Crock Pot Express vragen

Discussie in 'De lounge' gestart door Rosa Canina, 14 nov 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Bij mij blijft de geur zo lang in de pan hangen, in het deksel vermoed ik?
    Vorige week hutspot gemaakt, als ik de pan open, ruik ik al hutspot.. En ik heb echt wel goed schoongemaakt. Siliconenring er helemaal uit ook altijd.
    Iemand tips om die geur er beter uit te halen?
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Vast wel! Ik vind risotto uit de crockpot echt ideaal. Geen geroer meer en perfect gare rijst.
    Nu voor het eerst in tijden weer in een pan staan te roeren en wat een gedoe opeens weer :roflmao:
     
    Rosa Canina vindt dit leuk.
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Crockpot is een merk. En ze hebben dus slowcookers, maar ook een crockpot express, en dat is eigenlijk een multi cooker met als voornaamste functie de hoge druk stand, en daarnaast ook een slowcook en yoghurt functie.
    Je kan er dus in slowcooken, maar ook onder hoge druk een stoofpotje maken en dat gaan dan veel sneller.
     
    pardoes vindt dit leuk.
  4. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    @Adje Wat is de beste manier om paddenstoelenrisotto in de CPE te maken? En wanneer doe je bijvoorbeeld de parmezaan erdoor? :oops:
     
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Wat bij risotto alvast handig is om te weten is de verhouding rijst : vocht. Ik doe altijd 1 op 3
    Dus 100 gram risotto rijst, betekent dat je 300 ml vocht toe moet voegen, etc.
    Ik reken het scheutje wijn daarbin dan niet echt mee.

    En het programma en tijd: rice 8 minuten, en dan 5 minuten natural release (dus even 5 minuten laten staan, voor je de druk eraf haalt).

    Dan ziet het er bij mij altijd nog best vochtig uit, maar zodra ik het dan doorroer is het heel smeuïg. En dan kan je de parmezaan erdoor roeren.

    En dan specifiek bij paddenstoelen risotto:
    Eerst op saute een uitje of sjalotje en evt knoflook fruiten in wat boter. (Ook lekker in wat tijm toe te voegen).
    Dan de paddenstoelen meebakken en tot slot de rijst toevoegen zodat ze een beetje glazig zijn.

    Dan afblussen met wat wijn. Dit even door de rijst opgenomen laten worden en dan de bouillon toevoegen.
    Deksel erop met ventiel dicht en programma instellen (rice, 8 min.)
    Na afloop 5 min. NR (natural release) en daarna de druk eraf halen.

    Deksel eraf en de parmezaan erdoor en klaar!
     
    1986Lynn en Rosa Canina vinden dit leuk.
  6. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    Dank je wel! Fijn zo’n persoonlijke vraagbaak :thumup:
     
    Adje vindt dit leuk.
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Graag gedaan!
     
    Rosa Canina vindt dit leuk.
  8. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    Moet ik gewoon water toevoegen? Dus 100 g rijst en 300 ml water. Of moet die 300 ml al de bouillon zijn? :oops:
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Dat vocht is de bouillon. Dus voor dat je de deksel erop doet voeg je die bouillon toe.
    En de hoeveelheid bouillon is dus afhankelijk van hoeveel rijst. Heb je bv 300 g rijst, voeg je 900 ml bouillon toe.
     
    Rosa Canina vindt dit leuk.
  10. Merlino

    Merlino Fanatiek lid

    21 sep 2021
    2.285
    3.965
    113
    Vrouw
    Ik denk toch echt dat het tijd is voor een "Vraag Adje"-topic....
     
    Koekie1, Adje en Rosa Canina vinden dit leuk.
  11. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    Nou zeker wat betreft kookvragen :D
     
    Adje en Merlino vinden dit leuk.
  12. MariekeRox

    MariekeRox Fanatiek lid

    6 nov 2015
    1.675
    807
    113
  13. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    @Adje De risotto was heerlijk gisteren. Wel vrij basic, maar echt goed gelukt dankzij jou. Thanks! :D
     
    Adje vindt dit leuk.
  14. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Fijn!!!
     
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Ik zou denk ik gewoon doen wat er staat en dan, zodra alles in de cpe zit, instellen op manual, high, en dan is de tijd een beetje afhankelijk van hoe groot je gehaktballen zijn. Ik denk zo’n 7 minuten als je inderdaad rond de 10 balletjes uitkomt.
     
  16. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    Dank je!!!! Dat is dus onder hoge druk? Ik heb 13 balletjes :D
     
  17. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Ja hoge druk. En als de balletjes heel klein zijn kan je evt ook 5 minuten doen en dan daarna nog even laten staan voor je de druk van de pan haalt.
     
    Rosa Canina vindt dit leuk.
  18. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    Ik ben benieuwd. Ik heb hem voor straks ingesteld op 7 minuten (gehaktballetjes zijn niet heel klein. Wel heb ik ze aan de buitenkant eerst aangebakken).

    Bedankt weer voor je reactie. Dit zal mijn laatste vraag nog niet zijn aan jou ;):thumup:
     
    Adje vindt dit leuk.
  19. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.048
    2.186
    113
    Brabant
    Ik doe gehakt balletjes van pingpong formaat 5 min op hp met qr.
    Wel bak ik ze altijd even aan op saute

    Ik worstel wel altijd met de hoeveelheid vocht. Adje, houd jij altijd minimaal 250ml aan?
     

Deel Deze Pagina