Wie kan mij hier blij mee maken?? Ik vind dit zooo ontzettend lekker (mag je me 's nachts voor wakker maken). Maar alle recepten die ik gegoogled heb komen niet eens in de buurt. Dusss.....wie kan mij verblijden hiermee?
Beste Annet en alle andere, Je kunt het juiste recept niet vinden omdat je de verkeerde benaming gebruikt Het is niet Surinaamse kip kerrie, maar is van oorsprong hindoestaanse massala kip. Massala is een mengeling van verschillende kruiden. Je kunt het vergelijken met de Indiase keuken. Alleen is die van ons (Hindoestanen) anders gemengd. Je kunt de massala kopen bij de toko. Google eens 'massala kip recepten' en er zal een wereld voor je open gaan in de Surinaams-Hindoestaanse keuken Succes!!
Mijn vriend is Hindoestaan Surinaams en ik dacgt ook al...volgensmij bedoel je massala. Er zijn heel veel recepten te vinden over de surinaamse keuken met kip en massala. Laatst heb ik ei in massala gemaakt (en wat kip erbij gedaan). Erg lekker was dat!. Wij krijgen de massala uit Suriname zelf en zou het niet zo snel uit de supermarkt halen. Zit veel minder smaak aan. Zou ook naar een toko gaan.
Ahh kijk...weer wat geleerd! (in 'de tent' waar ik altijd een broodje kip-kerrie ga halen heet het ook gewoon zo, vandaar dat ik niet verder heb gezocht naar de originele naam). Heb jij ms. een lekker recept? Ik heb idd. gelijk gegoogled maar zie door de bomen het bos niet
Heb jij wellicht een (of liever het) recept van de kip massala/kip kerrie die ik bedoel (wil zooo graag zelf broodjes kip massala maken!)
ik heb het van een surinaams/hindoestaans meisje gehad: KipDIJfilet, geeen normale kipfilet, wordt te droog Maggiblokje Ui Peper 2 vleestomaten Knoflook Koriander Massalakerrie Ui en tomaat in miniblokjes snijden en aanfruiten, daarna kipdijfilet (in stukjes)erbij en gekookt water (tot het onder staat) samen met het maggiblokje. Dit een halfuur later pruttelen, dan massala erbij (naar smaak) peper en verse koriander, dan nogmaals halfuur smoren. Klaar. En dan wel op een surinaams puntje. Met maggiblokje vond ik apart maar het smaakte verrukkelijk!
OOOOEEEEH, dat klinkt heerlijk, ga het vanavond overschrijven, dank je wel voor het recept! Kun je surinaamse puntjes bij de gewone bakker kopen? Wij hebben hier geen toko.
Pfoeeeh dat weet ik niet. Ik koop ze bij de toko altijd. Denk niet dat het bij de normale bakker kan maar je kan altijd turks brood halen bijvoorbeeld, iets luchtigers dan normale pistoletjes.
Ik vind dijfilet altijd zo vies eruit zien.. Zo bloederig! Wil je recept ook graag proberen maar zodra ik zo'n dij zie heb ik geen trek meer
Ik denk dat ze eigenlijk zon broodje kip kerrie bedoelt dat j bij de chinezen haalt? Dat dacht ik eigenlijk.
Leg je kip even in een schaal met water en een scheut azijn. Dan was je het bloederige of vet er zo af