Cupcakes smeuiger krijgen

Discussie in 'De lounge' gestart door Soit, 17 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Ik heb toevallig eergisteren cupcakes gemaakt volgens dit recept:
    Bakken zoals oma

    Ik heb karnemelk gebruikt en 2 grote eieren (ik had geen kleine, dus dat was een gok) en ze waren echt lekker zacht en smeuïg.
     
  2. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Geen eiwit, alleen het eigeel gebruiken. 3 eieren doe ik altijd. Roomboter en een scheutje zonnebloem olie. En vooral niet te lang bakken, dat is cruciaal, maar liever iets 'te kort'. Succes!
     
  3. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    #23 Nahla2013, 18 jan 2015
    Laatst bewerkt: 18 jan 2015
    Ik gebruik altijd een pakje boerencake van Koopmans voor muffins en die daar dan altijd blue berry's bij. Haha ik krijg zelfs altijd de vraag wat m'n geheime recept is.

    Ze zijn altijd luchtig en smeuïg, dat laatste vooral door de bessen.
    Ik denk ook dat het te maken heeft of je het lang genoeg klopt met de handmixer
     
  4. Soit

    Soit Niet meer actief

    Dank jullie voor het meedenken!
    Ik denk dat olie ipv roomboter een goeie tip is.
    Heb gisteren al even cake geprobeerd obv olie, en idd veel luchtiger en zachter.
    Dus ga ze met olie maken! :)
     
  5. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dus alleen 3 eigelen?
     
  6. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Yup! :)
     

Deel Deze Pagina