Hoi hoi, Lijkt me wel leuk om een verzameling te maken met lekkere (niet te moeilijke) gerechtjes. Hier thuis zijn we allebei graag aan de kook dus alle tips en receptjes zijn welkom. Ben ook erg benieuwd wat jullie lievelingsgerechtjes zijn
ik vind mijn groentetaart erg lekker! Met bladerdeeg een bakvorm bedekken en dan een laag spinasie/prei/ui wat lekker gesudderd/gefruit heeft in bakboter, daarover een laag ei met kruiden en daarover een laag bladerdeeg. De randen van de 2 lagen samen knijpen, afsnijden waar ze te lang zijn, wat melk overheen doen met een kwast voor de lekkere krokante korst&mooie bruine kleur en dan lekker in de oven! 10 minuten op 220 graden en dan nog een half uurtje op 180. Voor de variatie kan je wat cashewnoten bij de vulling gooien. Van het overgebleven bladerdeeg maak ik altijd een lekker hapje met appel en kaneel erin ofzo net wat ik heb liggen.
Mmmmm ziet er erg lekker uit ga ik zeker eens proberen En qppel met kaneel is ook mijn absolute favoriet mjam mjam
Ik ben altijd de complete taart kwijt aan de kids, manlief en mijn schoonouders smeken om een klein stukje als ik hem gemaakt heb dus hij valt bij jong en oud in de smaak.
Pasta met kip, spinazie en roomkaas voor 2p Pasta naar keuze koken (ik doe altijd 200 gram ongekookt) Gesnipperde ui en geperste knoflook fruiten. 300gram kip in blokjes/reepjes erbij en bakken tot het gaar is. Zak 400 gram verse spinazie in etappes erbij tot het slinkt (anders past het niet in je wok oid). Bakje roomkaas naturel of welke jij lekker vind erbij, warm laten worden. Dan gekookte pasta toevoegen en evt peper en zout naar smaak. Hier kan ik altijd zo naar uitkijken als ik dat s avonds eet
Mmmm klinkt ook heerlijk ik heb ook zo een soortgelijk receptje maar hier doen we er dan nog spekjes bij en gebruiken we philadelphia met fijne kruiden is ook heeeeeeerlijk x
Een carbonara-pasta Nodig: Spekjes, crème fraiche en ik doe het altijd met verse pasta. Bij de ah twee stukken Magor (of een stuk gorgonzola en een bakje mascarpone) Spekjes bakken, Magor erbij smelten, crema fraiche 125ml erbij, Thats it! Heerlijk. Ik doe er ook vaak een teentje knoflook door. Onwijs lekker! Niet heel gezond, maarja....
Paprikasoep: 4 paprika's 2 uien 4 tenen knoflook 1 rood pepertje wat basilicum 2 bouillonblokjes rode wijnazijn olijfolie De paprika's, uien en knoflooktenen in stukjes snijden en in een flinke scheut olijfolie gedurende 20 minuten laten fruiten in een pan. Na 20 minuten 1 liter water waarin je je bouillonblokjes hebt laten oplossen toevoegen. Aan de kook brengen en dan 10 minuten zachtjes door laten koken. Na 10 minuten scheut rode wijnazijn en handvol basilicum toevoegen. Gladpureren met je staafmixer en smullen maar!
De lekkerste gehaktballen: 400 gram gehakt, 1 zakje honig Franse uien soep en voor de smeuïgheid een ei, alles door elkaar kneden en kleine balletjes of gewoon grote ballen maken. Heel simpel maar op deze manier smaken ze zooooo lekker!!
Stoofvlees! 500 gr runderlappen Azijn Ui 4x 1 eetlepel ketjap manis Teentje knoflook Peper zout Tijm 2 el Rozemarijn 2 el Blikje tomatenpuree Flinke schuit azijn Bloem 750 cc runderbouillon Half flesje bruin bier 1 winterpeen 250 gr champignons Snijd het vlees in blokjes, champignons in vieren, de uien in halve ringen en teentje knoflook fijn. Kruid het vlees met peper en zout en bestuif het met de bloem. Flinke dot roomboter in de pan en het vlees bakken. Dan de champignons, wortelen gesneden, ui en knoflook erbij en 5 min meebakken blikje tomatenpuree erbij en nog even 5 min meebakken. Dan afblussen met de azijn, bouillon en het bier. Kruiden toevoegen en de ketjap. Dit goed omscheppen en dan 3 a 4 uur lekker laten stoven. Verrukkuluk!! Het vlees smelt op je tong weg.
Ik heb laatst macaroni-stokbroodjes gemaakt. Simpel, snel en reuze lekker. Gewoon normale macaroni saus met groente en gehakt, even een gleufje snijden in een stokbroodje, vullen met saus, kaas erover en het uitgesneden stukje brood er weer op. Even in de oven en smullen maar!
Ingredienten Zakje met drie paprika's Prei Champignon Paar tomaten Ui Gehakt Aardappels Evt kookroom Alle groente snijden en heel even bakken Aardappels beetgaar koken Gehakt rul bakken Ovenschaal invetten Gehakt op de bodem Groenten erover Aardappels in plakjes snijden en eroverheen leggen Met kaas of panneermeel bestooien en dan in de oven 200 graden 10 min a 15 min
Mmmmmm wat een heerlijke dingen zijn er al voorbij gekomen jammie jammie ik sla ze allemaal op in een mapje en ga ze 1 voor 1 maken. Dankjewel al allemaal hoop dat er nog veel receptjes bij komen
Witlofschotel Witlof Gehakt Ui Plakjes kaas Ham Aardappels. Kook de witlof beetgaar en laat goed uitlekken in het vergiet. Kook ondertussen de aardappels en maak er puree van. Gehakt rul bakken met 1 of 2 gesnipperde uitjes. De aardappelpuree mengen met het gehakt. Wikkel de witlof (in ongeveer 4 of 5 stronkjes) in de ham en kaas en leg dat onderin een ovenschaal. Doe het aardappel/gehakt mengsel eroverheen, beetje geraspte kaas erover, 10/15 minuutjes in de oven op 200 graden en smullen maar!! Edit: ik kruid het gehakt altijd wel, ook doe ik er knoflookpoeder of een vers teentje knoflook door!
HEEEERLIJK wij zijn hier grote fan van ovenschotels al op vele manieren gemaakt maar nog niet met witlof mmmm dat gaat hier zowizo een favoriet worden thanx