em gisteren nog.. boerenkool te lang doorgekookt dus ik had boerenkool soep hahaha! Komt mede ook door mijn man die zei dat ik het te ver doorgekookt had en dan toch nog een scheut melk erin gegooit heeft bij het mixen haha
rijst tot pap koken kan ik heel goed schoenzool als snitzel.. o nee andersom,hihi.. vlees van buiten zwart van binnen rood. geef het maar aan mij, heb ik 4 min voor nodig. of gewoonweg je vergissen en 2 x kruiden doen.. Het moge duidelijk zijn, ik wil veel te veel nog even snel doen terwijl ik aan het koken ben.. .. haha
Ik heb wel eens kookroom moeten gebruiken. Had ik er per ongeluk vloeibare boter in gedaan. Dat hebben we dus echt niet opgegeten, zo smerig! Verder ben ik heel goed in eten verpesten. Ik heb ooit de baktijd verdubbeld toen ik twee keer zoveel afbakbroodjes in de oven had gedaan. De oven vloog in de fik en de broodjes eindigden als houtskool. De oven deed het daarna gewoon. Geweldig ding: heeft twee keer in brand gestaan en deed het nog gewoon. Echt ouderwetse degelijkheid. Maar ik kook nu regelmatig omdat ik tijdelijk thuisblijfmoeder ben. Zelfs ik vind het dan te gek worden om mijn man die rond half zeven thuis komt nog te laten koken. Ik volg nu braaf de recepten. Die lees ik ok van te voren al helemaal en dan volg ik ze vervolgens netjes stap voor stap en het meeste smaakt wel. Vandaag een ovenschotel met spinazie, aardappel en feta gemaakt: prima hoor. Dus zelfs na de grootste fiasco's is er hoop.
Huzarensalade maken, heel eenvoudig, altijd lekker, en dan op een onverwacht moment denken dat het lekker is om er knoflookpoeder overheen te gooien......... Hele kom vol weg kunnen gooien, en zo over mijn nek gaan van de smaak en geur dat ik zeker 2 jaar geen huzarensalade meer gemaakt heb......
Ik heb wel eens met kerst zelf tiramisu gemaakt. Alles op t lijstje gedaan, ik dacht: Krijg de schijt! Ik doe er nog lekker even wat extra amaretto door. Nou, alles in leuke bakjes gedaan... Haal ik het na het hoofdgerecht uit de koelkast... Had ik slappe tiramisu!!! Nee.. niet een beetje slap... het was net drinken Overigens hebben we het gewoon opgegeten, want hey... Lekker was het wel met die amaretto!
Ik zeg altijd ik heb 2 gebreken.. 1. Ik kan niet parkeren 2. Mijn kookkunst is aangebrand en niet gaar. Dan gaat men lachen, totdat ik toch heel serieus bedoeld. Echt waar, ik laat water nog aanbranden.. Het enige wat goed lukt is cake bakken, maar dat nou elke avond te eten..
Ik heb gisteren mijn vanillecrème gigantisch verpest. Normaal gaat alles helemaal goed, maar in dit recept voor vanillecrème zat custard verwerkt. Hij was echt ontzettend gaan klonteren, maar dacht dat ik dat er nog wel uit kon krijgen als ik het recept verder volgde. Nou eh.. niet dus. Ik snap niet hoe ik zoiets heb kunnen verpesten, maar vervolgens zat ik ook nog in de ontkenningsfase (er mislukt bijna nooit wat) en wilde met mijn eigenwijze hoofd toch de cupcakes opspuiten, dus hoppa, crème in de spuitzak en toch een poging doen. Tot er dus een klontje vast zat in het spuitmondje en ik wat harder kneep om het los te krijgen. De bovenkant van de spuitzak barstte open (met als gevolg dat er ook nog het één en ander in m'n gezicht spetterde) en de onderkant ook, waardoor het spuitmondje en de helft van de crème over alle cupcakes gelanceerd werd. De smaak was trouwens prima, maar het zag er niet uit. Ranzig, ik heb het maar gewoon allemaal weggekiept. Manmanman, wat heb ik staan klooien zeg..
