Hoi, Gisteren bij een vriendin een twijfelachtig stuk vlees op mn bord (bij nader inzien). Heb 2 kleine stukjes gesneden en gegeten en toen zag ik pas dat de entrecote medium was en niet helemaal well done.... Ik krijg het niet uit mijn hoofd, het kwaad is al geschied. Moet ik me zorgen maken?? Als ik ga googlen ga ik me nl alleen maar meer zorgen maken..vandaar hier mn vraag
Aangezien je maar twee kleine stukjes op hebt en het niet bij voorbaat al slecht is last t los. Het wordt afgeraden omdat er kans is op.... niet omdat t zo ie zo slecht is.
als je er echt onzeker van wordt kun je vragen aan de vk of je al eens een toxoplasmose besmetting hebt doorgemaakt eenmaal antistoffen dan kunnen de bacteriën niet meer bij de placenta komen. Maar de kans op besmetting met vlees is niet heel groot hoor.
De kans op besmetting met roze vlees is echt bijzonder laag. Sowieso zijn ongeveer 70% vd vrouwen al immuun voor toxoplasmose, en hoe groot is nu de kans dat als je er nooit eerder aan blootgesteld bent dat het dan nu net in die 2 kleine stukjes vlees zit, die niet eens rauw zijn. Zou mij dus niet zo'n zorgen maken.
Sluit me bij mijn voorgangers aan. Geen zorgen maken, maar liever niet weer doen. Al is het voor je eigen gemoedsrust.
Bedankt voor de geruststellende reacties. Nee ik zal het zeker niet meer doen, het was ook niet mijn intentie! Ik blijf de aankomende 17 weken wel weer vegetarisch
Dan zou ik ook wel even schrikken ja. Maar inderdaad, je bent óf al immuun en dan kan het geen kwaad, of je hebt het nog nooit gehad maar hoe groot is dan de kans dat je het nu net zou krijgen? Als je je echt zorgen maakt kun je testen of je al immuun bent. Zo ja kun je lekker aan de biefstuk
Nou nou, geen zorgen maken. Zoals hierboven gezegd wordt: je hebt het tot nu toen altijd gedaan en nooit geen probleem mee gehad. Van die twee kleine stukjes zal het nu ook niet komen... Zelf heb ik er nooit zo op gelet met dat vlees (natuurlijk niet rauw gegeten maar medium wel). Wel op de rest.