Oh ja zeker Toen we net samenwoonden had ik heerlijke andijvie gemaakt, lekker rauw door de aardappelpuree, spekjes erdoor, zalig. Mijn man (toen nog vriend) was helemaal trots op me. Paar dagen later dacht ik: als ik andijvie kan maken, kan ik ook boerenkool maken. Dus: aardappelpuree gemaakt, gebakken spekjes erdoor, de boerenkool rauw erdoor.... Gatverdamme.... Uhhhhhh ja, en toen aan tafel. Mijn man en ik aten een hap, keken naar elkaar, aten nog een hap, keken elkaar nog eens aan en mijn man zei heel droog: goh schat... dit smaakt zo.... rauw! Hoe heb je dat klaargemaakt?! Vanaf toen begreep ik dat boerenkool en andijvie toch echt net iets anders wordt klaargemaakt haha. Edit: ben nu pas het topic aan het lezen en zie dat ik niet de enige ben die deze fout heeft gemaakt. Goh, gelukkig Lach me suf hier, hoe herkenbaar allemaal!
Ik ging toen ik 15 was ofzo thuis koken, stamppot boerenkool. Aardappels koken, en omdat we boerenkool uit pot hadden, later de boerenkool erop, na 20 minuten waren de aardappels gaar. Dus ik roep naar de kamer. Ok! de aardappels zijn gaar! dus mijn vader roept terug. Ok! dan kan het gestampt! Moet er nog wat bij? Ja! Wat???! Beetje melk! Hoeveel???! tot het net een beetje smeuiig is! ok, dus ik ga stampen, en ik denk, nou, dit is volgens mij smeuiig genoeg, dus ik loop naar de kamer en zeg, nou die melk is niet nodig, het is smeuiig genoeg. had ik de aardappels niet afgegoten... was het dus echt boerenkoolsoep geworden... leverde wel applaus op van mijn zusje wat die luste geen boerenkool en nu kreeg ze patat . Mijn vader had een keer een overheerlijke ovenschotel in gemaakt, althans, dat was ie geweest als ie het niet in een plastic bak in de oven had gebakken... Hahaha, die blauwe bak zat helemaal om het rooster heen gesmolten.
Roti gemaakt met ipv een halve theelepel Vetsin een eetlepel erin gegooid. Bah , het was zóóó zout hahaha Nu doe ik het per mespuntje En inderdaad de madama jaenette peper. Ik smeer mijn handen nu in met olie want het is niet fijn om lenzen in/uit te doen met peper aan je vingers whahaha
Net nog..... ik dacht broccoli te gaan koken. Tja, moet je er wel water bij doen als je het vuur aan zet......... Het was gelukkig wel diepvriesgroente, dus hopelijk is het gaargestoomd en nog wel te eten. Anders wordt het een groenteloos diner.
Eerste keer dat ik kippensoep ging maken. netjes alles gedaan, water opgezet, bouillonblokjes erbij, kippenpoten erin en koken maar. Poten gaar vond alleen het bouillonwater zo vies dus hup weg en dacht nog heel vrolijk dan ga ik nu opnieuw beginnen, dus water met bouillonblokje, roept vriendlief ineens hey waarom doe je dat??? Ik kon dus niet mijn schoonmoeder overtreffen deze keer hihihi En een keer hachee gemaakt, netjes in pan, op zachtste pitje en aan laten branden. Aangebrande deel laten zitten, rest in nieuwe pan. En ja hoor ook die werd zwart van onderen. Snap nog steeds niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar sindsdien maak ik nooit meer vlees wat lang op moet staan...
Whahahahaha, sommige zijn echt té grappig! Hier niet echt 'culinaire' rampen, maar wel stomme acties in de keuken. Woonde nog niet zo lang op kamers en wilde een eitje koken, had alleen geen zin om een pan op te zetten, dus dacht, water kun je ook tot koken brengen in de magnetron, dus een kommetje met water en een ei een paar minuten in de magnetron gedaan. Was maar even toen de deur open knalde doordat 't eitje explodeerde! Hele magnetron onder de ei (dus ook binnen aan de bovenkant in die luchtgaatjes enzo, gelukkig wel gaar ei), en magnetron moest ff gerepareerd worden omdat er een zekering was gesprongen. Wel eens worteltjes gekookt (gewoon met een beetje suiker en water), en die vergeten. Worteltjes bovenin gecarameliseerd, onderin zwartgeblakerd en de pan kon zo de container in. Vriendlief vorige week nog, ging lasagne maken (gewoon met een pakje mix van honig). Moest 800ml water in, maar meneer vond het teveel moeite om even goed uit z'n doppen te kijken. Dus gooit er 3 maatkannetjes met een beetje bij de pan in, in de veronderstelling dat hij een maatding van 250ml had. Was het 500ml, en had ie dus ruim anderhalf liter water er bij in gegooid. Zat weinig smaak meer aan de saus kan ik je vertellen.
