Wij hebben geen auto en moeten dus meer dan 30 km fietsen naar de teststraat. Met de kinderen geen doen, en met zieke kinderen al helemaal niet. Zie ik mezelf ook niet doen als ik echt ziek ben. We zijn wel al geweest met een verkoudheid, maar was niet fijn, zeker niet met onze zoon. wij hebben de sneltesten gekocht, met in ons achterhoofd dat ze dus niet 100% zekerheid geven. We zijn zelf super voorzichtig, boodschappen worden bezorgd en man werkt op het werk helemaal alleen, alleen de kinderen gaan naar school. En nu zitten we in quarantaine wegens besmettingen in 2 klassen. Als we ziek worden doen we zo’n sneltest, en zal ik niet naar de teststraat gaan. Maar de kinderen zijn voorbereid op 2 weken thuis, voor de zekerheid. Gelukkig hebben we een grote tuin... maar een risico voor anderen zijn we niet
https://www.nu.nl/coronavirus/6130975/twee-coronapatienten-overleden-na-stroomstoring-in-mumc-maastricht.html Raar dat er geen pieper ofzo afging?
Er schijnen iets van 11 (of meer?) verschillende registratiesystemen gebruikt te worden. Daarnaast schijnen sommige huisartsen bijv het omslachtig te vinden en het registreren uit te stellen omdat het veel tijd kost. Niet gek dus dat het aantal niet helemaal klopt.
Ja maar als vaccins onze uitweg uit deze crisis zijn, dan moet je dat toch goed registreren en moet dat zeker niet omslachtig zijn. Want anders heb je er geen zicht op hoe het er voor staat.
Maar daar hebben ze al ruim een jaar de tijd voor gehad. Beetje laat om daar nu pas over na te gaan denken.
Was net nog in het nieuws dat Brussel dat paspoort heeft goedgekeurd maar dat men geen enkel idee heeft hoe het zou moeten werken. Mijn zoon ging nog helemaal uit zijn dak die vindt zoiets belachelijk.
Klopt, waar het fout gaat is dat niet alles op de 'grote hoop' komt. Via de GGD in ieder geval wel, mits t systeem niet uit de lucht gaat, via huisartsen gaat het niet altijd even goed omdat t niet allemaal doorkomt. Toch gaat t nog steeds de goede kant op, echt heel veel mensen zijn gelukkig bereidt tot vaccineren. Hoe het nu steeds niet helemaal handig gaat is op zich niet zo vreemd toch, alles gaat toch altijd via andere wegen dan de goede in Nederland ? Zoals zo vaak zijn Nederlanders erg goed is teveel meningen, teveel manieren, teveel wegen, teveel van alles.....en dat werkt nou eenmaal nooit goed. Feit blijft dat het aantal gevaccineerden oploopt en of dat nou bijvoorbeeld 33% i.p.v. 30% is omdat (nog) niet alles goed doorkomt is niet persé het grootste probleem nu.
Maar mensen dubbel oproepen is gewoon zonde. Je had op dat plekje alweer de volgende willen hebben. Dus zo loopt het wel weer vertraging op.
Een oproep/uitnodiging is geen plekje! Een afspraak máken bij de ggd is een plekje. Elke week worden er nieuwe uitgekozen/vastgestelde groepen mensen opgeroepen/uitgenodigd en die kúnnen een afspraak maken. Hoeveel mensen daar daadwerkelijk een afspraak van maken heeft geen invloed op de nieuw op te roepen mensen. De 'volgende groep' wordt gewoon weer een week later opgeroepen om een afspraak te maken voor wie wil. En jouw plek is gewoon op het eerstevolgende vrije moment, al dan niet op de priklocatie van jouw keuze. Ik kon bijvoorbeeld eerder op een plek terecht die veel verder rijden was dan op een plek die ik wilde. Maar ik wilde best een week later om hier om de hoek te kunnen prikken dan dat ik er 45 min. voor moet rijden.
Je mag zo'n gegeven pas aan het BSN koppelen, als iemand daar toestemming geeft. Sowieso, ook als het niet via BSN zou zijn, dan nog. Mensen moeten zelf toestemming geven om te registreren dat ze gevaccineerd zijn. Veel mensen kiezen ervoor om dat niet te laten vastleggen.
Ja maar je reserveert toch plekjes voor groep die oproept. Je kunt sneller naar de volgende groep gaan als je niet gaat wachten op mensen die toch niet gaan komen, omdat ze al geweest zijn.
Je moet je juist legitimeren met je BSN. Dat is juist het enige wat uniek is voor alle nederlanders. Dat je het vervolgens niet in een database mag zetten klopt, maar het zit wel degelijk aan je BSN gekoppeld.
Maar dat is niet te voorkomen zoals al eerder gezegd! Want ook al zou het via BSN verlopen oid, daar staat niet bij vastgelegd of je toevallig in de zorg werkt, of een hoog BMI hebt of misschien een ernstige aandoening die voorrang nodig heeft.
Tuurlijk wel. Heel veel mensen geven toestemming om deze gegevens te delen met het rivm/ggd, die hoef je dus niet nog een keer op te roepen. Hier was het een vraag ol de gezondheidsverklaring die we voor het prikken in moesten vullen.
Nee zo werkt het niet. Iedereen die een afspraak mag maken kan ook gewoom die afspraak maken. Ze liggen nog altijd voor met het prikken dan met de afspraak maken. Ik heb nog niemand gehoord die belde voor een afspraak en diezelfde middag terecht kan. Dat kan ook niet, want het is zo'n grote organisatorische operatie. Het scheelt nogal of er 100 mensen of 500 mensen willen komen op een dag om er personeel.op te plannen. Andersom, tien man personeel neerzetten in de hoop dat je vól kan prikken en er komt maar genoeg man wat je met zijn tweeën ook had aan gekund werkt ook niet. Daarom werken.ze vooruit.
Dat gaat alleen voor het maken van de afspraak via GGD, maar ze mogen dus niet aan je BSN koppelen dat je de prik daadwerkelijk hebt gehad. En ik denk dat als je bijvoorbeeld via je werk gevaccineerd bent, dat het niet eens op BSN gaat. Of de mensen die als vrijwilliger in de prikhal werken en daar aan het einde van de dag met overgebleven vaccins ingeënt worden. Maar hoe dan ook: je kunt je wel of niet laten inenten, dat is een keuze. En als je ervoor kiest om een vaccin te nemen, is er ook nog de keuze of je dat wel of niet centraal wilt laten registreren. Een aanzienlijk deel van de mensen kiest ervoor om dat niet te laten doen.
Op het werk moesten wij ons ook gewoon legitimeren tijdens het vaccineren en dat is toch niet meer dan logisch. Ik heb wel toestemming gegeven, want met het oog op de vakantie wil ik wel graag een geldig bewijs (en dat gaat mijn handgeschreven kaartje vast niet zijn)
De oproep komt niet altijd vauit RIVM / GGD hè. Die kan ook vanuit de huisarts of je werkgever komen. En zeker je werkgever kan natuurlijk niet via je BSN opzoeken of je gevaccineerd bent. En ik denk dat het voor huisartsen ook geen doen is om dat allemaal te gaan controleren. Die worden al flink belast met deze campagne.