Recept gezocht van echte Surinaamse Kip Kerrie

Discussie in 'De lounge' gestart door Annet73, 10 mrt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Annet73

    Annet73 Actief lid

    18 jan 2006
    294
    0
    16
    Wie kan mij hier blij mee maken??
    Ik vind dit zooo ontzettend lekker (mag je me 's nachts voor wakker maken).
    Maar alle recepten die ik gegoogled heb komen niet eens in de buurt.

    Dusss.....wie kan mij verblijden hiermee?
     
  2. Pearll

    Pearll Fanatiek lid

    1 nov 2012
    1.302
    1
    0
    noord-holland
    Ik lees mee!
     
  3. nazli21

    nazli21 VIP lid

    28 jul 2006
    7.052
    9
    38
    fulltime mama
    Ik lees ook mee!!
     
  4. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Haha ik lees ook mee!
     
  5. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Mmmm...ik ook....

    Helaas nog geen recept
     
  6. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    ik ook, maar jammer genoeg nog geen recept.
     
  7. Ollebolle

    Ollebolle Actief lid

    4 jan 2010
    421
    0
    0
    NULL
    NULL
    Beste Annet en alle andere,

    Je kunt het juiste recept niet vinden omdat je de verkeerde benaming gebruikt ;)
    Het is niet Surinaamse kip kerrie, maar is van oorsprong hindoestaanse massala kip. Massala is een mengeling van verschillende kruiden. Je kunt het vergelijken met de Indiase keuken. Alleen is die van ons (Hindoestanen) anders gemengd. Je kunt de massala kopen bij de toko.

    Google eens 'massala kip recepten' en er zal een wereld voor je open gaan in de Surinaams-Hindoestaanse keuken :D

    Succes!!
     
  8. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    4 jan 2013
    4.621
    1.576
    113
    Vrouw
    het oosten
    Mijn vriend is Hindoestaan Surinaams en ik dacgt ook al...volgensmij bedoel je massala.
    Er zijn heel veel recepten te vinden over de surinaamse keuken met kip en massala. Laatst heb ik ei in massala gemaakt (en wat kip erbij gedaan). Erg lekker was dat!.
    Wij krijgen de massala uit Suriname zelf en zou het niet zo snel uit de supermarkt halen. Zit veel minder smaak aan. Zou ook naar een toko gaan.
     
  9. Annet73

    Annet73 Actief lid

    18 jan 2006
    294
    0
    16

    Ahh kijk...weer wat geleerd!
    (in 'de tent' waar ik altijd een broodje kip-kerrie ga halen heet het ook gewoon zo, vandaar dat ik niet verder heb gezocht naar de originele naam).

    Heb jij ms. een lekker recept? Ik heb idd. gelijk gegoogled maar zie door de bomen het bos niet:)
     
  10. Annet73

    Annet73 Actief lid

    18 jan 2006
    294
    0
    16
    Heb jij wellicht een (of liever het) recept van de kip massala/kip kerrie die ik bedoel (wil zooo graag zelf broodjes kip massala maken!)
     
  11. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #11 Devilschase, 11 mrt 2014
    Laatst bewerkt: 11 mrt 2014
    ik heb het van een surinaams/hindoestaans meisje gehad:

    KipDIJfilet, geeen normale kipfilet, wordt te droog
    Maggiblokje
    Ui
    Peper
    2 vleestomaten
    Knoflook
    Koriander
    Massalakerrie

    Ui en tomaat in miniblokjes snijden en aanfruiten, daarna kipdijfilet (in stukjes)erbij en gekookt water (tot het onder staat) samen met het maggiblokje. Dit een halfuur later pruttelen, dan massala erbij (naar smaak) peper en verse koriander, dan nogmaals halfuur smoren. Klaar.

    En dan wel op een surinaams puntje.

    Met maggiblokje vond ik apart maar het smaakte verrukkelijk!
     
  12. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    OOOOEEEEH, dat klinkt heerlijk, ga het vanavond overschrijven, dank je wel voor het recept! Kun je surinaamse puntjes bij de gewone bakker kopen? Wij hebben hier geen toko.
     
  13. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland

    Pfoeeeh dat weet ik niet. Ik koop ze bij de toko altijd. Denk niet dat het bij de normale bakker kan maar je kan altijd turks brood halen bijvoorbeeld, iets luchtigers dan normale pistoletjes.
     
  14. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Dat klopt en zit ook dat meel nog op, goed plan, want de turkse winkel zit wel om de hoek.
     
  15. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Denk dat we zaterdag wat kip kerrie eten..Bedankt!
     
  16. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Wel DIJ filet halen hoor, kipfilet zelf wordt veeeel te droog. Dijfilet blijft lekker sappig!
     
  17. hannez91

    hannez91 Lid

    23 mrt 2012
    93
    0
    0
    NULL
    Schoondijke
    @Devilchase
    Een Maggiblokje is een gewoon bouillonblokje? :)
    Het klinkt echt lekker!!
     
  18. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Ik vind dijfilet altijd zo vies eruit zien.. Zo bloederig!

    Wil je recept ook graag proberen maar zodra ik zo'n dij zie heb ik geen trek meer:)
     
  19. nazli21

    nazli21 VIP lid

    28 jul 2006
    7.052
    9
    38
    fulltime mama
    Ik denk dat ze eigenlijk zon broodje kip kerrie bedoelt dat j bij de chinezen haalt? Dat dacht ik eigenlijk.
     
  20. Patrijs1981

    Patrijs1981 Fanatiek lid

    22 dec 2011
    2.011
    1
    36
    Draagdoekconsulent
    Woerden
    Leg je kip even in een schaal met water en een scheut azijn. Dan was je het bloederige of vet er zo af ;)
     

Deel Deze Pagina