Vorige golf zijn ook ontzettend veel mensen ziek geweest, maar daarvan is maar een fractie getest. In mijn naaste familie zijn 5 mensen in maart ontzettend ziek geweest, was echt wel corona. Alleen konden ze thuisblijven dus niet getest. Mijn nicht (37, hartstikke gezond) heeft nog steeds veel last van haar longen en 0 conditie. Wist ik niet eens, hoorde het laatst pas, dacht dat ze gewoon overheen was. Ze heeft het gevoel dat haar longen 'verbrand' zijn. En toen zat het vooral in Oost Brabant, nu is het breed verspreid. Dat gaf Ernst Kuipers ook aan, ziekenhuisspreiding kan hierdoor lastiger worden.
Volgens mij heeft het niet alleen met de vrijheid van godsdienst te maken, maar ook met de scheiding van kerk en staat.
In maart kenden ik er ook maar weinig, maar nu zitten we midden in de brandhaard en wordt er veel meer getest. Hier regent het covid meldingen op het moment.
Daar hebben wij goede inzage in hoor! Ze delen bijv met kerst allemaal kerstpakketten uit in de Koopgoot in Rotterdam. Ze hebben regelmatig leuke uitjes voor al onze kindjes, schaatsbaan bijv, was ook een doorslaand succes! Ze hebben een keer flink gedoneerd aan een erg zieke mindervalide jongen uit de kerk, huren daar onze ruimte van, geven korting op reizen naar Israël, etc etc. Dat houden ze niet stiekem voor zichzelf om er van naar Curaçao te gaan
@amdaa: Ja dat klopt, je hebt weinig refentiekader door de ontbrekende tests destijds. Moeten we eigenlijk dan nu niet alleen het aantal ziekenhuisopnames en IC opnames met destijds vergelijken. Want die cijfers hebben we wel. Wat vreselijk om te horen over je nicht, zo jong.
Nou dan dit jaar geld naar ondernemers die geen rooie cent meer hebben ipv schaatsbaan geld is voor de armen toch?
maar horeca en kerken kun je echt niet vergelijken. Theater vind ik wel vergelijkbaar. In de horeca is er hoe je het went of keert veel meer contact . Bediening zit bijv aan het glas wat jij ook weer gebruikt. Er is veel meer geloop. In de kerk zijn alle deuren geopend, je loopt niet langs elkaar heen, mag niet naar de wc, je hebt met niemand contact. je zit 1,5 uur op je plek te luisteren.
Als je het artikel leest zie je dus echt dat procentueel gezien horeca -personeel 2x zo vaak positief test als zorgpersoneel. Dat is toch wel echt opmerkelijk.
En dit is dus onzin. Sowieso is maar van een kleine 30 procent (augustus) bekend waar een besmetting is opgelopen. Inmiddels zal dat nog minder zijn, aangezien het bron- en contactonderzoek in alle regio's is afgeschaald. Bij die 30% waarbij de bron wèl bekend is, is het volkomen logisch dat 'huisgenoten' als bron erg hoog staan. Want als een huisgenoot corona heeft, dan wéét je dat als je jezelf hebt laten testen en positief bent. Het aantal besmettingen door huisgenoten lag in augustus rond de 50%. Dus van de bekende bronnen, was de helft een huisgenoot. Aangezien slechts 30% van de bronnen bekend is EN je er vanuit mag gaan dat er in die groep van 70% door onbekende bronnen, nauwelijks huisgenoten zitten, durf ik dus wel te zeggen dat op het totale aantal besmettingen door huisgenoten dicht in de buurt van 15% zit. Waarbij je dan nog moet opmerken, dat die 15% coronabesmettingen, dus wel eerst buiten huis zijn opgelopen. Als je de kans dat mensen buiten huis iets oplopen dus verkleint, zullen er dus ook minder mensen thuis besmet raken. Dat was bezwaar 1. Daarnaast hebben we het er een paar pagina's terug al over gehad dat er in Nederland miljoenen meerpersoons huishoudens zijn, tegen een stuk of 69 000 horecazaken. Als je dus gaat uitrekenen wel percentage huishoudens een coronabron is en welk percentage horecagelegenheden (of winkels, of OV etc) een bron is, dan denk ik dat je een hele andere grafiek zou krijgen. Althans: als we er eindelijk achterkomen waar die overige 70% besmettingen vandaan is gekomen. Maar dat weten we dus niet. Feit is wel dat het merendeel van de besmettingen buitenshuis wordt opgelopen en daarna wordt doorgegeven. En ja, er zijn ook mensen die het thuis oplopen en daarna toch naar buiten gaan. Blijkbaar houdt 1 op de 5 positief getesten zich niet aan de quarantaine. Maar dat zijn wel andere aantallen.
Ik woon in die vorige brandhaard, bij ons was het in maart en april ook vergelijkbaar. Alleen dan veel minder getest. Nu overigens weer net zoveel mensen ziek, wel gelukkig minder zware gevallen in mijn omgeving.
En gaat 70% van de mensen met klachten toch "hun ding doen". Hier kan ik zo ontzettend kwaad op worden. Het ergste is dat zulke mensen vaak absoluut geen reflectievermogen hebben. Ik vraag me af of dan zo iemand gisteravond heeft bedacht dat ie wellicht zelf een onderdeel van het probleem is, en medeoorzaak van de ellende waar veel ondernemers nu inzitten.
Amen! Ik durf ook te zeggen dat er in kerken meer afstand dan de 1.5 meter wordt gehouden. In horeca gelegenheden is daar gewoon niet de mogelijkheid voor. De tafeltjes staan 1.5 meter uit elkaar maar daar moet het personeel nog wel tussendoor lopen.
Mijn mond viel hier echt van open. Echt bizar die cijfers! Positief testen en niet aan de voorschriften houden, klachten hebben en gewoon je ding blijven doen... Ben wel benieuwd hoe ze aan die cijfers komen? Zijn de positief geteste mensen gewoon gevraagd of ze in quarantaine zitten/blijven? En zou het dan onwetendheid zijn of schijt aan de voorschriften?
Rivm voert al maanden gedragsonderzoek. Ik kan via deze link de uitkomensten tm half september vinden. Daaruit bleek dat van de ondervraagde mensen met klachten '90% boodschappen doet, 43% gaat naar het werk, 64% bezoekt familie of vrienden, en 41% gaat naar de horeca'. dat https://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden De laatste uitkomsten waar ze het gister over hadden staan er nog niet op (waar ze het ook over geteste mensen hebben).