Bij mij blijft de geur zo lang in de pan hangen, in het deksel vermoed ik? Vorige week hutspot gemaakt, als ik de pan open, ruik ik al hutspot.. En ik heb echt wel goed schoongemaakt. Siliconenring er helemaal uit ook altijd. Iemand tips om die geur er beter uit te halen?
Vast wel! Ik vind risotto uit de crockpot echt ideaal. Geen geroer meer en perfect gare rijst. Nu voor het eerst in tijden weer in een pan staan te roeren en wat een gedoe opeens weer
Crockpot is een merk. En ze hebben dus slowcookers, maar ook een crockpot express, en dat is eigenlijk een multi cooker met als voornaamste functie de hoge druk stand, en daarnaast ook een slowcook en yoghurt functie. Je kan er dus in slowcooken, maar ook onder hoge druk een stoofpotje maken en dat gaan dan veel sneller.
@Adje Wat is de beste manier om paddenstoelenrisotto in de CPE te maken? En wanneer doe je bijvoorbeeld de parmezaan erdoor?
Wat bij risotto alvast handig is om te weten is de verhouding rijst : vocht. Ik doe altijd 1 op 3 Dus 100 gram risotto rijst, betekent dat je 300 ml vocht toe moet voegen, etc. Ik reken het scheutje wijn daarbin dan niet echt mee. En het programma en tijd: rice 8 minuten, en dan 5 minuten natural release (dus even 5 minuten laten staan, voor je de druk eraf haalt). Dan ziet het er bij mij altijd nog best vochtig uit, maar zodra ik het dan doorroer is het heel smeuïg. En dan kan je de parmezaan erdoor roeren. En dan specifiek bij paddenstoelen risotto: Eerst op saute een uitje of sjalotje en evt knoflook fruiten in wat boter. (Ook lekker in wat tijm toe te voegen). Dan de paddenstoelen meebakken en tot slot de rijst toevoegen zodat ze een beetje glazig zijn. Dan afblussen met wat wijn. Dit even door de rijst opgenomen laten worden en dan de bouillon toevoegen. Deksel erop met ventiel dicht en programma instellen (rice, 8 min.) Na afloop 5 min. NR (natural release) en daarna de druk eraf halen. Deksel eraf en de parmezaan erdoor en klaar!
Moet ik gewoon water toevoegen? Dus 100 g rijst en 300 ml water. Of moet die 300 ml al de bouillon zijn?
Dat vocht is de bouillon. Dus voor dat je de deksel erop doet voeg je die bouillon toe. En de hoeveelheid bouillon is dus afhankelijk van hoeveel rijst. Heb je bv 300 g rijst, voeg je 900 ml bouillon toe.
@Adje Ben ik weer! Hoe zou jij dit recept in de CPE maken? https://slowcookerzonderpakjesenzakjes.wordpress.com/2017/11/29/gehaktballetjes-in-stroganoffsaus/?fbclid=IwAR3R1CTp848SadVvgKK6DD2F7-vSNp03VTlUDmWGwxdYWpjEn3aI7lGCuj4 Alvast bedankt!!!
Ik zou denk ik gewoon doen wat er staat en dan, zodra alles in de cpe zit, instellen op manual, high, en dan is de tijd een beetje afhankelijk van hoe groot je gehaktballen zijn. Ik denk zo’n 7 minuten als je inderdaad rond de 10 balletjes uitkomt.
Ja hoge druk. En als de balletjes heel klein zijn kan je evt ook 5 minuten doen en dan daarna nog even laten staan voor je de druk van de pan haalt.
Ik ben benieuwd. Ik heb hem voor straks ingesteld op 7 minuten (gehaktballetjes zijn niet heel klein. Wel heb ik ze aan de buitenkant eerst aangebakken). Bedankt weer voor je reactie. Dit zal mijn laatste vraag nog niet zijn aan jou
Ik doe gehakt balletjes van pingpong formaat 5 min op hp met qr. Wel bak ik ze altijd even aan op saute Ik worstel wel altijd met de hoeveelheid vocht. Adje, houd jij altijd minimaal 250ml aan?