Ik heb echt even geen idee meer. Zondag gaan wij met 8 volwassenen groentesoep eten. Tenminste dat is de bedoeling. Ik heb nl geen idee hoeveel soep ik moet maken en wat ik allemaal moet halen. Iemand die mij daarmee kan helpen? Ik ben geen kookwonder dus een beetje een simpel receptje is wel handig
Uitgaande van de gemiddelde eter, zou ik zeker 3 liter maken. Als je een simpel recept wilt: 3 liter water aan de kook brengen met groentebouillonblokjes -volgens mij gemiddeld genomen 1 blokje per 500 ml.- (of dus drie liter verse bouillon maken) Je kunt hier een paar zakken soepgroente aan toevoegen of zelf bijvoorbeeld soepgroente maken: twee verse tomaten in stukjes 2 uien in stukjs 1 winterpeen in kleine stukjes bloemkoolroosjes lenteui ringetjes prei ringetjes Blokjes aardappel Je kunt er ook nog andere groenten door doen, die je lekker vindt. Kijk alleen een beetje uit met groente die kan gaan gisten Eventueel een handje rijst of vermicelli En als je er vlees door wilt doen: bijvoorbeeld kleine gehaktballetjes gekruid met paprikapoeder, zout en peper Eet smakelijk!
Wat ik altijd doe is het aantal eters keer 1,5. Zoveel kommen maak ik minimaal. Dan vul ik een soepkom met water, giet dat in een maatbeker om te kijken hoeveel het is. Meestal een beetje naar boven afronden. (Ik werk met bouillonblokjes, dus dan heb je er meestal 1 per halve liter nodig. Dus ik rond het altijd omhoog af op hele of halve liters.) Zoveel soep maak ik dan. De rest gooi ik er op gevoel bij. Ik maak trouwens wel altijd een maaltijdsoep (dat vult sowieso meer) en ik serveer er altijd broodjes bij.
Ik koop altijd die poedertjes van knorr met bouillion erbij en soepgroente, balletjes en vermicelli, heeeel simpel! Op de verpakking staat volgens mij wel voor hoeveel mensen het is... En broodjes met lekker beleg erbij natuurlijk! Lekker!
Als ik jouw berekening neem dan kom ik ook op 3 liter uit (afgerond naar boven). Denk dat ik dan voor de zekerheid 4 liter maak, als ik over heb kan het de vriezer in, of hebben we op maandag nog voor bij de lunch. Ik maak er idd wel een maaltijdsoep van door vermicelli, veel groente en ballen erin te doen. Dat vult wel lekker. Bedankt dames hier kan ik wel wat mee.
Het wordt pas echte maaltijdsoep met pasta. (In plaats van vermicelli, gebroken spaghetti bijvoorbeeld. Of macaroni) Ik doe er 's zomers ook altijd verse kruiden in, maar zo'n kruidenbuiltje geeft ook veel smaak. En inderdaad lekker invriezen of de volgende dag opeten. Dan is soep nog lekkerder!
Ik heb 5liter gemaakt, denk dat er een liter over is. Zit met grote eters haha. Bedankt dames! Soep was geslaagd