Coupe de soleil

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Fairytale, 25 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Fairytale

  Fairytale Niet meer actief

  Hoi allemaal,

  Ik ga over 2 en halve week trouwen, en heb nu ook coupe soleil in mijn haar, nu wil ik het een beetje bij werken, weet iemand of dit kwaad kan?


  en nog even ander vraagje over de brie en roomkaas etc..
  Op sommige verpakkingen staat niet duidelijk of het gepasteuriseerd is.
  En dat vind ik super irritant! want ik heb er juist nu zo'n zin aan! weet iemand welke je wel en niet mag? merken ofzo?
  en gebraden rollade mag toch? voor op brood.
   
 2. Druif2008

  Druif2008 Actief lid

  16 aug 2008
  287
  1
  0
  Coupe soleil mag niet. Je blondeert het namelijk en dat kan in je bloedbaan komen.

  Het is een wettelijke vereiste dat er duidelijk op moet staan als het "au lait cru" is. Ook vermelden alle verpakkingen wanneer het gepasteuriseerd is. Merken aangeven is dan ook moeilijk want ik kan me geen merken bedenken die het niet vermelden. Wellicht kun jij aangeven welke merken het slecht of niet vermelden?
  Alleen bij een kaasspecialist zou het kunnen zijn dat het niet vermeld staat maar daar zou ik het altijd navragen bij de verkoper.
   
 3. Eefke84

  Eefke84 Niet meer actief

  sorry druif maar wat je schrijft klopt niet veel van.....

  voor zover ik weet mag je gewoon coupe soleil. vraag het voor de zekerheid aan de kapper.
  als er NIETS op een verpakking staat. dan is het altijd gepasteuriseerd!!!! als het van rauwe melk is staat het er altijd op. dus als er op de verpakking gepasteuriseerd staat of helemaal niets mag je het eten.
  gebraden rollade mag ook. het woord zegt het al gebraden en dus niet rauw,
   
 4. Jetje76

  Jetje76 Bekend lid

  15 feb 2009
  617
  0
  0
  Ik heb m'n haar tijdens de zwangerschap gewoon laten highlighten. Dit was zowel volgens mijn verloskundige als de kapper geen enkel probleem.

  Supermarktkaas (ook brie/mozzarella/roomkaas etc) is in ieder geval bij de AH altijd gepasteuriseerd. Als dat niet zo is zet AH er in ieder geval niet alleen "au lait cru" op maar ook dat het niet geschikt is voor zwangere vrouwen.

  Gebraden rollade is zoals plurkie zegt ook geen probleem. Dat geldt zelfs voor rauwe ham. Dat is namelijk bewerkt en dus (formeel) niet meer rauw.

  Fijne bruiloft! En Plurkie, mega K van je miskraam :(
   
 5. Eefke84

  Eefke84 Niet meer actief

  ja dank je. inderdaad zwaar klote:( was echt even een paar dagen van slag! lief van je

  sorry ontopic maar weer!
   
 6. Loe

  Loe Niet meer actief

  je kunt gewoon coupe de soleil. Al weinig kans dat het uberhaupt kwaad kan, maar highlights raken de hoofdhuid niet eens, dus kan echt geen kwaad.
   
 7. Druif2008

  Druif2008 Actief lid

  16 aug 2008
  287
  1
  0
  #7 Druif2008, 25 mei 2010
  Laatst bewerkt: 25 mei 2010
  In jouw optiek dan......
  Ik ben toch zeer duidelijk dat ik schrijf "als je het blondeerd". Het klopt wel. Mijn kapper en verloskundige zeggen dat je je haar zeekr tot de 12 weken tijdesn zws niet mag blonderen ook niet in highlights oid.
  Als ze het verft daarentegen dan mag het wel, maar ik beperkte mij in het antwoord tot het blonderen.
   
 8. Eefke84

  Eefke84 Niet meer actief

  ik schrijf er expres nog bij; VRAAG HET EVEN AAN DE KAPPER;) ik doelde meer op jou antwoord met de kazen. dat er op alle kazen het erop staat. en dat is zeker niet het geval!!!
   
 9. Druif2008

  Druif2008 Actief lid

  16 aug 2008
  287
  1
  0
  Dat is dan helemaal een gekke reactie van jouw kant. Waarop baseer jij dat het niet verplicht is?

  Conform richtlijn 92/46/EEG tot vaststellen van gezondheidsvoorschriften voor de productie en het in de
  handel brengen van rauwe melk, warmtebehandelde melk en producten op basis van melk en in relatie tot richtlijn 79/112/EEG betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de Lid-Staten inzake etikettering en presentatie van levensmiddelen alsmede inzake de daarvoor gemaakte reclame en richtlijn89/396/EEG
  van de Raad van 14 juni 1989 betreffende de vermeldingen of merktekens die het mogelijk maken de partij waartoe een levensmiddel behoort te identificeren (2) zijn in Nederland van toepassing. Dit wordt zeer nauwkeurig in de gaten gehouden door de
  COKZ die dit uiteraard namens de Voedsel en Warenautoriteit doet.

  Dat is dan ook de reden waarom ik tegen vraagstelster zeg, geef maar aan welke fabrikanten zich hier niet aan houden (en voeg daar nu aan toe: meld het dan bij hetn COKZ).
   
 10. Eefke84

  Eefke84 Niet meer actief

  nou meid helemaal geweldig.:) weet niet wat je hier nu allemaal mee wil zeggen maar ok! had een heel verhaal getypt maar heb helemaal geen zin om hier over te bakkeleien dus bij deze: doei!
   
