Cyclus na mirena

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Boggie, 14 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Boggie

  Boggie Nieuw lid

  23 feb 2021
  4
  0
  1
  Vrouw
  Goedemorgen dames,

  Vorige week moest ik na 5 jaar mijn mirena spiraal laten vervangen. Helaas ging dit niet helemaal zoals het moest gaan, ze kregen de nieuwe mirena er met geen mogelijkheid in. Na 20 minuten door een kleine hel gegaan te zijn, hebben ze het opgegeven en mij een doorverwijzing naar de gyneacoloog gegeven.

  Daar ben ik gisteren geweest en zonder nieuwe mirena weer weggegaan, omdat er inmiddels een kans is dat ik zwanger ben. Of ik wist in welke fase ik van mijn cyclus zit?

  Nou nee, ik ben 5 jaar lang niet ongesteld geweest dus heb geen idee. Nu moet ik maximaal een maand afwachten of ik ongesteld wordt. Omdat ik daar niet echt op zit te wachten, wil ik kijken of ik er achter kan komen waar ik ongeveer zit. Hebben jullie daar tips voor? Ik kan een hoop vinden op internet enz maar hier zitten toch de echte experts.
   
 2. Kache

  Kache VIP lid

  11 jan 2012
  5.726
  717
  113
  Met mirena is van alles mogelijk, geen eisprong, wel eisprong geen menstruatie, wel eisprong en wel menstruatie (en dat hoeft dan ook niet regelmatig te zijn). Het laatste is dan dus niet van toepassing voor jou, maar die andere twee mogelijk wel. Je zou ieder moment een eisprong kunnen krijgen, maar het zou ook nog weken kunnen duren. Je weet niet in hoeverre je eigen eierstokken stilgelegd zijn en hoe snel ze weer 'bijtrekken' nu mirena eruit is.

  Het enige wat ik kan bedenken is dat je hormonen in bloed zou moeten bepalen om een idee te hebben of eisprong er aan komt, of geweest is. In theorie kun ook met temperaturen een eisprong opsporen, maar dat vergt wat oefening en voordat je daar wellicht duidelijkheid in hebt ben je ook zo een maand verder.

  Ik zou gewoon geduldig zijn en die maand afwachten. In tussentijd veilig doen en voor afspraak voor zekerheid een zwangerschapstest.
   

Deel Deze Pagina