Ik zou hierover eens contact opnemen met een ouder van de MR, want niks noppes nada vind ik echt niet ok... Lijkt me dat de oudergelederen van de MR daar niet anders over denkt, en mogelijk docenten ook - ik lees bv ook dat sommige docenten bijna niks mogen van bv hun koepel, daar moet dan meer druk op van ouders via de MR zou ik zeggen... Ik ben zelf MR-lid, wij vergaderen tijdens deze periode vaker, er wordt hier echt heel veel georganiseerd en heel pro-actief gehandeld.
Ok... ik word toch lichtelijk recalcitrant van de zogenaamde apps die het kabinet wil gaan gebruiken. Laat ze eerst maar eens zorgen dat iedereen zich kan laten testen. Ik neem toch aan dat ik zelf mag bepalen of ik die apps ga downloaden en gebruiken?
Ik vind het ook maar een beetje eng. Daarnaast lees ik (persconferentie niet gezien): ‘De apps zijn bedoeld om het werk van de GGD te ondersteunen. Een zo'n app kan bijvoorbeeld een seintje geven aan iedereen met wie je contact bent geweest nadat je besmet bent geraakt. Een tweede app is bedoeld om symptomen in de gaten te houden.’ Als ik besmet ben, kan ik dat zelf toch wel laten weten aan die mensen (al zie ik nu niemand) en ik kan zelf mijn symptomen toch wel bijhouden?
Ze zijn er nog over aan het vergaderen of het verplicht gesteld gaat worden of niet. Ze hopen dat het niet nodig is, maar ik denk dat als blijkt dat te weinig mensen dit vrijwillig doen ze niet echt een andere keuze hebben dan het te verplichten.
Volgens mij gaat het daarbij ook om contacten die je zelf niet kent? Geen idee of dat klopt hoor, maar dat dacht ik... Maar verplichten in NL lijkt me enorm lastig, dat zie ik niet gebeuren eigenlijk.
Echt zo dom weer zeg dat idee over die apps. Als dat verplicht wordt leg ik mijn smartphone aan de kant en haal ik een nokia 3310.
Inderdaad, en daarom is het niet te verplichten: je kan een smartphone gewoon niet verplicht stellen.
Maar ze wilden dan dat als iemand in de buurt van een besmet persoon was geweest dat die twee weken (zonder klachten) thuis gaat zitten wachten? Of heb ik dit verkeerd verstaan? (wat ik heel erg hoop).
Ik vond de uitleg op de persconferentie juist heel duidelijk waarom deze apps zo'n toegevoegde waarde zouden hebben. ( Jammer dat je m niet hebt gezien). Ze zeggen ook dat het alleen zin heeft als ook de testcapaciteit hoog genoeg is en dat ze (eindelijk) doorhebben dat het heel belangrijk is om het bron en contactonderzoek goed te onderhouden. Als blijkt dat ik besmet zou zijn zou ik echt niet iedereen zelf kunnen contacteren met wie ik in aanraking ben geweest... Ik weet niet hoe de aardige kassadame bij de appie heet, of de bloembezorger of de pakketbezorger van postnl enz. En dan zit ik zelfs voornamelijk thuis.. mensen die nog wel daadwerkelijk buiten de deur werken zullen al helemaal vaak niet weten met wie ze in een week tijd allemaal contact hebben gehad. Ik zou dus ook echt wel zon app op mijn telefoon zetten, al helemaal als dat zou betekenen dat daardooe de maatregelen wat versoepeld zouden kunnen worden.
Maar waarom als ik vragen mag? Als hierdoor bij wijze van spreke de 'intelligente' lockdown met 2 maanden verkort zou kunnen worden zou je dat dan echt niet doen?
Klopt ook, niet iedereen heeft een smartphone, maar dat hoeft denk ik ook niet. De invalshoek is als genoeg mensen het doen, dus zeg 10 mln van de 17 mln dan zou het nog steeds net zo goed kunnen werken.
Ik denk dat heel veel mensem gestopt zijn met lezen bij "kleine kinderen mogen spelen". Voor samenspelende gelden ook social distancing regels: buitenspelen mag, maar groepen vermijden en afstand houden. Dus absoluut niet massaal met de hele klas op de schoolplein hangen wat ik helaas hier nog steeds zie. Of "geen verschil met school". Hoe kunnen kleine kinderen 1,5 meter afstand houden? Spelen in de speeltuin, op het plein, strand of bos? Kinderen tot en met 12 jaar kunnen buiten spelen met elkaar, maar vermijd groepen. Ouders die toezicht houden, moeten 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. Wat mag wel? Kinderen tot en met 12 jaar mogen met elkaar spelen. Ouders of voogden die toezicht houden moeten daarbij 1,5 meter afstand houden. Voor de kinderen geldt, zoals voor iedereen, ook het advies om zo veel mogelijk 1,5 meter afstand te houden. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/aanpak-in-nederland
Nee ook dan zou ik het echt niet doen. Inbreuk op mijn privacy. Om het goed in beeld te brengen heb je echt geen apps nodig die 24/7 traceren waar iedereen is geweest. Ze moeten gewoon zorgen dat er voldoende testen beschikbaar zijn dan is het toch ook duidelijk. Bovendien, hoe ga je dat doen dan. Krijg je een melding, ga je 2 weken in quarantaine. Loopt naar de supermarkt en krijg je weer die melding. Zo blijf je bezig, dat neemt toch niemand nog serieus. En hoe zit het met kinderen en ouderen die geen smartphone hebben? Gaat niet werken lijkt mij.
Ik vraag mij af hoe nauwkeurig die mobieltjes gaan zijn. Stel je bent in dezelfde supermarkt geweest op hetzelfde moment als een besmet persoon. De telefoons maken een fractie van een seconden contact met elkaar. Zou jij daarvoor twee weken inkomen mis gaan lopen?