SPOED, boerenkool stamppot vraag

Discussie in 'De lounge' gestart door Selena149, 15 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Selena149

    Selena149 Niet meer actief

    Stom stom, ik ben boerenkool stamppot aan het maken en was in de war met de bereidingswijze. Ik dacht dat je de boerenkool er pas bij afloop doorheen kon doen, rauw dus.... Nu zijn mijn aardappels al gaar en zit de boerenkool er pas 2 minuten in. Kan dit nog of is het nu einde oefening ? Moet boerenkool perse alle tijd meekoken of is dit niet erg ?
     
  2. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    ja boerenkool kun je niet rauw eten
     
  3. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Boerenkool is rauw niet te vreten. Ik zou de aardappelen even van het vuur halen, wachten tot de boerenkoel bijna gaar is en dan de aardappelen opwarmen.
     
  4. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    ehm.. ik eet de boerenkool wel altijd rauw erdoor.. ik laat hem wel ff goed warm worden..dan is hij iets zachter. Maar als je hem er rauw doorheen doet blijft ie knapperiger

    raar mens..ja ik weet het:)
     
  5. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    ja joh?

    gat das toch hartstikke hard???:(
     
  6. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    eventueel een klein laagje water in een kom met de boerenkool erin,
    en dan in de magnetron?
     
  7. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    bedoel je andijvie?
     
  8. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Boerenkool is superbitter als je het zo eet, ik kan me echt niet voorstellen dat je dat rauw eet. Andijvie wel, dat eten wij ook rauw
     
  9. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    ik vind dat boerenkool ook altijd best lang moet koken voor ie goed is. daarom pak ik meestal die uit de diepvries. is ie al voorgekookt. scheelt weer wat
     
  10. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    ja andijvie wel.
     
  11. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    ik weet het verschil tussen andijvie en boerenkool:)
    dus ja.. ik eet mijn stampot andijvie rauw.. maar mijn stampot boerenkool ook.
    Zoals ik al zei.. k hou meer van wat knapperigere stampot dan van die cement stampot ( wat je al snel krijgt met boerenkool is mijn ervaring) Ik laat hem wel ff staan zodat de boerenkool wat warm is en dus wat zachter.
     
  12. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    ok. eet smakelijk:D:)
     
  13. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    bedankt.. maar andere keer weer ..vanaaf was lasagne .. nee.. niet rauw.. hoewel.. de uien stop ik er rauw in :D
     
  14. Selena149

    Selena149 Niet meer actief

    Bedankt voor alle reacties. Heb uiteindelijk de boel nog 20 minuten laten koken, daarna opgeschept en het was nog aardig goed te eten. Wijze les voor de volgende keer blijft toch wel om direct de boerenkool erbij te doen ;)
     
  15. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    het staat altijd zo leuk, een pan op t vuur met aardappelen boerenkool en daarbovenop de worst:)
    doet me echt denken aan die reclame hihi (ben gehersenspoeld denk ik)
     

Deel Deze Pagina