Of jij leest niet goed? Volgens mij was ik die persoon? Maar je hebt het inderdaad niet begrepen blijkt wel.
of het nu wel of niet om het sluiten van scholen gaat, de inhoud blijft hetzelfde. Niet alle scholen werken volledig met schermen. Blijkbaar is dat voor veel ouders ondenkbaar merk ik hier
Waar zeg ik dat het voor alle kinderen van de school moet zijn dan? De scholen zijn toch gewoon open vanaf volgende week en de meeste leerlingen zitten dus gewoon in de klas?
Je had het hier over eventuele thuiszitters. Daar was mijn reactie op gebaseerd. Ik snap werkelijk niet dat het hier vervolgens gaat over de manier van thuisonderwijs tijdens een schoolsluiting?
Fijn ik heb mijn booster afgezegd wegens hevige verkoudheid/keelpijn etc. En moet nog een nieuwe afspraak maken- maar ik wil mijn weerstand nog éven wat extra tijd geven voor ik die inplan. Dus op zijn vroegst over een week , 10 dagen? Je kan hier sowieso wel snel terecht, maar zonder afspraak is helemaal makkelijk. Testen zonder afspraak (rotterdam) is ook zo fijn . Scheelt net wat gedoe en gezoek.
@tupp reageerde op de post van @Damay77 die haar post begon met 'Hier hebben ze tijdens de vorige lockdown....'. Daar ging het over.
hier zou ik zo graag meer over willen weten… hoe staat dit tov het aantal besmettingen, hoe ziek zijn ze, is er sprake van onderliggend lijden?
Maar er zijn er niet veel op school. Er kunnen 2 klassen tegelijk. Als ze dan daarvan ook weer een deel moeten uitlenen voor thuis hebben ze er op school weer tekort om in de klassen te kunnen gebruiken.
Als een gezin in quarantaine moet, dan zijn alle kinderen in dat gezin dus thuis. En hebben dus allemaal een device nodig voor online les.
Ik vind dat wel vrij simpel gesteld. In het middelbaar onderwijs ligt dan die actie bij de mentor, ik ga niet van alle leerlingen die ik heb na of ze alles op orde hebben. Aan de andere kant: het is altijd zo makkelijk om te doen alsof het de verantwoordelijkheid van de leerkrachten is. Je moet bij de ouders zijn. En wat ik al aangaf: soms is het gewoon niet mogelijk door omstandigheden die buiten onze invloed liggen. Soms zijn er zoveel zorgen en/of problemen dat een wifi-aansluiting of laptop gewoon geen prioriteit heeft. En ja, soms is er ook ‘gewoon’ sprake van niet willen meewerken, trots, ontkenning. Ja mevrouw, alles is geregeld hoor. Maar intussen…. Daar prik je als docent niet zomaar doorheen. Daar is bovendien ook gewoonweg geen tijd voor.
Misschien handiger om het hele school thuisonderwijs te bespreken in het scholentopic? Gaat hier meer over aantallen Chromebooks dan over Corona
Volgens mij konden scholen die hiermee in de problemen kwamen aankloppen bij de gemeente en als dat niet lukte bij het ministerie van OCW? Dit is in de eerste lockdown al bekend gemaakt, we zijn bijna 2 haar verder. Sommige scholen zullen hier niet voor gekozen hebben, maar dat is dan wel een bewuste keuze vanuit school. Niet omdat het niet mogelijk was.
Ik wil hier ook wel meer over weten. Van de kinderarts die ik volg in Amerika zag ik dit ook al voorbij komen. Ik ben niet bang voor het virus zoals hij nu is...maar als het virus straks wel voor kinderen ernstiger wordt ben ik meer gespannen.
Ja dus? Daar heb ik ook weer op gereageerd. Niet alle gezinnen hebben een device nodig namelijk, ze kunnen in dat geval geleend worden op school. Maar ik hou er over op. Lees wat je wil lezen, maar kom dan niet aan met dat ik het onderschat of wat.