 11. Loe

  Loe Niet meer actief

 12. Gwen81

  Gwen81 Fanatiek lid

  24 okt 2009
  2.167
  0
  0
  NULL
  NULL
  Naar mijn mening, ik kom uit een 'kappersfamilie', mag je je haar gewoon verven en coup soleil zetten. Wel kan de kleur soms uit anders uitvallen dan je gewend bent. Dit door je veranderde hormoonhuishouding. Over het algemeen dringt de verf/ blondering nooit zover in de huid dat dit in de bloedbaan terecht komt.
  En ook al zou dit wel gebeuren is het zo mimiem dat het geen risico is voor je baby.
   
 13. Druif2008

  Druif2008 Actief lid

  16 aug 2008
  287
  1
  0
  Jij reageert zelf belachelijk door in eerste instantie te zeggen "er klopt niet veel van". Vond het nogal een bezopen en kort door de bocht reactie. En al helemaal kinderachtig van jou om dan te zeggen dat je er geen zin hebt als ik aangeef dat het wel klopt. Is toch niet gek dat ik dan mijn stelling onderbouw.
  Ik geef alleen maar aan waarom fabrikanten moeten schrijven als er au lait cru of gepasteuriseerd op staat. Daar is niets raadselachtigs aan en ik wil er niets meer mee zeggen.Ik zie niet in hoe je dat anders zou kunnen lezen.
   
 14. Eefke84

  Eefke84 Niet meer actief

  eeh pardon;)... ik heb heel normaal gereageerd dacht ik zo en inderdaad in zulke betweterige professors als jij heb ik inderdaad geen zin. die willen toch alleen maar dr gelijk halen. maar ga gerust verder met onderbouwen en zagen....:D lees wel dat de meerderheid hier toch niet met je eens is. en daar zeg ik eerlijk dat ik het van die coupe soleil niet weet. maar goed heb nu al weer meer dan genoeg aandacht aan jou besteed:)
   
 15. Eefke84

  Eefke84 Niet meer actief

  Coupe soleil tijdens zwangerschap
  Coupe soleil tijdens zwangerschap

  Geplaatst op: 11-11-2008 | 01:00

  Ik ben momenteel 14 weken zwanger en wil mijn uitgroei van de coupe soleil laten bijwerken. Kan ik dat doen tijdens mijn zwangerschap of is dit schadelijk voor mijn kindje en/of mijzelf?

  Alvast bedankt voor de reactie.

  Gr. Jessica  Geplaatst op: 11-11-2008 | 22:19

  [
  Beste Jessica,

  Zolang ik kapster ben, al 25 jaar, is er nog nooit bewezen dat kleuren of permanenten tijdens zwangerschap schadelijk is voor je kindje en/of jouzelf.
  Wat wel is dat door de hormonen een kleur of permanent anders of soms niet goed pakt, gelukkig komt dit weinig voor. Ga altijd naar een erkende kapper, deze kan je de nodige tips geven voor tijdens en na je zwangeschap.

  Succes en laat je nog even verwennen bij de kapper voordat je kindje er is.
  Groeten, Masha Hulscher.
  en nog even ter aanvulling:D
   
 16. Trees

  Trees Niet meer actief

  Volgens mijn kapper mocht het ook gewoon. Wel handig om even te vermelden dat je zwanger bent, want hier hield ze wel rekening met het soort verf.

  Plurkie sterkte! Wat naar dat het is misgegaan :(
   
 17. Jeem22

  Jeem22 VIP lid

  12 nov 2009
  7.203
  0
  0
  Den haag
  Je mag indd tijdens een zwangerschap gewoon je haar blonderen of coupe soleil nemen..

  Door de hormonen kun je indd een andere kleur krijgen..
  Net mn schoonzus gebeld die kapster is.. En tijdens dr zwangerschap elke maand dr haar een andere kleur gaf en meestal weer terug ging naar blond..
   
 18. Druif2008

  Druif2008 Actief lid

  16 aug 2008
  287
  1
  0
  Het ging jou toch over de kaas? Daar heeft niemand op gereageerd (alleen op de coupe soleil en ik kies er voor naar mijn verloskundige te luisteren, die heb ik ook als bronvermelding genoemd en ik verwijs niet naar wetenschappelijke theorien oid). Daarnaast er hebben 6 mensen gereageerd, wou dat niet echt een meerderheid noemen.


  Je bent niet verplicht aandacht daaraan te besteden, dat is je eigen keuze (aan mij persoonlijk hoef en doe je het al helemaal niet want voor zover ik weet schrijf ik niets over mijzelf). Als jij het weerleggen van een stelling met een wettelijke onderbouwing leest als het halen van je gelijk, dan moet je dat vooral doen. Van jou kant aan de andere kant wordt alleen je mening gegeven door te zeggen dat het niet klopt, maar het onderbouwen ho maar. Ik verwijs zelfs naar de instanties en richtlijnen. Dus over gelijk halen gesproken. Ik probeer inhoudelijk te reageren terwijl jij het betrekkingsniveau prevaleert. Iets wat ik oninteressant vind.
   
 19. Devilschase

  Devilschase VIP lid

  1 dec 2007
  20.892
  7.704
  113
  Generaal zonder leger.
  Flevoland

  en mijn verloskundige zei toendertijd dat het gewoon kon. Vroeger kon het niet omdat er toen veel meer chemische schadelijke stoffen in haarkleuring zaten zoals loodhoudende middelen, tegenwoordig is dat niet meer zo aangezien lood verboden is in huishoudelijke middelen en lichaamsverzorging. Het is dus gewoon toegestaan.

  mbt de kaas: rauwe melk kaas wordt alleen nog verkocht bij een kaasboer, in supermarkten is alles gepasteuriseerd.
   
 20. Druif2008

  Druif2008 Actief lid

  16 aug 2008
  287
  1
  0
   

Deel Deze Pagina