Ik heb toevallig eergisteren cupcakes gemaakt volgens dit recept: Bakken zoals oma Ik heb karnemelk gebruikt en 2 grote eieren (ik had geen kleine, dus dat was een gok) en ze waren echt lekker zacht en smeuïg.
Geen eiwit, alleen het eigeel gebruiken. 3 eieren doe ik altijd. Roomboter en een scheutje zonnebloem olie. En vooral niet te lang bakken, dat is cruciaal, maar liever iets 'te kort'. Succes!
Ik gebruik altijd een pakje boerencake van Koopmans voor muffins en die daar dan altijd blue berry's bij. Haha ik krijg zelfs altijd de vraag wat m'n geheime recept is. Ze zijn altijd luchtig en smeuïg, dat laatste vooral door de bessen. Ik denk ook dat het te maken heeft of je het lang genoeg klopt met de handmixer
Dank jullie voor het meedenken! Ik denk dat olie ipv roomboter een goeie tip is. Heb gisteren al even cake geprobeerd obv olie, en idd veel luchtiger en zachter. Dus ga ze met olie maken!