Het lukt me nog steeds niet om rode kool echt lekker te maken. Een verse dan, uit diepvries geen probleem.
Geen culinaire ramp want de erwtensoep van mijn moeder is echt overheerlijk maar de timing was om het zo maar even te zeggen nogal rampzalig Moederdag, ergens in het jaar negentienhonderd en nog wat, ik denk dat ik een jaar of 8 was en samen met mijn zusje driftig in de keuken bezig om een overheerlijk moederdagontbijt te fabriceren. Boterhammetjes met hagelslag, jam en pindakaas, in ieder geval broodbeleg wat zus en ik het lekkerst vonden en in een hoeveelheid dat eigenlijk alle moeders uit het dorp zo aan konden schuiven. Glaasje Pisang Ambon erbij, want ja, dat vond mijn moeder nou eenmaal lekker met als klap op de vuurpijl een grote kom snert want er stond nog een restje in de pan van de dag ervoor dus ja..... ook maar ff opmaken, koud welteverstaan want moeders had me al dagen flink ingepeperd dat ik absoluut niet aan het gasstel mocht komen, dus een gekookt eitje was geen optie Ach, mijn moeder was heel erg verrast, dat wel om half 7 's morgens vond het alleen heel jammer dat ze acuut besloot om te gaan lijnen en dus geen erwtensoep mocht en de broodjes waren besmeerd met boter en dat was ook niet goed voor de lijn Pisang Ambon nam ze wel, terwijl ze meestal een sherry-dieet volgde maar ze was destijds een beetje de Sonja Bakker van de jaren 80 want ze introduceerde wel stante pede het Pisang Ambon dieet Jammer dat ze er nooit een boek over geschreven heeft, had de erfenis flink ten goede gekomen
Ik ben een wandelende culi-ramp Zuurkool zonder te koken en zonder af te gieten door de aardappels gooien; stoofvlees te hard aanbraden en daarna gewoon laten stoven (je krijgt dan echt een schoenzool); aardappelen laten aanbranden; en de klapper een kant en klare saus in de magnetron laten ontploffen, dat opruimen en daarna dezelfde saus gewoon nog eens in de magnetron doen en weer laten ontploffen, ik begreep er niets van. Het heeft heel lang geduurd voor ik begreep dat het deksel niet op de saus moest als die in de magnetron ging
Vroeger eens op jeugdkamp. En ja we moesten zelf koken. Een ietje bij het ontbijt was misschien wel een keer luxe, dus ene jongen zou eieren koken. Hoe lang moet een ei opstaan, was zijn vraag nog... 4 minuutjes voor en ei. Aangezien hij 30 eieren moest koken x 4 minuten.... Toen we na een half uur nog geen eieren hadden toch maar eens gevraagd. Nou die kon je gepeld nog door iemands hoofd gooien! Of macaroni koken voor 30 mensen, ook niet zo'n succes. Die kon je met een mes gewoon in taarpuntjes snijden. Hier een keer afbakbroodjes gebakken in de combi-magnetron. En je voelt 'm al aan komen, op magnetronstand per ongeluk. Na een tijdje echt stinken in huis en rook uit de magnetron, maar aan de broodjes was niks te zien. Die bleken van binnenuit helemaal verbrand te zijn, aan de buitenkant leek alles goed. De lucht heeft nog heel lang in de magnetron gehangen.
Hahaha! wij doen trouwens broccoli nooit in een pan water. klein beetje water onderin, stoommandje in de pan (3,95 bij blokker) en dan stomen, dan blijft de kleur mooi en de vitamientjes beter bewaard.
Gisteravond nog, ging een heerlijk éénpansgerecht maken, die ik ontzettend vaak maak en waarbij ik ook nooit afwijk van het recept. En hij was me toch zout!!!! Getverderrie, we zijn gestopt met eten en hebben ons buikje gevuld met de aardappelpuree die er bij zat
Ik samen met een vriendin een keer iets van spinazie taart gemaakt maar JEETJE! dat was goor! en ik weet nog steeds niet hoe het kan.. het was met bladerdeeg maar het deeg was gewoon harstikke ranzig! en de buitenkant was bijna verbrand.. de binnenkant van het deeg nog rauw.. IEUW!
Ik dacht ook eens lekker zelfgemaakte pizza maken.mijn vriend houd van pittig dua had gedroogde pepers gekocht (dacht dat ze minder pittig waren als verse?stuk of tien erop gegooid.vrienlief heerlijk gegeten.tot hij de volgende dag naar de wc moest.eerste wat hij zei was als je van me af wilt mag je het wel zeggen.zijn poepgat brande nog al.OEPSIE....
Knoflooksaus maken in het gerecht.... Heb ik kruidenboter gesmolten maar veeeel te lang Een vieze gore druiperige vette smeerbende Echt met lange vette tanden zitten eten, gatverdamme