Cupcakes!

Discussion in 'Algemene clubs' started by Vlinderbloem, May 8, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    Feb 6, 2008
    1,522
    0
    0
    enschede
    De merenquecreme word bij mij alleen maar als vulling voor taarten gebruikt.
    Wel weer met een smaakje er aan toegevoegd van patidess.
     
  2. Nachtzon

    Nachtzon Fanatiek lid

    Nov 12, 2009
    4,847
    2
    0
    Wervik- België
    dan onthoud ik dat :D bedankt voor de tip :) heeft er iemand ook een leuk receptje? En waar krijg ik de smaakjes vandaan?
     
  3. Meisje89

    Meisje89 VIP lid

    Jun 9, 2009
    7,162
    1,395
    113
    Female
    België
    Ik doe em nooit in de oven, maar volgens mama is dat soort meringue zonder de boter er in, dus enkel eiwit met suiker.

    Ik doe em net als liftrasa ook als vulling, en voor afsmeren ook.

    Ik gebruik dit recept:
    140g eiwit
    280g suiker
    280g boter

    En dan volgens deze werkwijze:
    suiker bij eiwit doen, even kort mixen, daarna au bain marie en blijven mixen tot de suiker is opgelost (kan je af en toe proeven of je er nog korreltjes inzitten, vind ik makkelijkst) Als suiker gesmolten is dan van het vuur halen en verder mixen op hoge stand tot je er "pieken" mee kunt maken (eiwit dus vrij stijf geklopt is) Daarna stukje voor stukje boter erbij, en tussenin elke keer mixen (dus niet alles in 1x erbij doen) En dan tot ie mooi smeuïg is.

    Soms doe ik zakje vanillesuiker erbij, of gewoon vanille aroma gaat ook (en zo andere smaken) Kleurstof erbij gaat ook!
     
  4. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    Mar 27, 2008
    8,128
    1,682
    113
    Vandaag maar weer eens 15 cc'tjes gemaakt, afgesmeerd met botercreme, bekleed met marsepein. Blijft toch mijn eerste liefde, de cuppies! :)
     
  5. Nachtzon

    Nachtzon Fanatiek lid

    Nov 12, 2009
    4,847
    2
    0
    Wervik- België
    dank je meisje :D
     
  6. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    Sep 15, 2008
    15,693
    1
    0
    @ meisje: Hier een paar vragen van een leek ;)

    - weeg je dan gewoon je eiwit als je je eieren scheidt?
    - boter gewoon op kamertemperatuur?

    Lijkt me wel leuk om eens te proberen. Manlief is volgende maand jarig.

    Een gewone cake bakken is me al eens gelukt, dus moeten cc ook wel lukken ;)

    @ vlinderbloem: Het afsmeren met botercrème wordt dat voor de smaak gedaan of voor het plakken? M'n zus neemt altijd suikerpasta en pakt dat gewoon rechtstreeks op de cc, vandaar m'n vraag ;)
     
  7. Meisje89

    Meisje89 VIP lid

    Jun 9, 2009
    7,162
    1,395
    113
    Female
    België
    Eiwit weeg ik gewoon tijdens het scheiden ja, 1 kom op de weegschaal, ander kommetje ernaast voor de dooiers in te doen. En dan kijk ik hoeveel, vorige week had ik met een half eitje genoeg op 't einde, dus de andere helft weggedaan :) Gewoon op letten dat suiker en boter x2 is van het gewicht vh eiwit. Dan komt het altijd uit natuurlijk. Maar was bang dat ik teveel over zou hebben.

    Boter idd op kamertemperatuur, anders mengt het zich slecht. Als hij zacht is gaat het echt heel vlotjes!

    CC's maken is echt niet moeilijk, deeg is op kwartiertje of zo klaar (als je tussenin nog moet spieken bij het recept, zoals ik ;))
     
  8. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    Sep 15, 2008
    15,693
    1
    0
    Thanx! :)
     
  9. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik heb weer leuke creaties en lekkere dingen voorbij zien komen!

    vlinderbloem, waar heb je die stempel vandaan waar je op die laatste foto dat witte fondant/marsepein mee hebt bewerkt??

    En heeft iemand de ultieme tip om mn bloemblaadjes mee omhoog te zetten?? Bij een vlinder vouw ik zo'n lang muizetrappetje en dan zet ik het daar een tijdje in, maar hoe doe ik dat met die bloemblaadjes. Wil nl van het weekend zelf onze bruidscupcakes maken.
     
  10. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    Feb 6, 2008
    1,522
    0
    0
    enschede
    Bloemblaadjes droog ik in een eierdoos.
     
  11. tulip

    tulip Niet meer actief

    o das een goeie idd. Hoelang laat jij ze drogen ongeveer (fondant)
     
  12. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    Mar 27, 2008
    8,128
    1,682
    113
    Ik laat ze altijd eerst aan de lucht in een schaaltje ofzo drogen, en daarna doe ik ze vaak nog een half uur in de oven op 40 graden. Dan harden ze goed uit en dan blijven de vleugels van de vlinders en de bloemetjes goed rechtop staan. Ook nog nadat ze op de taart zitten.
     
  13. tulip

    tulip Niet meer actief

    o bedankt, dat wist ik niet.
     
  14. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    Mar 27, 2008
    8,128
    1,682
    113
  15. tulip

    tulip Niet meer actief

  16. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    Mar 27, 2008
    8,128
    1,682
    113
    Ja he? En het lijkt ook meteen wat. ;):D
     
  17. Nachtzon

    Nachtzon Fanatiek lid

    Nov 12, 2009
    4,847
    2
    0
    Wervik- België
  18. Meisje89

    Meisje89 VIP lid

    Jun 9, 2009
    7,162
    1,395
    113
    Female
    België
    Mama heeft mij haar lensdoosje gegeven, heeft ook zo'n ronde vorm. Heb het nog niet gebruikt maar ziet er praktisch hetzelfde uit :)
     
  19. 1986Lynn

    1986Lynn Fanatiek lid

    Sep 3, 2009
    2,636
    379
    83
    ..
    Wat mooi..:)

    Ik heb vandaag ook weer wat cakejes versierd
    voor een cadeautje..
    De ontvanger spaart net als ik geboortekaartjes,
    dus inspiratie gehaald van een merk kaartjes..

    View attachment 173635
     
  20. 1986Lynn

    1986Lynn Fanatiek lid

    Sep 3, 2009
    2,636
    379
    83
    ..
    Ik word er wel hebberig van..
    Wil ook graag zo'n texture mat..:)
     

Share This Page