Appelmoes willen maken en tot de conclusie komen dat het niet indikt.....ja euh iets minder water was handiger geweest En bij ons thuis was er een terugkerende culinaire ramp. Ik kwam dan thuis van school en schilde de aardappelen, sneed ze, waste ze af en deed ze in een pan met water en deed er zout bij. Mijn broer kwam na mij thuis, ziet de aardappelen staan en kiept er zout bij. Mijn vader kwam thuis van zijn werk, ziet de aardappelen staan en kiept er zout bij. Mijn moeder kwam als laatste thuis, ziet de aardappelen en......jawel, kiept er zout bij. Wat een geluk dat er niemand een te hoge bloeddruk had... En dit is dus zo' n drie keer gebeurd. (je zou denken dat men het wel leert na een zo'n fiasco ) En dan de kastvlaai nog. Mijn vader had zelf rijstevlaai gemaakt. Hmmmmmm lekker!! Vooral die stukjes bord deden het hem.....pap had de vlaai net uit de oven gehaald, en loopt met de warme rijstevlaai naar de kast toe waar het gebakservies in stond. Deze bordjes stonden helemaal onder in de kast dus pap moest zich bukken.....en *zoefff* daar ging de nog warme en nog wat weke vlaai zo de kast in tussen de bordjes in.
Als ik klonters krijg dan werk ik het recept af en als de smaak goed zit haal ik alles door een zeef.
Ik heb een keer kaneel ipv kerrie door de preistampot gegooit. En bij zo'n kwarktaart pakket het zakje van de taartbodem ipv de aardbeidenmix door de slagroom gemixt.
Ooit bestonden er zakjes om zelf milkshake te maken. Heel makkelijk, zakje in een beker melk, staafmixer erop en klaar. Staafmixers hebben zo'n hoge bijpassende beker en daar stond ik op een dag zo'n (enigszins chemische) aardbei milkshake in te maken. Op het moment dat mijn telefoon rinkelde pak ik zonder na te denken de telefoon (een echte vrouw kan nl multitasken) terwijl ik bleef staafmixeren. Helaas gebruikte ik hiervoor de hand die de beker vast had met als gevolg dat de beker door de draaiende staafmixer al draaiend werd gelanceerd. Gevolg: roze plakkerige drek op alle keukenkastjes en muren. Echt een drama
Dat is wel een goed idee, Elisje. Had ik het gisteren maar geweten Maar ach, heb in m'n eentje zeker een halfuur zitten lachen, dus dat is ook wat waard.
Ik had zondag lekker witlof met scheutje appelsap,, spekjes, geitenkaas en peer uit de oven gemaakt. De witlofjes lagen in een zakje in de schuur en die waren gaan zweten en dus was er een gaan rotten. Ik had ze alleen afgedroogd en toen de oven in gegooid, gevolg; de witlof smaakte naar rot! Zooooo jammer
Hier hetzelfde! Geen keukenprinses, maar mijn eten smaakt altijd goed. Misschien omdat ik altijd simpel en snel kook haha. Pasta, rijst en groente of zo. Valt niet veel aan te verpesten. Wel hilarisch om te lezen van anderen!
Ik verpest heel vaak eten maar mijn man (chef kok) saves the day(food). Ik had vorige week zelf chocolade truffels gemaakt, geheel volgens recept en de chocola deed raar en ik kon er niks mee en mijn man deed hop hop 3x roeren en wat erdoor en ze waren perfect. Ik probeer hem dus ook niet meer te verrassen
Paar weken terug had ik echt mn dag niet! Had zalm voor dochterlief, die vloog naast het fornuis toen ik m wou omdraaien, vissticks voor mezelf waren aangebrand............. dacht dat t gas al uit stond. Diepvriesspinazie a la creme, brandde aan....... Alleen mn gekookte eieren en mn aardappelen waren goed haha