Makkelijk, snel en soort van gezond (fruit! ) Apple crumble 4 appels 150 gram suiker 200 gram boter 300 gram meel 1 zakje vanillesuiker 1 theelepel kaneel snufje zout Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Appels in ingevette bakvorm doen. Van alle overige ingedrienten een kruimeldeeg kneden. Over de appels verdelen. Tot afbakken in de koelkast zetten (of bij meteen bakken eerst 10 minuten in de vriezer). Gaar bakken in ongeveer 35 minuten op 180 graden. Heerlijk met koude vanillevla (mijn favoriet) of met een bolletje vanille- of kaneelijs
Wat ook lekker is: een soort 'taart' maken van laagjes pudding (kookpudding van bv dr. Oetker) en laagjes biskwie (gewoon simpele goedkope biskwietjes). In een diepe (oven)schaal, dus laagje biskwie, laagje pudding, en zo door. Nachtje in de koelkast laten staan, dan wordt de biskwie zacht en de pudding goed stijf. Versieren met banaan, hagelsag, kokos, nootjes....Heel erg lekker!
Heerlijk fris 's zomers toetje: Halve liter vanille vla 1 bakje Bulgaarse yoghurt 1 geperste sinaasappel Dit kort luchtig kloppen en er daarna vers fruit doorheen doen. Hier meestal aardbeien maar alles kan.
Hier laatst mini Apple crumbles gemaakt zonder oven Waren echt super en lekker snel klaar bovendien. Onderstaand recept is trouwens voor 1 persoon maar ik heb van die kleine 1 persoons schaaltjes (ovenschaaltjes.. Van het welbekende geribbelde wit) en onderstaande vult precies 2 van die schaaltjes snelle appelkruimel voor 1 persoon 1 appel 1 afgestreken theelepel kaneel 30 gram roomboter 40 gram tarwemeel (het liefst biologisch en gebuild) 10 gram palmsuiker (ongeveer anderhalve eetlepel) Was je appel, snij het klokhuis eruit en snij de appel in kleine stukjes. Je hoeft de appel niet te schillen. Doe een klein laagje water (ong. 1 c.m.) in een steelpannetje. Doe de stukjes appel in een steelpannetje en zet op t vuur. Als het water kookt zet je het vuur zacht. Laat 5 minuten pruttelen. Haal het steelpannetje van het vuur en voeg de kaneel toe aan de appel. Roer goed door elkaar. Je kan nu met een staafmixer appelmoes maken van het appelmengsel, of je kan het zo laten (in stukjes). Het is allebei lekker. Zet een koekepan op laag tot middelmatig vuur. Voeg de boter toe en laat langzaam smelten. De boter mag niet bruin worden. Als de boter is gesmolten, voeg je het meel en de palmsuiker toe. Goed doorroeren met een polllepel. Laat 10 minuten zachtjes bakken en roer het kruimelmengsel regelmatig door. Doe het appelmengsel in een bakje en het kruimelmengsel er bovenop. Lekker opeten! Deze snelle appelkruimel smaakt het lekkerste als ie nog warm is.