Ja een paar dagen terug was het vitamine D verhaal hier onzin, want geen evidence, maar voor mondkapjes is het bewijs ineens niet meer belangrijk.
Maar dan sta je nu op een camping ofzo? Normaliter zal het lijkt me wel meevallen met het aantal keer op en af.
Ik heb nu al een paar links gegeven waar ze toch wel wetenschappelijk ingaan op het positieve effect van een mondkapje. In Zweden gaat het helemaal niet zo goed. Daar mogen zwangeren bijvoorbeeld niet meer met hun partner samen op controles komen. Personeel in ziekenhuizen hebben het zwaar. Werken keihard.
Op vakantie op een landal park. Maar ik ben blij als ik volgende week zonder mondkapje boodschappen mag doen. (hier spelen zelfs de kinderen op het schoolplein met mondkapje, terwijl het eigenlijk alleen maar binnen hoeft)
Dit is geen antwoord op mijn vraag. Waarom vind jíj het zo belangrijk dat iedereen in jouw omgeving mondkapjes draagt? En waarom gebruik je schreeuwende Caps en breng je het allemaal weer in het complot terrein? Zoals ik al zei: ik zie dat gedrag in mijn omgeving alleen bij mensen die voorheen al kampten met bepaalde angsten en fobieën. Speelt dat bij jou ook een rol wellicht?
Die caps gingen perongeluk. Dat had ik niet gemerkt. Ik heb zelf helemaal geen angst voor corona. Niet voor mezelf of mijn familie zelfs. Ik heb alleen heel erg te doen met de zwakkere en ouderen in onze samenleving. Ook heb ik veel zorgmedewerkers in mijn kennissenkring die zich erg veel zorgen maken. Vooral ook voor zichzelf ( hun eigen gezondheid...hun familie en ook de clienten) Dus om antwoord te geven op je vraag: ik ben zelf absoluut niet bang. Ik ben niet angstig om het virus te krijgen. Maar ik voel me verantwoordelijk naar de mensen toe die wellicht wel erge klachten kunnen krijgen. Is dat voldoende antwoord?
O maar die verantwoordelijkheid voelen veel mensen, daarom hou ik mij keurig aan de maatregelen. Maar een mondkapje heeft daar weinig mee te maken. Als je voldoende afstand houdt is dat niet nodig.
Niet echt ik heb me zojuist schuldig gemaakt aan het zoeken op iemands postverleden, en ik denk dat ik mijn antwoord al gevonden heb.
Ben ik het mee eens. Als mensen nu eens echt voldoende afstand zouden houden. Echter gebeurt dat niet. Niet hier in Friesland...niet in Brabant...niet in Amsterdam. Dus daarom ben ik voor een mondkapje. Gewoon voor erbij.
Jij hebt letterlijk geen idee wie, wat of hoe ik ben. Ik heb jou nooit een naam of verwensing toegedicht. Dus ik neem serieus aanstoot aan jouw aantijging ja. Maar het zegt meer over jou dan over mij.
Duidelijk, het is jouw gevoel... Ik beweer niet dat het bewijs niet belangrijk is, ik ben helemaal niet zo pro-mondkapjes als er geen duidelijk bewijs voor is. Maar zo anti en maar blijven roepen dat ze totaal niet werken - dan wil ik gewoon weten waar dat op i gebaseerd. En puur een ‘gevoel’ dus, want ik zie nergens een onderzoek genoemd worden waaruit blijkt dat ze totaal niet werken. Ik lees wel hier en daar aanwijzingen dat ze mogelijk wél zouden kunnen werken, dat is dus oa waar de WHO zich op baseert, dus ben benieuwd naar verdere resultaten. Maar dat telkens weer vergelijken met groene broeken en alu-hoedjes... ronduit kinderachtig.
Ik denk dat niet. Wat jij hebt gedaan is naar. Maar je weet best dat jij hiermee iets overschrijdt. Niet ik.
Wat ik heb begrepen heb jij mijn geschiedenis opgezocht om mij aan te vallen met wat ik ooit heb geschreven. Dat vind ik best wel naar.
Mensen in de zorg maken zich steeds minder zorgen. En ook mensen onder de 80 hoeven zich weinig zorgen te maken: De kwetsbare groepen zijn duidelijk identificeerbaar. In totaal werden er tot juli 11.959 patiënten met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis. Van hen was 47% 70 jaar of ouder. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) berichtte begin juli het gemiddelde mortaliteitsrisico (IFR) te schatten op 0,6%.[12] In maart werd dit getal nog geschat op 3,4% wat destijds aanleiding was voor de wereldwijde lockdowns. Deze daling, waarmee de mortaliteit van COVID-19 vrijwel gelijk wordt aan die van de seizoensgriep epidemieën had voorpagina nieuws kunnen zijn. Er wordt echter vrijwel niet over gesproken, wat verwonderlijk is. De mortaliteit van dit coronavirus is sterk leeftijdsafhankelijk.[13] 78% van alle overleden COVID-19 patiënten was 80 jaar of ouder en slechts 0,7% was jonger dan 50 jaar. 70% van de overledenen onder de 70 jaar had een onderliggende aandoening, waarvan 43% cardiovasculair lijden, 26% diabetes mellitus en 24% een chronische longaandoening.[14] Bron: https://opendebat.info/brief-kamerleden/