gezondheidsrisico kan ook gepasteuriseerd eiwit en eigeel gebruikt worden. Een gezondere variatie van chocolademousse kan gemaakt worden door eiwitten en slagroom te vervangen door magere kwark. En toch heb ik het bij twee zwangerschappen gedaan en wilde het eindelijk woensdag ook weer gaan doen. Oma maakt altijd zo'n lekkere keek er al helemaal naar uit totdat ik deze post op zwanger las.
Ik eet wel de voorverpakte mousses uit de supermarkt, die zijn normaal gezien gepasteuriseerd anders zouden ze maar erg kort houdbaar zijn. Overigens kan je ook gepaseuriseerd eiwit kopen, dat gebruiken ze vaak in restaurants om salmonella te vermijden (en listeria wordt dan meteeen ook gedood!)
Ah ok! Dus ik mag mijn zonder rauw ei-mousse gewoon eten? Jammieeeeeeeee, hallo heerlijk kerst dessert
Een mousse die je maakt van poeder bevat per definitie geen rauw ei, dat is nogal lastig om in poeder om te zetten
Je kunt ook gewoon de chocolademousse uit de winkel eten hoor! Daar zit ook geen rauw ei in.... Die zijn over het algemeen ook lekkerder dan de opgeklopte versie
Het is geen poeder.... Het is gewoon horeca-mousse, vloeibare fles die je moet opkloppen en moet laten opstijven, dus volgens mij kan t heeeeel goed dat het in zoiets wel zou zitten.
Als er in iets rauw ei zit, is het over het algemeen maar 2/3 dagen houdbaar.... Dus lekker eten hoor!