clustervoeden en kolven

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Angel Eyes, 20 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Angel Eyes

  Angel Eyes Niet meer actief

  hallo,

  Dano gaat steeds vaker savonds clusteren. vanavond bijvoorbeeld wilde hij om 20:00 eten en om 21:30 weer. daarna gaat hij slapen en slaapt hij 6 a 7 uur door.

  normaal heeft hij een ritme van om de 3 a 4 uur eten.

  Maar stel nou dat mijn moeder binnenkort een keer gaat oppassen dan kolf ik van te voren af. hoeveel melk moet ik dan afmeten om de voeding te geven die heel kort op de vorige zit? Ik kan het natuurlijk niet heel erg ruim nemen omdat ik niet zo verschrikkelijk veel kan afkolven, kijk 20 of 30 cc extra is geen probleem.

  in principe gebruik ik voor de hoeveelheid melk die berekening van zijn gewicht vermenigvuldigen met 150 en dan delen door het aantal voedingen, maarja dit maakt het wat lastiger. Hoe gaan jullie daarmee om?
   
 2. Bumbaloe

  Bumbaloe Actief lid

  1 jun 2007
  372
  0
  0
  Mijn ervaring is dat doordat ze uit de fles drinken ze meer per keer drinken. Dus dan zal dat clusteren niet zo vaak voorkomen. Kijk als hij direct bij jou drinkt dat drinkt hij een paar slokjes en dan gaat hij slapen of weet ik wat. Bij de fles zijn ze eerder geneigd door te drinken en zit hij dus voller. Je moeder kan natuurlijk ook gewoon steeds kleine beetjes opwarmen en die geven. En wat ook nog zou kunnen is dat hij zich helemaal niet meldt als hij merkt dat jij er niet bent.
  Maar als je zorgt dat je moeder op zo'n avond 2 voedingen heeft staan is het denk ik wel genoeg toch?
   
 3. jingels

  jingels VIP lid

  8 jul 2006
  7.742
  1
  0
  Dat zou ik ook doen, 2 voedingen neer zetten.
  Jelte clustert ook 's avonds, en als ik dan al een keer weg moet dan zorg ik ervoor dat er ruim voldoende klaar staat.
   

Deel Deze Pagina