Geen jam hoor, gewoon botercreme. Of inderdaad witte of bruine chocopasta! Van alles waar vocht in zit kan je marsepein/fondant smelten.
Wauw, wat mooie cupcakes allemaal!! Deze week zijn van die cupcake-marsepein enzo bij de C1000 in de aanbieding (2+1gratis), dus heb voor het eerst dit ook maar eens gekocht. Nu ben ik natuurlijk allerlei inspiratie aan het opdoen. Ik denk dat ik eerst maar gewoon iets 'plats' ga maken, het liefst met een vormpje die ik nog ergens moet kopen. Misschien bij de Xenos?? Vormpjes voor koekjes heb ik wel, maar die zijn te groot voor cupcakes. Maar wat ik me afvraag (heb namelijk niet ALLES gelezen), leg je die marsepein gewoon op de cupcakes? Plakt dat er uitzichzelf aanvast? Of moet je het ergens mee vast'plakken'? Groetjes, Hanna
Je kan het erop plakken met een mengsel van water en poedersuiker, of met glazuur, of boterrcrème, of chocoladepasta (witte is ook lekker voor zoiets) Veel plezier met bakken!
Haha ben nu toevallig met mijn nichtje cupcakes aan het bakken. Ik heb alles 1x laten zien en nu is zij lekker bezig.....
Heerlijke wortel cupcakes voor de herfst. Ik heb het recept van Smulweb. Ik heb van alle ingredienten de helft gebruikt, dat was genoeg voor 12 cupcakes. Recept Geweldige Wortel Taart (of Worteltaart Cupcakes) | Smulweb.nl
Ziet er goed uit!! Even een vraagje: kun je ook zeg maar de ene dag de cupcakes maken en pas op de volgende dag (of nog wat later) de versiering er boven op?
Hanna: dat gaat idd. Heeft iemand al eens cake pops gemaakt? Wil ze misschien vandaag eens proberen. Gaat dat ook met gewone chocolade ipv die chocolate/candy (wat is het verschil?) melts? Ik veronderstel van wel maar vraag het toch maar voor de zekerheid..
ik doe het altijd met gewone schokolade... balletjes uit klein beetje biscuit en botercreme rollen en dan de diepvries in, kleine gaatje aan de onderkanten steken, beetje schokolade in en stokje vast zetten en dan de rest door de schokolade halen
Wou ze gewoon zonder stokje maken, gewone balletjes zeg maar. Zou je de chocolade ook zelf kunnen kleuren? Of zou die dan veel te loperig/kleverig/vies worden?
Verkocht net een pot honing (ouders zijn imkers) En kwam nu op het idee: cakeballetjes met honing ipv BC/meringue? Zou dat lekker zijn?? Hihihi
Wij kregen hier net het foldertje van de Xenos. Marsepein te koop. Is dat wel wat? Marsepein van de Xenos? En hoe lang kun je marsepein eigenlijk bewaren? Want als het wat is, dan ga ik een voorraadje halen...
hmm die marsepein van de xenos heb ik ook gekocht, maar kan er niets mee, de blanke variant valt ook niet te kleuren.... Zou ze dus niet kopen! Mijn dolfje weerwolfje zijn klaar! zal snel een foto laten zien! Heb een spuitzak gekocht en een zak botercreme mix met het idee om eens toeven te gaan proberen... Maar alleen botercrememix met een kleurtje lijkt me helemaal niet lekker! hebben jullie tips voor toeven? moet het met iets anders? of kan ik de mix een smaakje geven??